Red Bull u dilemi oko Verstappena i Sainza [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 11 komentara

Max Verstappen i Carlos Sainz, Toro Rosso

Max Verstappen i Carlos Sainz, Toro Rosso

Ispred Red Bulla je dilema po pitanju buduće vozačke postave, obzirom da u mlađoj momčadi imaju dva perspektivna vozača – Maxa Verstappena i Carlosa Sainza. David Coulthard, F1 veteran i bivši Red Bullov vozač poznaje situaciju iznutra jer je posljednje četiri vozačke godine proveo baš s njima.

Povukao se 2008., u godini kada je Vettel pobijedio u Italiji s Toro Rossom, da bi godinu kasnije prešao u stariju momčad.

Od 2009. na ovamo kroz Toro Rosso su prošli Sebastien Buemi, Sebastien Bourdais, Jaime Alguersuari, Jean-Eric Vergne, a promocije su zaradili samo Daniel Ricciardo i Daniil Kvyat.

“Fokus je na Maxu jer je mlađi od Carlosa. Ali, Carlos je također pokazao da je prilično sposoban. Prema tome, Red Bull je u dilemi jer tradicionalno brži vozač ide u Red Bull, a sporiji negdje drugdje. Ali, trenutno imaju dva brza vozača,” kaže Coulthard.

“Prema onome što sam vidio – obojica su potencijal za pobjednike, a ovisno o odlukama u karijeri – i potencijalni svjetski prvaci.”

Koga bi Red Bull trebao pozvati u ekipu iduće godine?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

11 komentara

  1. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    ponekad brzina nije kljucna za osvajanje naslova prvaka, treba vidjeti jos ove sezone tko je od njih kompletniji. Oboje su vrhunski vozaci….tko god ne dobije mjesto u RB-u nadam se da ce dobiti mjesto u nekoj drugoj dobroj ekipi. RB bi mogao biti velika prijetnja Mercu i Ferrariju vec sljedece godine….pogotovo s jednim od ova 2 talentirana vozaca. Teska odluka za RB


    0
    0

    0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Sainz ima puno manje sreće od Verstappena. Svatko malo ili mu bolid rikne ili ga netko spuca.


    0
    0

    0
  3. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    U dilemi, pogledaj na bodovno stanje.


    0
    0

    0
    • avalon Prikaži

      lanjske sezone ? ove sezone ? a treba li pri tome obratit pažnju na probleme , odustajanja zbog problema ( ne sudara ili nesrića kojih je max lani ima 2 … MC i engleska , carlos Jr nijednu ) ) ili se to ne računa ? jer lani je max za 31 bod nadmašija carlosa Jr no max je ima tek 3 odustajanja zbog teh problema , carlos Jr 7 . max je od mađarske ( 12 trka ) odvozija bez problema , carlos je ima 5 odustajanja . ove sezone posli prve trke carlos Jr je ima 2 , max 1 bod , bahrein carlos Jr nije završija , max je osvojia 8 bodova . je li onda bodovno stanje relevantno ili … ? btw , a di su carlosovi problemi u boxu kod izmjene guma di bi uša solidno plasiran i zbog problema zna ostat u boxu i 10ak s duže od “normale” , a time je i pada u poredku šta je posli bilo teško nadoknadit ‘ toliko o bodovnom stanju bez gledanja uzroka zašto je ono takvo kakvo je .


      0
      0

      0
  4. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Zavisi od mnogo toga. Ja bi ih ostavio tamo obojicu i u 2017. godini. A tek treba viditi šta će biti sa sadašnjim Red Bullovim vozačima. Treba i Kvyatu dati još jednu sezonu. Onda vidjeti hoće li Ricciardo ići negdje drugo? I hoće li Kvyat biti dovoljno dobar da zadrži mjesto? Može se desiti da prebace ovu obojicu u Red Bull za dvije godine. Mislim da ne treba žuriti. Mladi su, i nije problem da ostanu tri sezone u manjoj ekipi. Isto ne bih otpisivao Kvyata nakon samo dvije godine u Red Bullu. A i sam je Tost izjavio da je prerano prešao u RB. I da je nakon Vettela najbolji koji je za njega vozio…


    0
    0

    0
  5. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Ja bi ih obojicu krknuo u RB. Ricci mi je izrazito drag vozač, njega bih volio vidjeti u Ferrariju.


    0
    0

    0
  6. zigorec Prikaži

    Mislim da su oba vrlo mladi i još dovoljno neiskusni za veliku momčad, kakva bi Red Bull trebala biti. Po meni, oba bi se još trebala kaliti u idućoj sezoni. A i za Red Bull bi bilo dobro zadržati sadašnju odličnu postavu.


    0
    0

    0
  7. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Mislim da iskustvo i mladost nije vise prepreka kao sto je nekad bila (manju ulogu ima fizicka sprema, bolidi se lakse voze…). Jedino ne znam koliku ulogu ima vozacevo iskustvo i razumijevanje tehnologije za napredak bolida, a koliku inzenjeri i “tehnicari”… Imam osjecaj sve manju, odn. da najvise znaci vozaceva brzina i konstantnost…
    Cini mi se da bi bez problema oboje mogli u neku veliku momcad po race-paceu… A Max ima i karakter pobjednika. Primjerice, mislim da bi Hamilton s njime u Mercedesu imao jos vise “problema” nego trenutno s Rosbergom. i privatno i na stazi…
    a mozda se i varam :)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.