1. predsezonski test
0
7
dana,
1
7
sati,
3
4
minuta,
2
6
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Villeneuve: Rosberg je 100% kriv

Jacques Villeneuve, svjetski prvak iz 1997., svu krivicu za sudar dva Mercedesa prije tjedan dana svalio je na Nicu Rosberga rekavši da su njegovi postupci “100% krivi”.
Podsjećamo, odmah nakon incidenta još jedan svjetski prvak, Niki Lauda, se uključio direktno u prijenos britanskog Sky Sportsa i izrekao potpuno suprotno mišljenje, nazvavši Hamiltonov manevar preagresivnim.

“Ovo nikad niste vidjeli osamdesetih jer bi vozači ubili jedan drugog. Sad vozači misle da su u video igrici,” kaže Villeneuve.

“To je jedna stvar koju nikad ne smijete napraviti. Možete upitati Lewisa je li trebao biti tako agresivan, ali ako želite kriviti nekog – to je 100% Nico. Pomaknuo se nakon što je Lewis već napravio svoj manevar. To se ne radi, zato postoji i pravilo da se to spriječi. To je najopasnija stvar u utrkivanju, i najviše nefer.”

“Iz te perspektive Rosberg je bio 100% u krivu.”

Suci ove utrke odlučili su da se radi o trkaćem incidentu i zaključili da se neće dijeliti kazne jer nijedan vozač nije bio “u potpunosti ili dominantno u krivu”.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

15 komentara

 1. Neko vrijeme nije bilo njegovih izjava, što je u svakom slučaju odlično, i sad se opet pojavi niotkud i bubne glavom u zid. Mislim da bi Villeneneuve trebao dobiti trajni ban na ovom portalu. Nije zaslužio ni da ga u sprboxu spomenemo.

  0

  0
 2. A zamisli Jacques, da se bar MS nije pomakao nikada ne bi bio svjetski prvak.

  0

  0
 3. Ma ja, Sir Jackie Stewart i Nikki Lauda su bezveznjaci i pojma nemaju, kaži ti (polu)šampione što je pravo…
  Odi ti lijepo Jacques komentirati neki “Bubbies Contest” jer tamo spadaš, a ne u Formulu 1 !

  0

  0
  • A tko je to rekao da su Lauda i Stewart bezveznjaci i da nemaju pojma. On sigurno ne…
   U svakom slučaju, čovjek ima pravo na svoje mišljenje pa makar se ti ne složio sa time
   Sudar je bio ocijenjen kao trkači incident. Jel to znaci da su Stewart i Lauda bezveznjaci?

   0

   0
   • Pa U SVAKOM SLUČAJU – Sir Jackie Stewart i Nikki Lauda su neprikosnoveni autoriteti što se Formule1 (barem meni) tiče,
    veliki vozači, šampioni, i to višestruko !
    a Villeneuve je poznat po svojim nebulozama “allower the word” i to isto višestruko.

    A ja počeh svoj komentar sa”Ma ja…” cf. ma da, daj me nemoj…itd
    & slijedi : “…kaži ti (polu)šampione što je pravo…”
    Dakle, recimo da sam mu ja to “stavio u usta” (& nije on to rekao – ali kao da je 🙂
    Dakle br2 : blebčina teška, je taj Žako

    0

    0
 4. možda JV ne bi treba pričat o 80ima jer je to sve moga gledat na snimkama isto ka i mnogi drugi koje zanima F 1 , a nisu direktni učesnici . JV je svoju prvu trku odvozija 1996. sa 25 , a početkom 80ih je ima 15ak godina . možda današnji vozači i misle da su u video igrici jer su takva vrimena no ovakove stvari su vozači radili i 80ih ( i prije 80ih .. zato se i ginulo ) kad video igrice nisu bile ni “izmišljene” . u kojem “filmu/igrici” su bili tada ? NR se pomaknija nakon šta je LH napravija svoj manevar ? a šta je treba ? nagađat šta će LH napravit pa prije manevra odabrat eventualno svoj manevar koji bi možda bija pogrešan ? tek akcija izaziva reakciju . nema reakcije bez akcije . mislim da je poanta izjave JV u ovome ” Možete upitati Lewisa je li trebao biti tako agresivan” na agresivnost ( mislim očitu ) NR je agresivno odgovorija i dobro da je jer nije ovakova akcija LH prvi put “primjenjena” . možda je ovakav zaključak JV jer gleda događaj iz jedne perspektive ( LH ) i uvrstija je samo “jednu nepoznanicu u svoju jednađbu” , a zaboravija onu drugu …lewisovu . ako b i se sagledale obje perspektive ( ( agresivan potez LH i reakcija NR ) možda bi i “jednađba” JV imala sasvim drugačije rješenje . slažem se sa komentarom Blackhawka .. ipak je prošlo 6 dana od događaja pa ga ne treba “prežvakavat” ponovno , a i sa komentarom zgrobnika , naročito sa zadnjom rečenicom ” Ne osjećam žaljenje prema LH jer izgurivanja on često primjenjuje na drugim vozačima osobito na NR, sad je osijetio gorčinu svog lijeka i nije mu se svidjelo.””

  0

  0
 5. Ekipa Sky Sportsa odobrava ovu izjavu

  Nije ovo ništa čudno za JV-a, on je poznat po svojim glupim izjavama.

  0

  0
 6. Možda je Michael 1997. u Jerezu bio 100% kriv (i jeste). Uostalom dobio je najveću kaznu ikad u F1.
  Za ovo što se desilo prije 6 dana (@black ) mogu samo reći da Jacques valja gluposti.

  0

  0
 7. Danas je subota, 6 dana od utrke. Nije valjda da nema drugih tema pa treba jos uvijek skupljati klikove Rosbergom i Hamiltonom o cemu je vec svatko rekao sto je imao reci?

  0

  0
 8. Nakon višednevne potrage i gomile bivšig vozača, prvaka koji su stali na Rozbergovu stranu napokon su našli nekog tko tvrdi suprotno.
  Točno slažem se s JV-om da je 95. da bi Rozbergova reakcija bila nemilosrdna, ali ni LH 95. nebi tako ušao u pretjecanje jer bi pomislio da bi ga to moglo koštat glave. Sve je to rekla kazala. Događaje treba procijenjivati u kontekstu vremena kad su se desili i na osnovu toga donositi sud.
  Na sreću vozača nije više ni 50, 70 ni 90 već 2016 i sigurnost je na drugom nivou. Mi kao gledatelji želimo da F1 bude na granicama i te granice su LH i NR malo prekoračili u tom incidentu. Ne osjećam žaljenje prema LH jer izgurivanja on često primjenjuje na drugim vozačima osobito na NR, sad je osijetio gorčinu svog lijeka i nije mu se svidjelo.

  0

  0
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Otvarate li F1puls češće preko mobitela ili preko stolnog računala/laptopa?

Rezultati

Loading ... Loading ...
Datumi predstavljanja bolida
Williams - 17. veljače 2017.
Sauber - 20. veljače 2017.
Renault - 21. veljače 2017.
Force India - 22. veljače 2017.
Mercedes - 23. veljače 2017.
Ferrari - 24. veljače 2017.
McLaren - 24. veljače 2017.
Red Bull - 26. veljače 2017.
Toro Rosso - 26. veljače 2017.
Haas - 26. veljače 2017.

Top članci ovog tjedna