1. predsezonski test
0
5
dana,
1
5
sati,
3
3
minuta,
3
6
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Horner: Gume su kasnile jer su bile na drugom kraju garaže

Red Bullov šef Christian Horner otkrio je nakon utrke da se greška prilikom zamjene gume na bolidu Ricciarda, zbog koje je izgubio vodstvo utrke, desila jer su super meke gume bile na drugom kraju garaže te je mehaničarima trebalo vremena da ih donesu. Mercedes se u prvom dijelu utrke odlučio za riskantnu strategiju za Hamiltona, ostavivši ga na full wet gumama dok su svi, uključujući i Ricciarda prešli na gume za promjenljive vremenske uvjete, ali su tako nadoknadili izgubljeno vrijeme za Red Bullom, i još važnije, Hamilton je bio ispred Ricciarda i kontrolirao njegov tempo. Kada je Lewis ušao u boks po ultra meke gume, Red Bull je reagirao sljedeći krug i Ricciarda pozvao u boks. Prvobitni plan je bio da Ricciardo dobije nove meke gume koje su bile spremne na vratima garaže, ali u zadnji čas momčad se odlučila na korištene super meke gume koje su Ricciardu ostale iz Q2. Ali ispostavilo se da je taj set guma bio na drugom kraju garaže i da je mehaničarima trebalo vremena da dođu do njega, zbog čega su kasnili na promjenu guma.

“Ovdje u Monaku je posebna situacija, garaža je ispod, a u sobi iznad nje je pit-wall,” rekao je Horner.
“Gume su u grijačima, neke su na ulazu u garažu, a neke se griju iza garaže jer ispred nema mjesta. Nažalost, set guma koji smo odlučili staviti na bolid nije bio pri ruci mehaničarima, već je bio iza garaže. Bila je gužva i pometnja među mehaničarima, prvo smo od njih tražili meke gume sa žutom oznakom, a zatim smo zatražili da na bolid stave super meke koje su bile točno na kraju garaže. Zato ih nisu mogli donijeti na vrijeme do bolida, što nas je koštalo oko 10 sekundi. Ali čak i uz toliko izgubljenog vremena, Daniel i Lewis su na stazu izašli jedna pored drugog, što pokazuje koliko je Daniel bio brz u krugu kada je ulazio u boks. Bilo je teško čitavoj momčadi da tako izgubi pobjedu.”

Christian je i sam priznao da nikako ne može pomoći Ricciardu osim da mu se ispriča, ali i pobrine da se ovakve stvari ne dešavaju u budućnosti.

“Mi smo tim, pobjeđujemo kao tim, i gubimo kao tim, i zbilja ne možemo uraditi ništa drugo nego se ispričati Danielu što ga danas nismo dovoljno dobro poslužili u utrci, nakon što smo s njim odradili sjajan posao jučer i osvojili pole poziciju. Daniel je bio sjajan u utrci i svaki potez mu je bio na mjestu, čak i prelazak na intermediate gume. Nažalost greška u komunikaciji u garaži i iznad na pit-wallu ga je previše koštala, iako je imao jako dobre napade na Lewisa kasnije.”

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

2 komentara

  1. To nije opravdanje, mogli ste koristiti boks od Verstapena i tamo poslagati gume.

    0

    0
  2. Je.eš opravdanja! Niš od toga.

    0

    0
Datumi predstavljanja bolida
Williams - 17. veljače 2017.
Sauber - 20. veljače 2017.
Renault - 21. veljače 2017.
Force India - 22. veljače 2017.
Mercedes - 23. veljače 2017.
Ferrari - 24. veljače 2017.
McLaren - 24. veljače 2017.
Red Bull - 26. veljače 2017.
Toro Rosso - 26. veljače 2017.
Haas - 26. veljače 2017.
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Otvarate li F1puls češće preko mobitela ili preko stolnog računala/laptopa?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna