Alonso: Pobijedit ću bilo koga u istom bolidu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 24 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso je uvjeren da je sveukupno gledajući najbolji vozač na gridu.

“Uvijek se osjećam samopouzdano po pitanju pobjeđivanja bilo koga,” izjavio je za britanski Sky. “Ne mislim da sam brži od svih po čistoj brzini u kvalifikacijama, ne mislim da sam brži od svih u kišnim uvjetima, suhim uvjetima, kvalifikacijama, utrci.”

“Ali ako me stavite u isti bolid u isti trenutak na istu stazu s bilo kim – mislim da ću ih pobijediti. Možda nisam najbolji u svim segmentima, ali sve u svemu – pobijedit ću ih.”

Alonso se osvrnuo na 2017. godinu kad nam stižu nove velike tehničke preinake na bolidima, a nada se da će bolidi postati teži za vožnju, te da će na taj način vozač imati više utjecaja.

“Mislim da trenutno ne uživamo u vožnji koliko bi trebali. Ne možemo biti 7 ili 8 sekundi sporiji nego prije deset godina. To nije zabavno za vožnju,” dodao je.

“Uvijek nešto čuvate. Čuvate gume, gorivo, baterije – to je suprotno od našeg instinkta. Nadam se da će se iduće godine vratiti na normalniji način vožnje.”


Odgovor

24 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    S obzirom na to da su pravila za 2017 krojena prema McLarenovom naputku. Mogli bi biti nešto od njih.


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    “Fernando Alonso nije bio na pobjedničkom postolju još od 2013. godine” ? :-O kako molim Vas? a China 2014, a Madjarska 2014 ?
    i i ja se nadam da će se 2017 F1 izokrenut kao prije.


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Za početak pobjedi Buttona. Šalu na stranu, što je najgore čak bi se složija s njim, za promjenu ne daje više one egomanijačke izjave a ovo je dosta realna konstatacija. Jedino mislim da bi ga Vettel smirija, ali Hamilton, i ostali teško.


    0
    0

    0
  4. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Mislim da je red da ode u GP2 ..pa da čovjeku bude od volje. :D
    ..najzanimljivija mi je ona logika, ‘nemislim da sam brži od svih, al’ mi dajte bolid ‘koji nepostoji u F1’ i pobjedit ću ih. Super, super.. :D


    0
    0

    0
  5. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Mislim da Alonso zna u kakvom je stanju Honda i da njegovo govor tijela, a i izjave govore da je Honda kriv izbor i da ce se nacekat jos dugo do titule. Jednostavno da je toilko samouvjeren u pricu zvana titula, samo bi mudro sutio i zacepio usta kriticarima, ali koliko god on kulirao situacije i pravdao kriv izbor, frustracije kad tad izadju na vidjelo i samim tim potvrdjuje tesku situaciju.

    Njemu pod stare dane ne trebaju ovakve izjave, nek se pusti ovakvih motivirajucih izjava, on je potvrdjeno dobar vozac i dalje je jedan od najboljih danas, no godine idu, svjeza krv dolazi, najbolje bi mu bilo da suti i da vozi, al opet razumijem ga, takav ego ne moze da miruje, djaba.


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Mislim da je za Alonsa gotovo – što je osvojio, osvojio je.


      0
      0

      0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        Ne mora bit’. Rekao bih da u njemu ima još krvi, ali da to i dokaže, treba mu i dobar bolid. Jedino bi se trebao suzdržati od bedastih izjava kao što je ova gore u prilogu. Inače, nije baš lako dobiti Buttona u istoj ekipi.


        0
        0

        0
      • Znam sve Prikaži

        Kolko god vi hvalili alonsa on vise nikad nece osvojit naslov cak i s obzirom na to da ce McLaren bit jak 2017. Jer fernando nece bit na razini mladih vozaca koji su tek po koju godinu u F1 jer je veliki kalkulator ( izgubljena 2 naslova protiv Sebastiana , nemorate gledat sezonu samo pogledajte bodovnu razliku na kraju 2010 i 2012 znaci skoroje bio prvak ali zato sto previse planira nije bio pa me to dovodi do zakljucka da alonso moze bit prvak samo ako ima najjaci bolid i ako mu je momcadski kolega podreden jer drugog nacina nema a cak je i onda upitno .


        0
        0

        0
  6. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Pobjedit ces ti u bilo kakvim uvjetima ;)


    0
    0

    0
  7. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Još jedan samohvalisavac…


    0
    0

    0
  8. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    I ja svima operem pod i to na biciklu! Bubne jedan pijanac za šankom i ostane živ! :P


    0
    0

    0
  9. Mclaren
    raca Prikaži

    “Ne mislim da sam brži od svih po čistoj brzini u kvalifikacijama, ne mislim da sam brži od svih u kišnim uvjetima, suhim uvjetima, kvalifikacijama, utrci.”
    “Ali ako me stavite u isti bolid u isti trenutak na istu stazu s bilo kim – mislim da ću ih pobijediti. Možda nisam najbolji u svim segmentima, ali sve u svemu – pobijedit ću ih.”
    ::facepalm: :facepalm: :facepalm:


    0
    0

    0
  10. krexi Prikaži

    Pas koji laje ne grize. Godine prolaze pa mi se čini da mu je do kraja karijere ostalo još samo da pričom skrene pažnju na sebe.


    0
    0

    0
  11. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    vitaly petrov….


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.