1. predsezonski test
0
4
dana,
0
0
sati,
4
3
minuta,
3
4
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Marko Rakić: Statistika, zanimljivosti, povijest

Ljetna stanka, 8. dan: Neobične navike vozača

Sretna jaja, sretne kacige, sretne tenisice, sretno trkaće odjelo…. Sve to možemo prozvati neobičnim navikama, ili čak praznovjerjima vozača Formule 1. Budući da mnogo ljudi u svakodnevnom životu ima neke svoje rituale, tako imaju i vozači, budući da je ovaj sport njihov život. Zanimljivo je vidjeti tko se čime bavio (ili još uvijek radi) prije utrke. Pa da odmah počnemo u glavu.

 • Johny Herbert javno je priznao da je pišao u gaće prije početka utrke, što je bio njegov ritual protiv stresa. Bilo je još vozača koji su to radili, no nikada nisu to priznali.

 • Niki Lauda otišao je iz Formule 1 dva puta. Prvi put je to bilo tijekom treninga za VN Kanade 1979. godine, pa je na njegovo mjesto došao Ricardo Zunino. Argentinac je morao preuzeti Laudinu trkaću opremu, te se začudio kada je našao kovanice u rukavicama, i to u predjelu jagodica. Do dana današnjeg nije razjašnjeno što mu je to značilo, dok neki kažu da je to bilo zbog njegove pohlepe za novcem.


 • Kad se spomene ime James Hunt, gotovo svi imamo istu poveznicu – žene. Britanac je o njima bio gotovo ovisan, te se hvalio kako ih je znao dobro opslužiti. Sada ih nećemo spominjati, već napisati jednu njegovu zaista neobičnu naviku. James je vozio s odrezanim vrhom desne tenisice. Razlog? Nikad nije razjašnjeno, kao i mnogo njegovih navika.


 • Nico Rosberg otkrio je na prošlogodišnjoj VN Malezije kako se bori protiv znoja. Naime, kako znoj ide u oči tijekom utrka, tako vidiljivost postaje problem, a Nijemac se dosjetio genijalnog rješenja. Na čelo stavi ženski uložak koji skuplja znoj, te pogled ostaje čist. Tako kaže Rosberg 🙂


 • Neki vozači bili su praznovjerni, a neki su čak išli i kod vraćara. Pokojnom Francoisu Cevertu je vraćara predvidjela da neće doživjeti 30-u godinu, što se i dogodilo, jer je poginuo na Watkins Glenu 1973. u dobi od 29 godina. S druge strane, Carlos Pace je na nagovor jednog vidovnjaka okrenuo smjer strelica na svojoj kacigi prema dolje. I on je poginuo dvije godine kasnije. Od tada se više nije čulo za priče F1 vozača s vraćarama ili vidovnjacima.


 • Mark Webber uvijek oblači robu prema istom redu, a u bolid ulazi isključivo s lijeve strane. Kaže da je razlog tome što su u kartingu motori bili s desne strane, pa je tako navikao.


 • Felipe Massa zabilježio je drugu pobjedu svoje karijere na domaćem tlu, koja je bila jako emotivna za njega. U jednom intervjuu poslije utrke izjavio je kako tijekom cijelog trkaćeg vikenda nije promijenio donje rublje. Sreća što se oženio.

Ne želite gledati reklame?
Vezane teme: #Ljetna stanka

Komentiraj

6 komentara

 1. Jacques Villeneuve je imao običaj nekh 12 minuta prije početka trke otrčati u WC na malu nuždu.
  A DC je takođe imao sretni donji veš, kojeg je navodno stalno prao za i nakon trka (naravno, nosio ga je samo na trkama).

  0

  0
 2. A Hunt je možda imao duže prste na desnoj nogi 😀

  Dulje ili duže???

  0

  0
 3. zekohonda Donator

  ”Carlos Pace je na nagovor jednog vidovnjaka okrenuo smjer strelica prema dolje.” – može pojašnjenje za ovo?

  0

  0
Datumi predstavljanja bolida
Williams - 17. veljače 2017.
Sauber - 20. veljače 2017.
Renault - 21. veljače 2017.
Force India - 22. veljače 2017.
Mercedes - 23. veljače 2017.
Ferrari - 24. veljače 2017.
McLaren - 24. veljače 2017.
Red Bull - 26. veljače 2017.
Toro Rosso - 26. veljače 2017.
Haas - 26. veljače 2017.
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kakve su vam prve reakcije na nove bolide?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna