Rosberg: Pokazao sam Hamiltonu da tamo nije bilo mjesta

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 7 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Prva je ovo utrka od VN Australije 2011. da dva Mercedesa nisu završila utrku. Ovaj put se to dogodilo “u stilu”. Hamilton i Rosberg bili su u pješčanoj klopci već nakon četiri zavoja, gledajući ostale bolide kako žele ugrabiti njihov plijen, pa je Max Verstappen lijepo omastio brk za svoj debitantski nastup u Red Bullu. Nico Rosberg sigurno nije bio očaran potezom timskog kolege, a to je već nekoliko puta rekao.

“Imao sam odličan start u utrku i bio sam stvarno uzbuđen zbog poteza kojeg sam napravio u prvom zavoju. Nakon prelaska u vodstvo, bio sam siguran da je utrka moja. Izlaskom iz zavoja tri sam primijetio da je snaga motora bila slaba – a sada znam da sam bio u krivom modu rada motora. Vidio sam Lewisa da dolazi, pa sam odmah zatvorio unutarnju stranu.”

“To je bio čist, snažan potez, da pokažem da tamo nije bilo mjesta. Bio sam jako iznenađen što je nastavio, unatoč tome što nije bilo mjesta. To je bilo to, nakon toga smo se našli u pijesku.”

Rosberg nije puno izgubio po pitanju prvenstva, jer drugoplasirani Raikkonen i dalje zaostaje 39 bodova. Tako se pobjednički niz Nijemca zaustavio na sedam utrka, koliko ima i slavni Michael Schumacher.


Odgovor

7 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Dobar odgovor. Što se tiče Kimija, on ovo prvenstvo zasigurno nije nikakva prijetnja, a Niko ovo prvenstvo izgleda puno čvršći nego ikada u svim segmentima, a pogotovo u psihološkom. Nije ga za prepoznat i neka se potrudi da me demantira, kada sam spomenuo da nije materijal za prvaka. Ako ne će sada, ne će nikada. Put mu je otvoren, iako ima dosta do kraja.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Samo da sad hamilton ne bude kao rosberg prosle godine nek se i on malo trgne pa ako ih nitko drugi ne moze pobjediti neka se onda bore do zadnjeg metra


    0
    0

    0
  3. Adrian Newey
    zgrobnika Donator Prikaži

    Ova slika najbolje opisuje uzroke i posljedice nedjeljnog poljupca dva Mercedesa:

    https://i.snag.gy/yZXKYH.jpg


    0
    0

    0
  4. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Jesi. Prčkajući po volanu i ne gledajući gdje je protivnik.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.