Vettel: Unaprijeđenja bolida nisu dovoljno dobra

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 5 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari, VN Velike Britanije 2016.

Za razliku od prošle sezone kada je Ferrari na gotovo svim prvenstvenim utrkama bio druga najjača momčad, ove godine to nije slučaj. Forma momčadi je vrlo oscilirajuća, a pouzdanost bolida više nije niti blizu onoj koju je imao prošlogodišnji SF-15T. Uz to, na pitwallu se donose katastrofalno loše odluke koje su momčad do sada koštale mnogo bodova. Njihov prvi vozač i treći čovjek prvenstva, Sebastian Vettel, drugi će trkaći vikend uzastopno morati startati s pet mjesta niže pozicije zbog kvara na mjenjaču. Nijemac nije bio posebno zadovoljan kvalifikacijama, u kojima je poražen od timskog kolege Raikkonena. Startat će tek s 11. mjesta.

“Nisam sretan s odvoženim krugom, posebno zato jer je auto bio bolji nego jutros”, izjavio je Vettel nakon kvalifikacija.

“Bio sam u vrlo dobrom krugu, a onda sam izgubio auto u zavoju Stowe. U drugom pokušaju sam pogriješio već u prvom zavoju. Čini se da smo na ovoj stazi prilično u zaostatku. Mislim da smo napravili neke dobre stvari u prošlosti, ali očito ne dovoljno dobre kada ih usporedimo s ostalima. Moramo ovaj auto učiniti bržim, treba nam više snage i potiska, a u isto vrijeme bolid mora biti pouzdan.”

“Veselim se sutrašnjoj utrci, imamo dobar tempo i definitivno ne pripadamo mjestima s kojih ćemo startati. Prilično sam siguran da se sutra možemo dobro probiti prema naprijed. Možda će biti nešto kiše, ali u svakom slučaju moramo držati glavu dolje, biti smireni i uživati u utrkivanju.”


Odgovor

5 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Odlučili su se za agresivni pristup zbog čega i je ovako, a ruku na srce…kako drugačije slomiti ovako dominantan Merc koji se danas još jednom narugao “konkurenciji” ? Rizik je velik i Ferrari sada to skupo plaća. Zbog limita kod nadogradnji ne može se ništa posebno napraviti tokom sezone. Ukoliko se želi razbiti dominacija Mercedesa prvo se čelni ljudi F1 trebaju sastati i napokon sastaviti dobar pravilnik. Drugačije se neće moći jer neke momčadi idu do maksimuma i onda ih Merc još jednom “spusti” na zemlju tako da im ne dozvoli da im dođu unutar sekunde. Pravo je čudo što pored ovakve dominacije jedne momčadi imamo dosta zanimljivu sezonu…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.