VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

Hamilton: Krug je bio loš

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton sinoć je osvojio svoju petu pole poziciju u Kanadi s minimalnom prednošću nad Rosbergom, ali se nakon kvalifikacija požalio da njegov najbrži krug nije bio dovoljno dobar za njegov ukus. Lewis je priznao da je mogao ići brže, ne samo u tom krugu već i u drugom izlasku na stazu u Q3, kada nije bio dovoljno brz da bi popravio svoje vrijeme.

“Iskreno, nisam osjetio da je moj krug bio dobar. Nisam siguran da li bih to trebao priznati, znam da bih obično trebao hvaliti svoj krug i govoriti da je bio odličan, ali iskreno, jučer sam se osjećao sjajno i imao sam odličan ritam i tempo, ali danas jednostavno nisam to osjećao. Ne znam je li to zbog promjena podešavanja koje sam napravio, ili je neki drugi razlog. Na kraju je bilo dovoljno za pole, ali nije dovoljno dobro koliko bih je želio da bude. Jučer sam imao pola sekunde prednosti nad Nicom, i danas se sve istopilo jer je on dosta napredovao, a ja sam samo izgubio svoje vrijeme. Ne znam što da kažem, zadovoljan sam jer je krug bio dovoljan za pole, ali moralo je bolje, posebice drugi krug u Q3 koji je bio jako loš.”

Sebastian Vettel je na kraju kvalifikacija odvezao sjajan krug kojim je zasjeo na treće mjesto sa zaostatkom manjim od dvije desetinke za Hamiltonom. Na pitanje novinara što misli o Ferrarijevim šansama u Kanadi, Lewis je priznao da se plaši njihovog tempa u utrci.

“Iskreno, smatram da imam još nekoliko desetinki koje mogu izvući iz bolida, ali Ferrari je danas bio jako blizu. Nije lako izvući dvije desetinke iz bolida, ali mislim da mi je još toliko ostalo. U svakom slučaju, Ferrarijev napredak je očit, njihov novi turbo radi svoj posao i mislim da su na dužim stintovima i simulacijama utrke jako brzi. Sutra nam neće biti lako protiv njih, u to sam siguran.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!