Alonso: Moramo Formulu 1 napraviti pravim muškim sportom

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 11 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Dvostruki svjetski prvak i trenutni vozač McLaren Honde, Fernando Alonso, tvrdi da Formula 1 što prije mora ponovno postati pravi muški sport. Alonso se često prisjeti svojih trkaćih dana u Renaultu, kada je vozio najbrže bolide koji su ikada vozili F1 stazama. Španjolac vidi priliku u 2017. godini, kada bi trebali dobiti bolide brže i do nekoliko sekundi od sadašnjih, što bi značilo da će biti i najbrži ikada u Formuli 1. Otkako su uvedeni novi turbo motori, Alonso nikako nije zadovoljan njima, ali i pravilnicima, koji su često prekomplicirani i na kraju naporni.

“Plan za sljedeću godinu je učini automobile bržima kako bi Formula 1 ponovno bila pravi muški sport. Nadam se da se krećemo u dobrom smjeru. Svi želimo poboljšati sport i učiniti utrke boljima. Ne postoji čarobna formula za to, svake godine imamo nekakve promjene. Po meni, najvažnija točka je ta da bolidi nisu zabavni za vožnju kao što su bili prije nekoliko godina. Gume, masa automobila, sada smo teži 125 kilograma nego što smo bili prije nekoliko sezona. Neke promjene u Formuli 1 nisu tako brze kao što bi trebale biti.”

“Mislim da smo imali nekoliko odličnih sezona u ne tako davnoj povijesti. To su bile 2010., 2012. i 2008. – kada su se borili Felipe i Lewis. Mislim da je proteklih godina sport bio kritiziran više nego što je to bilo potrebno.”


Odgovor

11 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    nadam se da neki ovu 2010 i 2012 nece shvatiti da su dobre samo jer je on tad bio u borbi za naslov jer ja mislim da je 2010 bila posljednja sezona u kojoj sam osjetio puni zar f1 i onu nazovi tremu prije utrke.2012 ipak nesto sterilniji ajmo rec pristup ali ipak odlicne borbe ne samo za naslov vec i za utrke.Mislim da je i njemu tesko kad vozi s v10 iza sebe i punom brzinom s bolidom u kojem sigurnost nije bila bajna a sad ovo.F1 treba naprijed ali s ovom FIA-om i Bernijevim fix idejama neide nabolje vec ravno u propast.Zbog money money i money kojeg tam svi imaju i napretek propadaju talenti…jadno da jadnije nemoze biti, slazem se s alonsom


    0
    0

    0
  2. avalon Prikaži

    tako je fernando , treba ponovno uvest manualno minjanje brzina ka nekad kad su nekim vozačima krvarila ruka posli trke od izmjene brzina . to je bilo baš muški . možda bi bilo dobro i da se vozači počmu odjevat ka i fangio … lagane lanene hlaće , polo majca , meke , udobne mokasine da nožice ne pate . tada bi vozači pokazali svoj stil oblaćenja , stilisti bi imali posla , a vozači bi izgledali macho i ležerno . već zamišljam zlatne rolexe , lančine oko vrata , ray ban , police naočale . gledam brzine iz 2005. sa V10 … tada su bolidi bili brži ( prosjek pobjednika ) za 15 do max 20 kmh . V8 su negdje bili brži ali negdje i sporiji od V6 … sve to u zadnjim sezonama V10 i V8 kad su skoro dosegli “savršenstvo” . i 2005. i 2012. ( prosjećne brzine pobjednika ) su uspoređivane sa 2015. , znači u tek 2, sezoni ovih turbo motora . e sad , kad se uzme u obzir da su novi bolidi teži 125 kg ( kako navodi fernando ) , a svi valjda znamo koliko težina utiče na brzinu onda … da možda ovi bolidi nisu brzi ka i V10 i V 8 jer da su “laki” ka i “stare” koncepcije bolida ovih 15 – 20 kmh bi bilo anulirano , možda bi ovi bolidi bili čak i 10 – 15 km ( prosjek brzine pobjednika ) brži od tih “opjevanih” za kojima mnogi “pate” a šta se tiče max brzina V10 , V8 i V6 su vrlo blizu … razlika je u nekoliko km . nije mi jasno na koji način napravit F 1 muškim sportom ? da svi puste brade i brkove ka fernando ili … ?!?!?!?


    0
    0

    0
    • Maurizio Arrivabene
      Kuštelaar Prikaži

      znas od prije da ne citam tvoje tekstove zbog terabajta i terabajta, ali ovaj ti je malo kraci i procito sam ga, i bome si se najeo govana vise nego u ijednom svom terabajtnom tekstu do sada…bas ti nije bilo potrebno! al bas nije!


      0
      0

      0
      • Blackhawk Prikaži

        Zato sto malo tko shvaca avalona jer cesto pise sarkasticno. Njegovi tekstovi su meni osobno najbolji i najzanimljiviji ovdje!
        I btw cudi me da si ti popljuvao avalona jer si mi i sam medju najdrazim mi clanovima te se s tvojim misljenjima u vecini slucajeva slazem


        0
        0

        0
      • Maurizio Arrivabene
        Kuštelaar Prikaži

        Jedan admin (ne sjecam se koji) ga je jednom bas bio bocnuo za to. Iz cijelog teksta izvuce jednu stvar i onda dere po njoj. Zato se ja dosta cesto ne slazem s njim. :)


        0
        0

        0
      • Blackhawk Prikaži

        A vidis meni je Avalon apsolutni kralj :-)


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        Kuštelaar … srce mi se cipa šta ne čitaš terabajtne komentare koje pišem mada je ovde bilo komentara i u petibajtima ali naravno nisu bili moji pa su promakli oku tvome . valjda nije važna dužina komentara nego ko ih piše . i da se pokušam uzdignut na tvoju razinu ( mada mi je to nemoguče ) pa da na ovo …” bome si se najeo govana …” odgovorim … kad bi ja jeo govna tebe bi pojeo među prvima … je li i šta je meni potrebno ću ja odlučivat , a ne ti ili tebi slični . stalno vrtite istu “ploču” …. ili pišem predugo ili filozofiram . ajde ti pobij napisano , a ne kenjkaj bez veze kenjkanja radi ;) osim toga je li te ko prisiljava da čitaš moje komentare koje često komentiraš negativno u kb ? ako imaš nešto konta mene moga bi koristit PP ili tako nije interesantno jer do izražaja ne bi došla tvoja intelektualna suoeriornost , elokvencija nad sirotim avalonom …. bolje da svi vide kako si močan i kako me “gaziš” :) :) :)


        0
        0

        0
  3. Blackhawk Prikaži

    HALO je pravi put prema muskoj formuli!


    0
    0

    0
  4. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Interesantno Alonso, da si bolje vozio, a manje pričao i kritizirao (protiv koga si se ono borio tih godina) možda bi osvojio koji naslov, usput izgleda da ni Ferrari nije bio takva kanta kada si se borio za naslov do zadnje trke. Postao si preveliki kalkulant i ni sjena trkaća iz 2005. i 2006. godine.


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Zanimljivo da Alonsa kalkulantom naziva netko tko nosi nick najveceg kalkulanta u povijesti :-) Alonso je npr. 2012 bio u borbi za naslov samo radi svojih mogucnosti. Ali da je kalkulant,jest jer ce vozit onoliko koliko treba. Bas kao sto je radio Prost


      0
      0

      0
      • Alain Prost
        Alain Prost Prikaži

        Najveći kalkulant u povijesti? Pa valjda je kada tako kažeš, izgleda da je i u tome bio dobar, trebalo se boriti protiv možda i najbržeg u povijesti i usput toliko toga osvojiti, biće da je bia brzi kalkulant?


        0
        0

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.