VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Rosberg i Vettel: Manjak sudara u Bakuu govori o kvaliteti F1 vozača

VN Europe, Baku

VN Europe, Baku

S obzirom da smo u GP2 utrci za VN Europe vidjeli mnogo sudara, slično se očekivalo i za utrku Formule 1, gdje je već na treninzima i kvalifikacijama bilo dosta izlijetanja i sudara. No, na iznenađenje gledatelja, nije bilo nikakvih incidenata, te je 51 krug prošao brzo i bezbolno. Odustalo je tek četvero vozača, i to uglavnom zbog problema vezanih za dijelove bolida, a ne motora, što je dobar znak za nastavak sezone. Pobjednik prve utrke u Azerbajdžanu, Nico Rosberg, rekao je kako iskustvo puno znači po pitanju nastupa na novoj stazi.

“Naravno da iskustvo pomaže u situacijama kada ste na novoj stazi. Mi smo mnogo iskusniji, bolje ćemo izbjeći opasnost, a i gledali smo GP2 utrku, gdje se dogodio pravi krš. Mislim da smo i od tamo naučili nekoliko stvari, no svejedno je pomalo iznenađujuće kako nije bilo incidenata.”

Vettel pak kaže da se u ovakvim situacijama vidi kvaliteta F1 vozača:

“Mislim da to govori o kvaliteti vozača. Mnogo smo razgovarali o ovoj stazi kao vrlo rizičnoj i opasnoj. To me podsjeća na jedan vrlo ugodan ručak sa Stirling Mossom, kada smo pričali o njegovom vremenu. Njima je bilo opasno gdje god su krenuli, a upravo to ih je vuklo da sjedaju u auto i voze najbrže što mogu. Da nije tako, onda bi svi mogli to raditi.”

“Ovdje smo imali par zavoja gdje ne želite misliti što će se dogoditi ako pogriješite, vrlo je malo prostora za pogreške što vas uvijek čini više budnima i opreznima. Naravno da uvijek pritišćete koliko možete, ali ne radite neke glupe stvari koje bi vas na kraju mogle koštati.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

1 komentar

  1. “Njima je bilo opasno gdje god su krenuli, a upravo to ih je vuklo da sjedaju u auto i voze najbrže što mogu. Da nije tako, onda bi svi mogli to raditi.” – palac visoko gore.
    0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!