VN Australije
1
0
7
dana,
2
2
sati,
3
2
minuta,
1
5
sekunda

Korisnički panelRegistracija

Novo na forumu

Mercedes: Vozači bi mogli u boks nakon 5 krugova

Pirelli, supersoft gume

Mercedesov tehnički direktor Paddy Lowe kaže da bi vozači mogli ući u probleme s gumama već nakon pet krugova VN Kine, obzirom da je ova staza vrlo zahtjevna po tom pitanju.

Pirelli je za ovaj vikend opet odabrao supersoft, soft i medium komponentu kao što je bio slučaj i na prve dvije utrke sezone.

“Staza u Shanghaiju postavlja potpuno razičite zahtjeve prema gumama u odnosu na staze u Melbourneu i Bahreinu. Ipak, imamo iste tri komponente pa će biti zanimljivo što će to značiti za ekipe.”

“Ovo je prvi put da vidimo supersoft ovdje, a sigurno će biti još očitije nego u Bahreinu da gume najbolje za kvalifikacije ni u kom slučaju nisu najbolje gume za utrku.”

Za očekivati je da će sve ekipe u drugoj kvalifikacijskoj rundi odabrati najmekše gume, a to bi značilo da će u utrci morati u boks nakon samo pet krugova.

“Napravit ćemo detaljne analize u petak, ali mogli bismo vidjeti neke zanimljive strateške odluke u nedjelju u utrci. Sve je još teže jer vrijeme može biti neobičan faktor – zna biti jako vruće, ali zna biti i hladno kao u Belgiji,” zaključuje Lowe.

Ne želite gledati reklame?

Komentiraj

Jedan komentar

  1. Ovo zvuči opasno (po pitanju sigurnosti).

     
Ne želite gledati reklame?

Anketa

Tko će iduće godine voziti za Mercedes?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Top članci ovog tjedna