Wolff: Kvarovi su uzrokovani velikim Ferrarijevim napretkom

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 16 komentara

Mercedes, Ferrari

Toto Wolff dao je novu izjavu za medije, u kojoj govori o tome kako su kvarovi na Mercedesovim bolidima usko vezani s Ferrarijevim velikim napretkom. Mercedes je 2014. i 2015. uživao veliku prednost nad konkurencijom, no ove godine Ferrari je dosta bliže, i ekipa iz Brackleya više nema prostora za ispitvanje solucija, već nadogradnje moraju donositi brzo i bez puno testiranja. Zbog toga dolazi i do kvarova, koje su Hamiltona zadesile u većoj mjeri. Rosberg je imao probleme na VN Australije i Rusije, no ipak se uspio dovući do cilja i odnijeti pobjedu.

“Kada je tehnički pravilnik stabilan, želite iskoristiti svaki djelić motora, što je naravno uvijek teže nego kad radite elementarne stvari. Ferrari je preko zime napravio veliki korak naprijed i zato radimo punom parom, često se dođe do limita i treba prepoznati što napraviti u tom trenutku. Imali smo problem s MGU-K kod Nicinog auta, vidjeli smo previše okretnog momenta, pa smo se zabrinuli da bi moglo doći do kvara.”

“S trenutnim propisima ne smijemo reći vozačima što se događa. Pokušavamo analizirati i pronaći uzroke problema, a to nam trenuntno ne prolazi za rukom. Problem je prilično kompleksan.”


Odgovor

16 komentara

  1. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Je eto u strašnim su “problemima”.
    4 pobjede u 4 utrke od toga dvije su bile 1-2 finish. E je ga kenja i Wolff….


    0
    0

    0
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Malo kenjka, ali da su stvari išle samo malo drugačijim tokom, ne bi bilo daleko od istine.
      U Australiji smo umjesto 1-2 Mercedes umalo imali 1-2 Ferrari, a u Bahreinu je Ferrari isto bio tu negdje. Treba vidjeti kako će sezona dalje teći, kako će ekipe stajati s kvarovima, jer ako Mercedes zadese kvarovi i nesreća kao Ferrari kroz prvih par utrka, opet se vraćamo na nulu, jer prva ekipa koja će ugrabit poslije Mercedesa je Ferrari.


      0
      0

      0
  2. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Ma daj ne glumataj, meni je najbolja stvar kad kažete da je Rosberg u Rusiji bio u problemima, a čovjek zadnji ili pred zadnji krug odveze najbrži krug utrke. Pa koga vi muljate?


    0
    0

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Losa forma mclaren honde je usko povezana s velikim napretkom red bulla 2009 godine


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    Ferrari opet vrši pritisak. Sad su uzeli na zub nejaki Mercedes koji se sav pogubio od psihoze koju su izazvali crveni vragovi i zato imaju samo četiri pobjede i ponešto drugih mjesta, jer da nije tako, imali bi boš koju pobjedu više.


    0
    0

    0
  5. avalon Prikaži

    možda wolff i kenjucka ali vrlo “sitno” jer izrečeno ima realnu osnovu . s obzirom da im se ferrari poprilično primaka i PU i šasijom zaista više nemaju vrimena lagodno testirat sve šta “osmisle” ka nadogradnu , a i razvijanje ima granicu koja je što bliže “savršenstvu” sve recimo kraća , sve manje je manevarskog prostora sa poboljšanja . a i ne može se više ležerno testirat za razliku od prije kad su bili toliko nadmočni da kad bi nešto uvjetno zakenjali najbliži konkurenti ih ne bi dostigli zbog popriličnog zaostatka . ako sad zakenjaju … hm . na predsezonskim testiranjima se nije znalo šta je ko napravija , koliko je napredova , merc je pokaza pouzdanost ali kad je sezona krenula punom snagom valjda su sakupili podatke , zaključili di je ferrari u odnosu na njih i počeli “upirat” da se ne desi iznenađenje , a to počima vodit u forsirane greška … ka u tenisu ;) na “papiru” to još uvik izgleda odlično ali samo mercedesovci znaju koliko ih to “košta” . “nepoderivi” merc sa testiranja je pokaza boljku relativne nepouzdanosti … toliko košta forsiranje da rezultati ostanu odlični samo … ako budu morali minjat komponente više od limita pa počmu “pucat” kazne ?


