Kvyat na odlasku iz Red Bulla? [graf]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 18 komentara

Daniil Kvyat, Red Bull

Daniil Kvyat, Red Bull

Ruska novinska agencija Izvestia citira anoniman izvor iz Red Bulla koji tvrdi da su Kvyatovi dani u momčadi pri kraju. Po njihovim informacijama, Kvyatov ugovor neće biti obnovljen za iduću sezonu.

Ranije ove godine činilo i Helmut Marko i Franz Tost bili su uvjereni kako će Kvyat povratkom u Toro Rosso doživjeti preporod u karijeri i postaviti primjer Carlosu Sainzu, ali sada sve to izgleda malo drukčije.

“Red Bull se nadao da će povratak Kvyata u Toro Rosso skinuti pritisak s njega i da će ulaziti redovito u bodove. Tako bi postao primjer za Sainza. No, u zadnjih sedam utrka Daniil ne izgleda uvjerljivo protiv svog timskog kolege i najnoviji događaji uvjerili su Helmuta Marka da mu ne obnovi ugovor.”

Izvestia kaže da je Francuz Pierre Gasly prvi u redu za vozačko mjesto iduće godine u Toro Rossu. Kvyat će svoju budućnost potražiti ili u Williamsu ili izvan Formule 1.

Red Bull nije htio komentirati ovu vijest.

Kvalifikacijski rezultati

Kvyat vs. Sainz u kvalifikacijama

Kvyat vs Sainz u kvalifikacijama

Rezultati u utrkama

Kvyat vs Sainz, rezultati u utrkama

Kvyat vs Sainz u utrkama


Odgovor

18 komentara

  1. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    To je bilo jasno već nakon izbacivanja iz prve momčadi, a sad je još jasnije s obzirom da ga Sainz dobrano dere, u kvalama je odnos 5-2, dok je u utrkama koje su obojica završili uvjerljivih 4-0 za Sainza. Čak niti da je Kvjat dovoljno konkurentan, ne vjerujem da bi ostao 2017. Gasly je jedina logična zamjena za Kvjata, vodeći je u GP2 prvenstvu i ustvari je jedini Red Bullov junior blizu F1.


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Pa nije moralo biti jasno jer u trenutku kada je Kvyat vraćen u STR, Red Bull i nije imao vozača dovoljno dobrog da ga se unaprijedi u F1. Gasly je u međuvremenu napredovao, ali je i dalje pitanje je li dovoljno dobar.
      Ako Kvyat dobije nogu u STR-u jedina nada mu ostaje da skupi novce i kupi si mjesto u Sauberu.


      0
      0

      0
  2. avalon Prikaži

    šteta , žal mi je momka . pokaza je da ima brzinu , talent , sa 22 ima poprilično mista i vrimena za napredak , brušenje ali jbga … forsirano “otpuštanje” da bi se poguralo maxa . ne želim kazat da je max loš izbor , dapaće ali nije u redu bila “procedura” . nije lako sa 22 “pregrmit” ovo mada je daniil izjavija da se može nosit sa pritiskom … valjda je tako hrabrija sam sebe . ova sezona u RB bi rusu značila puno za nastavak karijere makar i 2017. otiša iz tima , a maxu da je osta u TR ne bi naškodilo daljnjoj karijeri . ovako su jednog forsirano promovirali , a drugom vjerovatno zaj*ali karijeru mada bi volija da sam u krivu jer sitimo se … lani je daniil pobjedija daniela šta bi moglo značit da u rusa ima “štofa” za vrlo dobrog vozača F 1 .


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Neće biti prvi kojemu je na kraju Red Bull uništio karijeru – Alguersuari, Buemi, Bourdais…


      0
      0

      0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        A dobro Bourdais se snašao u indycaru. Barem nešto. Iako je došao u f1 kao cart prvak.


        0
        0

        0
      • Michael Schumacher
        khar Prikaži

        samo tko se od njih nametnuo, kod sponzora, publike, tko je od njih pokazao nešto extra

        bili su i Sutil i Nick Heidfeld brzi, pa ne seremo po Sauberu i Williamsu ….

        Ono što hoću reći F1je business, i svi moraju zarađivati, pa tako i RedBull, pa tko im je onda kriv što nisu od sebe napravili brand aka Ham, Senna ili Sch, van ili unutar staze.

