Mercedes: Vozači bi mogli u boks nakon 5 krugova

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Pirelli. supersoft gume

Pirelli, supersoft gume

Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe kaže da bi vozači mogli ući u probleme s gumama već nakon pet krugova VN Kine, obzirom da je ova staza vrlo zahtjevna po tom pitanju.

Pirelli je za ovaj vikend opet odabrao supersoft, soft i medium komponentu kao što je bio slučaj i na prve dvije utrke sezone.

“Staza u Shanghaiju postavlja potpuno razičite zahtjeve prema gumama u odnosu na staze u Melbourneu i Bahreinu. Ipak, imamo iste tri komponente pa će biti zanimljivo što će to značiti za ekipe.”

“Ovo je prvi put da vidimo supersoft ovdje, a sigurno će biti još očitije nego u Bahreinu da gume najbolje za kvalifikacije ni u kom slučaju nisu najbolje gume za utrku.”

Za očekivati je da će sve ekipe u drugoj kvalifikacijskoj rundi odabrati najmekše gume, a to bi značilo da će u utrci morati u boks nakon samo pet krugova.

“Napravit ćemo detaljne analize u petak, ali mogli bismo vidjeti neke zanimljive strateške odluke u nedjelju u utrci. Sve je još teže jer vrijeme može biti neobičan faktor – zna biti jako vruće, ali zna biti i hladno kao u Belgiji,” zaključuje Lowe.


Odgovor

1 komentar

  1. Ferrari
    pro5i vilin konjic Donator Prikaži

    Ovo zvuči opasno (po pitanju sigurnosti).


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.