VN Belgije

25.-27. kolovoza 2017.

kolumna
Ivan Papak
2 min za čitanje 4 komentara

Duh u boci

Max Verstappen

Aladin i čarobna svjetiljka prelijepa je bajka koju je svatko od nas čuo više puta. Diveći se hrabrom dječaku čije pustolovine ostavljaju bez daha, svi smo se zamišljali kako letimo na čarobnom tepihu. Ta priča ekranizirala se kroz povijest više puta, a zadnji puta na VN Španjolske. Nizozemski Aladin jureći metronomski precizno na svom rogatom tepihu još jednom ostavio je svijet motosporta bez daha. Formula 1 oduvijek je podizala granice u svim svojim domenama, dok je ovog vikenda učinila iznimku te ih je spustila.

18 godina i „nešto sitno“ dana trebalo je ovom golobradom mladiću da iz pelena dođe do titule najmlađeg pobjednika F1 utrke. Koliko je to impresivno ne treba niti govoriti, o tome će dovoljno teksta i riječi tek biti napisano. Dok sam gledao njegove  precizno odvežene krugove, sjetio sam se „prošlog“ malca koji je isto tako počeo. Max i Sebastian produkti su jednog od najboljih sportskih kolektiva i sustava,  RedBullova sportskog programa. Za neke surov žrvanj, za neke tvornica pića, za neke tvornica prvaka.

Moje mišljenje je da smo u nedjelju svjedočili jednom velikom događaju, rađanju jednog velikog vozača. Nemojte misliti da glumim babu Vangu, ali pristup koji Max pokazuje pokazivali su samo oni najveći. Dečko koji sa svojih 18 god pokazuje toliku dozu zrelosti i naprednu razinu razmišljanja, mora uspjeti. A ne brinite, ako ja mislim da smo svjedočili nečem velikom, onda mislim da to znaju i u RedBullu. Šefovi „limenki“ kao da su rođeni pod sretnom zvijezdom, sve što dotaknu pretvore u zlato. Kada se činilo da je odlaskom Seba Vettela kolo sreće prekinuto, ukazao se Helmut Marko i samo protrljao čarobnu svjetiljku. Iz nje je izašao duh, i pokazao svu raskoš svog talenta.

Pogrešaka će biti, loših dana će biti. Ali gledajući Maxa Verstappena na postolju, obuzeo me isti osjećaj kao kada sam vidio Seba Vettela u Monzi 2008. – znao sam da je to tek početak. Početak jednog velikog, prekrasnog putovanja i sretan sam što imamo priliku na ovaj sitan način biti dio toga.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

4 komentara

 1. Koliko minusa sam dobio kad sam poslao komentar da Max zasluzuje sansu u TOP bolidu hehe.
  Prvi rekord je pao,a verujem bice ih jos.
  0
 2. Koliko minusa sam dobio kad sam poslao komentar da Max zasluzuje sansu u TOP bolidu hehe.
  Prvi rekord je pao,a verujem bice ih jos.
  0
 3. Prelijep tekst, svaka čast! ☺ Ja sam svima govorio,trubio još od prošle godine,da se pripaze Maxa, id a ga posmatraju,jer sam uvidio da ima ŠAMPIONSKU KRV. I evo,dokazao je to. Da vozi Mercedes umjesto Rosberga,auu kakve bi to tek borbe bile, još uz Maxove psovke na team-radiju, i želja za boljem…
  0
VN Belgije- raspored vikenda
1. trening 25. kolovoza u 10:00
2. trening 25. kolovoza u 14:00
3. trening 26. kolovoza u 11:00
Kvalifikacije 26. kolovoza u 14:00
Utrka 27. kolovoza u 14:00
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Kako ste reagirali na uvođenje "halo" sustava?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Produlji život portala
Vaše korisničko ime na F1pulsu:

Zasad smo donacijama osigurali život portala do -
VN SAD-a!