        Sjećam se da su za Timu Glocka govorili da je talent po kiši ravan Senni, a jedino čega se sjećam na stazi je onaj njegov “super krug” 2008 Brazilian GP :D


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        Taj krug je bio na slickovima, svi ostali su bili na wet gumama


        0
        0

        0
    • avalon Prikaži

      a šta su extra mogli pokazat s obzirom da su sva trojica zajedno odvozili 128 trka u karijeri ( jaime 46 , bourdais 27 i buemi 55 ) bourdais je npr u rookie sezoni 2 X završija na 7. mistu , alguersuari 2011. kad je dobija nogu 2 X 7 . ( tada je ima 21 u F 1 je doša sa 19 ) 2009. kad je “starta” u F 1 odvozija je manje od pola prvenstva , buemi u rookie sezoni 2 X 7. pri tom treba uzet u obzir da je TR bija lošiji nego zadnjih sezona ….. znači , s obzirom na konkurentnost bolida svi su zadovoljavajuće rezultate imali . u osrednjem bolidu ( možda i malko lošijem od osrednjeg ) teško se dokazat , nametnut . a šta se tiče sutila i heidfelda … pa sutil nikad ( bar po meni ) nije opravda povjerenje … u 8 sezona nikad bolje plasiran od 9. mista ( generalni plasman ) . OK u spykeru je to bilo nemoguče ali u FI 2 sezone je gubija od fisica , dobija liuzzia , jedno dobija jednom izgubija od di reste i zadnje sezone u sauberu nije se znalo ko je gori … adrian ili rookie esteban . cili doseg karijere mu je jedan najbrži krug , 0 postolja . za razliku od njega heidfeld je primjer loše sriće , poosvaja sve u nižim kategorija i “upa” u smeće od bolida ka rookie prost peugeot bolid . sve svoje kolege tokom karijere je pobjeđiva ( u konačnici ) , rijetko gubija od njih . već 2. sezone kad je napustija prosta i doša u RB sauber prvenstvo je završija na 8. mistu ( u prost peugeotu godinu prije 20. ) 2001. je pobjedija kimija ( tim kolege ) , sa kubicom je “odigra” 2 Vs 1 za nicka , 2011. kad je odvozija 11 trka za renault ( od toga je u 3 odusta … znači završija 9 ) i dobija nogu zbog bruna senne sakupija je 34 boda , tek 5 bodova manje od petrova i bruna zajedno . osim toga iako nikad u top bolidu nick je ostvarija 1 PP , 2 FL i 13 podija pa je po nekim statistikama najbolji vozač ( po podijima ) od onih koji nisu nikad pobjedili samo jbga , kimi je u 2. sezoni otiša u McL , kubica 2010. u renault , nick osta u BMW sauberu koji je neke trke vizija sa motorom ferraria :) :) postojala je mogučnost da dođe u mercedes ali opet je “srića” umišala prste ka cile karijere nicka … merc je 2010. angažira MS , a nick je otiša u renault . ma koliko navedeni bili talentirani po pitanu talenta su za nicka bili male bebe . jedino zajedničko im je bad luck ali i tu je nick bija “bolji” od njih tako da je s obzirom na talent , potencijal vjerovatno najpodcjenjeniji vozač novije F 1 :(


      0
      0

      0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Bilo bi mi drago jer sve dok su on i max kod helmuta znamo tko je prioritet i br 1 u momcadi


    0
    0

    0
  4. Michael Schumacher
    khar Prikaži

    dečko je pokazao brzinu, ali u ovom trenutku bar 100 brzih ljudi je na listi čekanja za F1 mjesto.
    RedBull i ostale momčadi nisu Crveni križ da čekaju nekog da proradi i da posloži kockice u glavi.

    Imao je šansu pršle godine, nije briljirao, imao je ove -> meh, čak i fantastična kina je skoro bila udes….

    Sad u Torro Rossu -> meh opet ga neide

    P meni jednostavno, Red Bull je imao vozača na čekanju, ima ga sad i Torro Rosso, a u ovom poslu ili si extra uspješan ili letiš van.

    Šteta za Rusa, ali svoju priliku nije zgrabio :(


    0
    0

    0
  5. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Robin Frijns je zanijekao da je izjavio da Red Bull postupa sa vozačima kao sa psima. Ali mislim, da tu ima i istine ( koliko god on to negirao, sada – nisu ga džaba otepli iz RB ). Neka Daniil dobi mjesto u Williamsu, a ne jedan Jenson Button – ništa osobno kontra Britanca, ali Daniil ima ono nešto,…….

    Doduše u F1 nikada nije bilo mjesta za milost, jer je to uvijek bilo mjesto za gladijatore.

    http://www.gpupdate.net/en/f1-news/334001/frijns-denies-turning-down-red-bull-chance/


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Moje je mišljenje da ne postima s njima kao psima zato što su hamo to tako reći loš poslodavac koji ne vodi računa o svojim vozačia, nego ih testiraju do krajnjih granica kako bi vidjeli koji su vozači materija za pravaka a koji ne. Da bi bio prvak moraš imati čelične živce, ne pucati pod pritiskom… I baš zato su prema njima nemilosrdni jer tko prođe njihovu školu taj je potencijalni svjetski prvak


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.