VN Malezije

29. rujna-1. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Andy Green: Bolidi za 2017. izgledaju sjajno

2017

Tehnički direktor Force Indije, Andy Green, kaže da bolidi za sljedeću sezonu izgledaju veoma atraktivno, te da će biti velika razlika od ovogodišnjih. Podsjetimo, sljedeće godine bolidi će biti drastično promijenjeni, sa širim gumama, zadnjim i prednjim krilom, te širim bolidima sveukupno. Andy Green kaže da će noviji bolidi mnoge podsjetiti na one iz zlatne ere Formule 1, 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća.

“Otpor zraka će biti nešto veći, no ne zbog aerodinamike, već zbog širih guma. Mislim da će povećanje iznositi 5-10”, rekao je Green za Auto Motor und Sport.

Ono što ljubiteljima Formule 1 neće biti po volji je vjerojatno smanjenje maksimalne brzine na pravcima, a po procjenama Force Indijinog tehničkog direktora, to bi moglo biti oko 20 km/h. Dodaje kako će mnogi zavoji biti lakši za prolaženje, te će se moći držati puni gas više vremena.

“Eau Rouge već sada možete proći punim gasom. Uzet ću za primjer treći zavoj u Barceloni. On se sada ne prolazi potpuno punim gasom, ali će sljedeće godine to biti lako izvedivo. Ista stvar će biti sa zavojitim drugim sektorom u Mađarskoj, gdje bi vremena po krugu mogla pasti za tri ili četiri sekunde. Širi bolidi i šire gume prpizvodit će više mehaničkog gripa, što će smanjiti prijenos težine”, zaključio je Green.

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

4 komentara

 1. a da tehnički direktor fi :D naslov me ubija nisan ni počeja čitat :D
  0
 2. ko je ovi andy green, neki šaljivdžija?
  krvi ti isusove ima 20 godina svaki novi bolid izgleda ko još veći drek od prethodnika a njemu izgledaju sjajno :roflmao: ne stvarno ko je ovaj šarlatan?
  0
 3. jedino mi se ne sviđaju ove felge, ljepse su one manje, sa debelim gumama :D
  0
 4. Hm,….. OK. Izgled će biti drugačiji i sve te konstrukcijske promjene što dolaze – obećavaju.
  Ali više o uspjehu ove F1 odluke za slijedeću sezonu, ja ću moći procijeniti i reći tek pri kraju ili sredinom 2017.-e,……..
  0
VN Malezije - raspored vikenda
1. trening 29. rujna u 05:00
2. trening 29. rujna u 09:00
3. trening 30. rujna u 08:00
Kvalifikacije 30. rujna u 11:00
Utrka 1. listopada u 9:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Tko snosi najviše krivice za sudar na startu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!