Red Bull će zbog velikih pravaca u Azerbajdžanu gubiti više od sekunde po krugu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 7 komentara

Red Bull Renault

Red Bull bi na osmoj ovogodišnjoj utrci – VN Europe koja se vozi na novoj stazi u Bakuu mogao gubiti preko sekunde po krugu zbog deficita pogonske jedinice – tvrdi Helmut Marko.

Renault je donio nadogradnju u Monako, a u Kanadi se pokazala vrlo dobrom. Neki su čak analizirali da u odnosu na prošlu pogonsku jedinicu ova Red Bullu donosi pola sekunde. Ipak, Marko je pesimističan:

“Naše računalne simulacije pokazale su da ćemo gubiti 1,2 sekunde po krugu. To je gotovo nemoguće nadoknaditi u zavojima, iako imamo izvanredan bolid.”

Unatoč tome, Marko se nada da će Red Bull hvatati Mercedes i biti rame uz rame s Ferrarijem.

Što se tiče prošle utrke, žali se na hladnije uvjete koji su naškodili i Ricciardu i Verstappenu jer gume nisu funkcionirale kako su očekivali.

Ricciardova utrka bila je uništena u periodu virtualnog sigurnosnog automobila jer je prije toga “skoro prešao Verstappena”. Momčad je čak upozorila Maxa da ne zadržava Ricciarda, ali se mladi Nizozemac nakon VSC uspio odvojiti i kasnije nije bilo govora o tim timskim odredbama.


Odgovor

7 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Marko rekao bih da mi vas je zao, ali mclaren nema ni bolid kao vi , a motor je jos jadniji.


    0
    0

    0
  2. nemampojma Prikaži

    Alonso king slazem se potpuno sa tobom neznam sta rade u hondi i meclarenu jedino koga mi je zao jeste vozaca imaju tokene imaju sve daj vise te nadogradne dejte malo se ukjucite neznam kako ce to sve ici ali daj boze da ide nabolje vise jednom.


    0
    0

    0
    • RedBull Prikaži

      Neznam bas jesam li u pravu, ali potrosnja tih tokena se jako vidi, rb je potrosio za monako oko 4 tokena i uzeli su pole i skoro pobjedu, a ostalo ih je kod renaulta 20 neiskoristeno. Ferari ce biti u problemima na kraju sezone jer imaju samo 4 preostala tokena dok konkurencija, pa tako i honda imaju svi preko 10


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Šta ti misliš da te sa puno preostalih tokena samo čekaju velike nadogradnje da ih uzmu? Renault je već izjavio da ove ostale neće ni potrošiti. Honda ima najvećeg prostora za napredak, a i nešto tokena. Ali da znaju kako ih iskoristiti vjerovatno bi to već uradili. Mercedes je najbliži limitu. Ostalo što potroše će vjerovatno imati ulogu poboljšanja pouzdanosti. Teško da i oni mogu izvući neke dodatne performanse. Pogotovo da naprave još neki veliki korak. Vidjeli smo koliko je Renault napravio sa vrlo malo tokena. Možda i Ferrarija čeka neki veći skok koji će ih u potpunosti izjednačiti sa Mercedesom, za par tokena… Ne izgledaju mi zabrinuti zbog motora. A Vettel je više puta izjavio da imaju jasan plan. A i da ostanu na ovome, kao što rekoh teško da će Mercedes napraviti neki veći skok. Sad se treba više fokusirati na aerodinamiku.


        0
        0

        0
  3. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    hvala

    dobrodošli bodovi u prvenstvu


    0
    0

    0
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Koliko će samo McL-Honda gubiti?
    Marko se vraća u formu glede svojih čudnih izjava.


    0
    0

    0
  5. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ljudi ne nasjedajte na ovo, ovo vas Ante navlaci da bude bolji u F1PULS PRVENSTV-u :D :P ;)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.