Verstappen: RB Ring nam vjerojatno neće odgovarati

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Max Verstappen, Red Bull

Max Verstappen odradio je četiri utrke za Toro Rosso te četiri za Red Bull u aktualnoj sezoni, te je ostvario prvu pobjedu F1 karijere na VN Španjolske. Mladi Nizozemac je nastavio s dobrim predstavama i u sljedećim utrkama (u Monaku se dva puta zabio u barijere, no pokazao je iznimnu borbenost i zrelost u pretjecanjima), no nije uspio dosegnuti stepenicu postolja. Na tablici se trenutno nalazi na šestom mjestu, te ima 54 boda uz dva odustajanja. Sljedeća utrka održat će se na RB Ringu u Austriji, stazi na kojoj je od velike važnosti snaga motora, a Verstappen smatra da im utrka neće odgovarati kao što je bio slučaj s nekoliko prijašnjih utrka.

“U Austriji nema toliko zavoja, no posebnost staze je u visinskim razlikama. Sada kad vozim za Red Bull osjećam kao da mi je ovo domaća utrka, budući da navijači prirede toplu dobrodošlicu. Mislim da će ove godine doći “par” navijača iz Nizozemske, stoga se veselim vidjeti to.”

“Staza nam vjerojatno neće odgovarati, ali je još uvijek zabavna za vožnju. Prošle godine je utrka bila prilično dobra. Kvalificirao sam se na sedmo mjesto  te završio na osmom. Kao mali sam proveo dosta vremena u Austriji, često na skijanju ili natjecanju go-kartova. U nekim djelovima ove zemlje se osjećam kao da sam kod kuće.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.