    0
    0

    0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Ma ni ta pouzdanost sa testiranja nije neko mjerilo. Jes im problem biti pouzdan, kada nisu napravili nijedan brzi krug. Možda su oni baš mislili da će onim tempom prikazanim na testiranju moći nastaviti dominirati. Pa su se zajebali kad je počela sezona. :D


      0
      0

      0
  6. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Za one pesimiste, hajde uzmite malo kalendar F1, pa malo procackajte 2014 godinu i 2016, pa onda uporedite formu Mercedesa i Ferrarija! Uzmite u obzir da je Mercedes 2014 imao vec savrsenu masinu, dok je Ferrari zaribao posteno.

    Pa opet uzmite ogranicenja oko razvoja motora, pa budite objektivni koliko se moze napredovati uz 30 + tokena u nepunih godinu dana, dok je Mercedes svoj motor usavrsavao bukvalno 6-7 godina!

    Ja koji sam najveci optimista realan sam po tome da se Mercedes sa ovako ogranicenim pravilima tesko moze pretec, moze se samo sustic ili eventualno jako blizu priblizit, a proslogodisnje 3 utrke nisu bile slucajne, dok ove godine sreca nas malo zaobilazii, ali napretka itekako ima.

    Mercedes koliko god bio samouvjeren, svjesni su da je Ferrari zatrazio pomoc od velikih strucnjaka, Ferrari se razbacao na sve strane kako bi usavrsio svoj motor, svjesni su koliko Ferrari ima novca i koliko je spreman uloziti u svoj razvoj, pa nista ne prepustaju slucaju i oni moraju da rade. Nekad previse steroida skodi tijelu, tako da i ona savrsenost Mercedesa mora nekad doci u pitanje, jer nekad se mora dotaci plafon!

    Ferrari je mozda upao u malu krizu zato sto Allisona nema fizicki, a i psihicki u timu, svi znamo sta se desilo. Ovdje ima dosta baba Vangi, koji od jedne utrke naprave planinu, Rusija nije referenca Ferrarijeve forme, Ferrari je meni pokazao i dokazao u Australiji da ima potencijala, pa i u Bahrainu, Kini itd. Ferrari ovisno o stazi i temperaturi iste varira sa formom, nekad su u 0,1 s za Mercedesom nekad 0,5, no te brojke su jako male u odnosu na 2014.

    I ne znam sta hoce neki, zele da Ferrari napuca svoje misice, a nisu svjesni da pouzdanost malo trpi. Onda kad se desavaju kvarov ide ona standardna prica: “ma isti su”, “Mercedes je i dalje jak”, “losi su” itd. Svi ovi kvarovi su zelja i trud da se dostigne Mercedes, a isto tako i Mercedes ne sjedi skrstenih ruku. Pa Ferrari je glatko preskocio Williams, sto znaci da je Ferrari jako blizu i Mercedes mora svoju formu odrzavat i oni moraju da rade.

    Svi se uskukali kako se Hamilton sabotira u Mercedesu, jer ispade po njima Mercedes je toliko savrsen da se NE SMIJE KVARIT ili su fazonu “kako to kod Hamiltona se stalno kvari bolid”, pa Hamilton sa svojim stilom voznje handri Mercedes do maximuma, pa i ta masina mora izdahnut.

    Zna Mercedes da je u prednosti i dalje, ali ako se stanu pre*eravat moze im karma vrlo lako zakucan na vrata. Zato i daju ovako malo oprezne izjave, ostalo je jos 17 utrka, do tad moze i McLaren da se probudi, ne samo Ferrari, a Renault ako pametno ulozi ona 23 tokena, moze ozbiljno pogurat Red Bull.

    Kako god Wolff daje oprezne izjave.


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Ferrari je ferrari i uvjeren sam da ima ogromne prihode i da su puni ko brod samo sto sad usavrsavaju 2016 za naslov a 2017 dolazi sve novo i pitanje je hoce li se i onda snaci.Kao sto sam u jednom od komentara prije spomenuo to je ferrari i snaci ce se pa kakvo god vrijeme u f1 bilo samo sto onda mozda opet bude sezona poput 2009 ili 2014,a mercedes ce se opet snaci jer su opet v6 motori s kojima oni jednostavno ne mogu zeznuti tako da je nemoguce da ferrari i merc izadu iz ovakvih forma nego se jedino timovi poput mch i rbr mogu strasno pribliziti kao sto je sad slucaj s ferrarijem u 2015 i 2016


      0
      0

      0
  7. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Vrhunski troller. Bravo Toto!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.