VN Malezije

29. rujna-1. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

Toto Wolff: Mercedesova dominacija je došla do svog kraja

Mercedes

Mercedes

Toto Wolff  izjavio je da brzina Ferrarija i Red Bulla gotovo na istom nivou s Mercedesom. Lewis i Nico izgubili su u prvom zavoju od veoma brzog i spretnog Sebastiana Vettela, ali Mercedes Lewisa Hamiltona uspio je taktički odnijeti pobjedu na kraju utrke.

“Nakon Monaka, Kanada je samo još jedan primjer da se dobar timski rad isplati. Lako je moglo završiti potpuno drugačije. Oba naša vozača izgubila su pozicije na startu i s jednakom strategijom – bilo bi iznimno teško pobijediti Sebastiana direktnim pretjecanjem na stazi.”

44-godišnji Austrijanac još jednom je naglasio kako je brzinska prednost koju je imala njegova momčad nestala nakon 2 godine dominacije.

“Brzina Ferrarija i Red Bulla je na našem nivou. To je uobičajen rezultat i ishod stabilnih pravilnika koji omogućuju konkurentnost među ekipama.”

Wolff kao primjer uzima duel između Rosberga i Maxa Verstappena. Nijemac je pokušavao prestići mladog Verstappena, ali je također morao štediti gorivo u tom stadiju utrke – što je potvrdio u intervjuu poslije utrke.

“Bila je to teška bitka i najveći problem je bio u tome što nisam imao dovoljno goriva za više napada. Zapravo, mogao sam napasti samo jednom, a onda opet čuvati gorivo. Bio sam toliko u crvenoj zoni potrošnje da sam se stvarno zabrinuo da neću završiti utrku, ali Max je sjajno branio svoju poziciju. Bilo je to veoma agresivno, na samom limitu i zato nisam uspio proći”, rekao je Rosberg.

Možda Wolff ima pravo kada govori da je dominacija Mercedesa završila, a možda je to samo još jedan spin. Kako god bilo, zanimljivo je to kako je dominacija polako došla kraju točno pred samu promjenu regulacija i pravila. Možda bi trebali, zapravo, uživati dok sve ovo traje, jer promjena pravila ponovno miješa karte, a tko se usudi kladiti protiv Mercedesa i njegove financijske moći da neće ponovno i još uvjerljivije dominirati od 2017.?

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

6 komentara

  1. Mercedes se treba udružiti sa Stihlom i početi proizvoditi pile koje pile naopako
    0
  2. Je, kao i početak dominacije Ferrarija. Moš mislit
    0
VN Malezije - raspored vikenda
1. trening 29. rujna u 05:00
2. trening 29. rujna u 09:00
3. trening 30. rujna u 08:00
Kvalifikacije 30. rujna u 11:00
Utrka 1. listopada u 9:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Tko snosi najviše krivice za sudar na startu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!