Perez: Postolje plod sjajne taktike

Vijesti

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Sergio Perez

Sergio Perez

Borba koja se odvijala tijekom zadnjeg dijela utrka daleko od kadrova kamera između Pereza i Vettela za posljednje mjesto na pobjedničkom postolju pripala je Force Indiji i Perezu, većinom zahvaljujući dobro odabranoj strategiji. Ovo je tek četvrto postolje u povijesti momčadi, i prvo nakon VN Rusije prošle godine. Perez je s intermedium guma prešao na mekane gume, najtvrđu ponuđenu komponentu guma za suho ovaj vikend, i uspio do kraja utrke voziti jako brzim tempom i sačuvati gume, kao i Ferrarija iza sebe. Perez se nakon utrke zahvalio momčadi na strategiji koja im je donijela postolje.

“Jako sam sretan, momčad je napravila veliki posao s taktikom, svaki poziv u boks je bio dobro tempiran, bio je ovo nevjerojatan dan za nas, i moje treće postolje za momčad. Poseban je osjećaj jer smo to ostvarili i Monaku i po ovakvim uvjetima. Ovo postolje želim posvetiti našem šefu Vijayu Mallyi, bio nam je velika potpora sve vrijeme. Smatram da smo danas donijeli odlične odluke, mekane gume su bile najbolji odabir, u početku sam mogao kontrolirati tempo, ali Vettel je bio vidno brži od mene. Zato sam čuvao gume i na kraju sam imao dobro očuvane i brze gume, tako da kada sam trebao, mogao sam stisnuti i ubrzati koliko želim.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.