VN Malezije

29. rujna-1. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Napokon pronađeno rješenje za start po kiši

Kišni start

Nakon što je Formula 1 doživjela hrpu kritika zbog VN Velike Britanije gdje su vozači na startu dugo kružili iza sigurnosnog automobila zbog kišnih uvjeta – čini se da se netko napokon dosjetio dobrog rješenja. Vozači su komentirali da je staza zaista bila natopljena vodom da bi se odradio normalan start, ali isto tako misle da su dva ili tri kruga iza sigurnosnog automobila bila sasvim dovoljna.

Iako se ne radi o pravilu – sada smo već naviknuti da bilo kakva kiša znači i start pod takvim sigurnim uvjetima. Sada Njemački Auto Motor und Sport izvještava da će uoči iduće utrke (koja se vozi već idućeg vikenda!) biti raspravljena ideja o novoj vrsti starta.

Charlie Whiting će se sastati s čelnicima ekipa i raspraviti mogućnost da se prilikom kišnih uvjeta najprije krene iza sigurnosnog automobila, a onda nakon nekoliko krugova kad se utvrdi da je staza spremna – vozači bi se poredali na startni grid i krenuli u utrku na standardan način.

Detalji oko tog prijedloga, poput pitanja hoće li se ti krugovi pod sigurnosnim automobilom ubrojavati u krugove predviđene za utrku – još uvijek nisu poznati.

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

1 komentar

  1. Ne znm kako se do sad nisu sjetili toga… 3-4 kruga iza SC….koja se naravno ne bi racunala u krugove trke…da se napravi suha linija na stazi, a onda start kao i obicno… samo u ta 4 kruga, 2 kruga treba da idu preko grid slotova na lijevoj strani i 2 kruga po desnoj, inace ovi na idealnoj putanji bi imali extra startove, dok bi ovi sa mokre strane bili zakovani i onda let the show begin, kao u USA ’15 :)
    0
VN Malezije - raspored vikenda
1. trening 29. rujna u 05:00
2. trening 29. rujna u 09:00
3. trening 30. rujna u 08:00
Kvalifikacije 30. rujna u 11:00
Utrka 1. listopada u 9:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Tko snosi najviše krivice za sudar na startu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!