VN Malezije

29. rujna-1. listopada 2017.

Korisnički panel

- RegistracijaZaboravio sam lozinku |

Najnovije s foruma

FIA odabrala “Halo” zaštitu za sljedeću sezonu

Kimi Raikkonen, Ferrari

Kimi Raikkonen, Ferrari

Na sastanku radne grupe zadužene za promjene u tehničkom dijelu pravilnika Formule 1, koji je jučer održan u Monaku i na kojem su bili prisutni tehnički direktori svih momčadi i glavni sudac GP vikenda Charlie Whiting, odlučeno je da momčadi za sljedeću sezonu svoje bolide pripremaju s Halo sustavom za zaštitu vozačeve glave. Iako je Aeroscreen koji je Red Bull nedavno predstavio izgledao kao bolja i estetski više privlačna ideja koja je kod gledatelja dobila bolju prolaznu ocjenu, FIA i momčadi su se odlučile na Halo sustav zbog manjka vremena i približavanja roka za konačno objavljivanje pravilnika za narednu sezonu. Još jedan od presudnih faktora je bio mali broj prijeđenih kilometara s Aeroscreenom, odnosno taj koncept nije bio dovoljno testira na stazi, pošto je Daniel Ricciardo u Rusiji odvezao samo jedan krug na slobodnom treningu.

Autosport tvrdi da će se na Halo sustavu izvršiti razne preinake i modifikacije, te da će nova verzija biti testirana 24. lipnja na FIA-inom zatvorenom testu, te da bi modificirana verzija trebala biti jednostavnija i više aerodinamična za razliku od već viđene verzija na Ferrarijevom bolidu tijekom predsezonskih testiranja. Također, Autosport tvrdi da je Halo sustav izabran samo za narednu sezonu, dok nema sumnje da će Aeroscreen biti u izboru za 2018. i nadalje.

Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Komentiraj

10 komentara

 1. I meni na prvu izgleda kao strano tjelo ali ako to pogledam u kontekstu pravila za 2017-tu,po kojima su bolidi širi 20cm,što nije za podcjeniti,taj vražji halo ima itekako smisla bez obzira kako izgledao.
  0
 2. Foolish International Association
  0
 3. Veselim se propasti Formule 1 i nadam se od 2018 jednom mega resetu ili restartu ili refreshu cijele formule 1.
  0
 4. Katastrofa, još jedna u nizu jako loših odluka. Neće nikoga od ničega zaštititi, zapravo vjerojatno će imati kontraefekt, a to je da će smetati vozaču. O marketingu i promociji F1 ne moram ni pričati. Ne znam zapravo što bih uopće rekao – ne mogu vjerovati da skupina odraslih ljudi koja navodno živi za ovaj sport može donijeti ovako lošu odluku i time još gore što zanemaruju volju većine navijača koji sigurno vole ovaj sport, a ovo im se gadi…
  0
  • Drugo doba dolazi, jedno je prošlo već skoro, a ono pravo već odavna više nije.
   Nekad je bilo časti i pravog športskog rivalstva. Nekad je bilo natjecanja, između sviju, i vozača i između momčadi.
   Vozači su vozili da bi se natjecali. A gledatelji su bili samo publika koja je bila tu da bi vidjela to natjecanje, pobjednike, uspješne i najbolje od najboljih. Recimo kao danas gledatelji relliya, koji su tu uz stazu da bi gledali.
   A onda se umiješao novac, pohlepa, zarada.
   Pa se tako već duže vrijeme utrke ne voze da bi se natjecalo.
   Danas se utrke voze da bi se zabavilo te iste gledatelje i iz njih izvuklo što više moguće, da bi se privukli još koji sponzor i novi izvori prihoda.
   Zato i dolazi do toga da se staze ukidaju jer nema “interesa”/ zarade.
   Formula se više ne “prati”, Fomula je postala cirkus, u doslovnom smislu.
   Sjetimo se vremena velikih cirkusa, koji su postojali i opstajali dok je bilo prihoda od gledatelja. Kad je počeo opadati interes i zanimanje za te cirkuse, oni su polako propali i danas skoro pa nestali.

   Tako će i Formula1 ako se ne vrati gledateljima – propasti.
   0
   • Zjurina-potpuno se slazem. Ali,zanimljivo je da nogometu,u koji se takodjer uvukao novac i sve se vrti oko novca,popularnost nije pala. Mozda zato sto im ne padaju na pamet svakakve gluposti kao FIA-i
    0
 5. Mislim da bi uvođenjem halo-a mogli dobiti kontra efekt po po pitanju sigurnosti.
  0
 6. Daj me nemoj je*at….. Odvratno…
  0
VN Malezije - raspored vikenda
1. trening 29. rujna u 05:00
2. trening 29. rujna u 09:00
3. trening 30. rujna u 08:00
Kvalifikacije 30. rujna u 11:00
Utrka 1. listopada u 9:00
Klikom na reklamu otvara se u novom prozoru!

Anketa

Tko snosi najviše krivice za sudar na startu?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN Meksika!