Massa: Hvatamo Red Bull; Ricciardo: Do ljeta bi trebali dostići Ferrari[anketa]

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 3 min 3 komentara

VN Rusije 2016., Sochi

Svatko svog konja hvali, pa tako Felipe Massa i Daniel Ricciardo polažu nade u svoje momčadi ne bi li dostigli svoje suparnike. Williams nije dobro započeo godinu. Ne samo da se Ferrari još više udaljio od njih, već ih je i Red Bull prestigao, pa tako slavna ekipa sada mora napraviti nešto sjajno kako bi ponovno došli do trećeg mjesta u poretku konstruktora.

S druge strane priča je kudikamo bolja. Nakon prilično teške 2015., Red Bull je na tragu forme iz 2014. i može se reći da će u nekim utrkama sigurno biti konkurenti za pobjedu. Promjena Verstappen-Kvyat bi mogla destabilizirati momčad na koju utrku, s obzirom da mladi Nizozemac nije vozio niti RB11 niti ovogodišnji RB12.

Dakle, ako naslov protumačimo doslovno, to znači da bi Williams do ljeta trebao dostići Ferrari, s obzirom da bi takvu formu trebao imati i Red Bull. Realno gledajući, prije će se ostvariti Ricciardova želja, nego Massina, budući da imaju za dvije klase bolju šasiju, a Renaultov motor više ne stvara probleme. Snage još uvijek nedostaje, no ostalo je mnogo neiskorištenih tokena, a koji bi trebali biti upotrebljeni za VN Kanade što je i sam Renault najavio. Williams je tu u nekakvoj pat poziciji jer ih Mercedes ne može puno izvući, a šasija nije dovoljno dobra da bi se izazvalo najbolje momčadi.

“VN Španjolske je utrka koja nagrađuje dobru šasiju, posebno u trećem sektoru. To neće biti lagan vikend za nas, ali pokušat ćemo osvojiti što je više moguće bodova usporedno s Red Bullom. Imamo par poteza iz rukava za ovu godinu, a ovaj trenutak bih izdvojio kako bi pohvalio mehaničare koji odrađuju pit stop. Na sve četiri dosadašnje utrke smo bili najbrži tim u promjeni guma – tri puta sa mnom i jednom s Valtterijem. Stoga želim zapljeskati svima koji su zaslužni za ovo postignuće”, pohvalio je svoje kolege Felipe Massa.

“VN Rusije bila je pozitivna za nas. Napravili smo korak naprijed, što se vidjelo i u subotu i u nedjelju. Uspoređujući 22 boda, koja smo osvojili naspram Red Bullovih nula, dobro je postignuće. Bilo je to važno kako ne bismo izgubili tlo pod nogama. Istina je da Mercedes i Ferrari nisu u našem domašaju, ali u Sochiju smo bili evidentno treća najbolja momčad.”

Daniel Ricciardo će ovaj trkaći vikend započeti prvi put nasuprot Maxa Verstappena, a to će mu biti šesti timski kolega u pet godina dugoj F1 karijeri. Australac je optimističan oko Red Bullovog hvatanja Ferrarija do ljetne pauze.

“Približavamo se, mnogo smo se približi do sada. Ferrari i Mercedes su trenutno ispred nas, ali mi se približavamo. To je lijep osjećaj, šasija je sjajna, još uvijek malo kaskamo na pravcima, ali smo i tu bliže nego prošle godine. Sada imamo poboljšanja s jedne i druge strane, što je zaista ohrabrujuće. Naravno, šasija postaje bolja svaku utrku, a unaprjeđenje motora nam dolazi na VN Kanade, pa se nadam da će obje stvari funkcionirati odlično. U tom slučaju mislim da bi do ljetne stanke trebali biti na razini Ferrarija.”

Može li Red Bull dostići Ferrari do ljetne stanke?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Žalosno.
    12 lovi 11, 11 lovi 10, 10 lovi 9… u medjuvremenu Mercedes… a mi fanovi… a…


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Malo su se svi zaletili nakon rusije.Mclaren leti u williams,williams u red bull,red bull u ferrari a ferrari u mercedes dok kvyat leti u vettela i toro rosso


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Mislim da se svi hvataju za slamke, a samo Merc. za pobjede.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.