Toto Wolff: Mercedesova dominacija je došla do svog kraja

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 6 komentara

Mercedes

Mercedes

Toto Wolff  izjavio je da brzina Ferrarija i Red Bulla gotovo na istom nivou s Mercedesom. Lewis i Nico izgubili su u prvom zavoju od veoma brzog i spretnog Sebastiana Vettela, ali Mercedes Lewisa Hamiltona uspio je taktički odnijeti pobjedu na kraju utrke.

“Nakon Monaka, Kanada je samo još jedan primjer da se dobar timski rad isplati. Lako je moglo završiti potpuno drugačije. Oba naša vozača izgubila su pozicije na startu i s jednakom strategijom – bilo bi iznimno teško pobijediti Sebastiana direktnim pretjecanjem na stazi.”

44-godišnji Austrijanac još jednom je naglasio kako je brzinska prednost koju je imala njegova momčad nestala nakon 2 godine dominacije.

“Brzina Ferrarija i Red Bulla je na našem nivou. To je uobičajen rezultat i ishod stabilnih pravilnika koji omogućuju konkurentnost među ekipama.”

Wolff kao primjer uzima duel između Rosberga i Maxa Verstappena. Nijemac je pokušavao prestići mladog Verstappena, ali je također morao štediti gorivo u tom stadiju utrke – što je potvrdio u intervjuu poslije utrke.

“Bila je to teška bitka i najveći problem je bio u tome što nisam imao dovoljno goriva za više napada. Zapravo, mogao sam napasti samo jednom, a onda opet čuvati gorivo. Bio sam toliko u crvenoj zoni potrošnje da sam se stvarno zabrinuo da neću završiti utrku, ali Max je sjajno branio svoju poziciju. Bilo je to veoma agresivno, na samom limitu i zato nisam uspio proći”, rekao je Rosberg.

Možda Wolff ima pravo kada govori da je dominacija Mercedesa završila, a možda je to samo još jedan spin. Kako god bilo, zanimljivo je to kako je dominacija polako došla kraju točno pred samu promjenu regulacija i pravila. Možda bi trebali, zapravo, uživati dok sve ovo traje, jer promjena pravila ponovno miješa karte, a tko se usudi kladiti protiv Mercedesa i njegove financijske moći da neće ponovno i još uvjerljivije dominirati od 2017.?


Odgovor

6 komentara

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Je, kao i početak dominacije Ferrarija. Moš mislit


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    Mercedes se treba udružiti sa Stihlom i početi proizvoditi pile koje pile naopako


    0
    0

    0
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Toto smanji dim….


    0
    0

    0
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Ne misli on na f1 momčad već na ovo:

    https://mobile.twitter.com/kontakt_domina
    Toto, Toto…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.