VN Kanade
9.-11. lipnja 2017.

Ricciardo: Podcijenio sam Verstappena

Daniel Ricciardo i Max Verstappen

Daniel Ricciardo i Max Verstappen

Daniel Ricciardo je priznao kako nije imao previsoko mišljenje o Maxu Verstappenu u trenucima kada je Verstappen dolazio u Red Bull da zamijeni Daniila Kvyata na VN Španjolske prije tri mjeseca.

No, Verstappen je tu utrku pobijedio i postao najmlađi pobjednik jedne F1 utrke u povijesti. Istovremeno, Ricciardo je počeo uviđati kakvu će konkurenciju imati unutar ekipe.

Od te utrke Verstappen je osigurao dodatna tri pobjednička postolja, uključujući druga mjesta u Austriji i u Velikoj Britaniji. Treći podij došao je na VN Njemačke gdje je završio treći.

“Definitivno sam podcijenio Maxa. Znao sam da će biti izazov, znao sam da će biti brz jer sam poznavao Carlosa Sainza već neko vrijeme i znam da je on prokleto brz. Max i on su bili prilično podjednaki, mladi vozači danas uče tako brzo. Verstappen je potencijalni svjetski prvak.”

“Također znam da ga je Red Bull premjestio da naprave strku u medijima. Analizirali su njegove performanse u Toro Rossu i zaključili da je spreman. Ali, u Formuli 1 se morate boriti za svoje mjesto – i Verstappen to radi.”

Ricciardo je trenutno treći u ukupnom poretku, a Verstappen šesti. Otkad su zajedno u momčadi bodovni omjer je 102:97 u korist Verstappena.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

4 komentara

  1. Pa ne čudim da ga je podcijenio Ricci kad su ga podcijenili i ovdje većina forumaša…..
    Ali dobro, Max je svima pokazao tko je i šta je…..
    0
VN Monaka - raspored vikenda
1. trening 25. svibnja u 10:00
2. trening 25. svibnja u 14:00
3. trening 27. svibnja u 11:00
Kvalifikacije 27. svibnja u 14:00
Utrka 28. svibnja u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će pobijediti u Monaku?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Mađarske!