Jost Capito: F1 je u Volkswagenu uvijek tema razgovora

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

volkswagen

Jost Capito, budući CEO McLarena, u razgovoru s novinarima otkrio je kako njegov bivši poslodavac VW, stalno razmišlja o ulasku u F1.

“Za kompaniju kao što je VW, Formula 1 je uvijek tema razgovora u najvišim krugovima.”

Capito napominje kako je VW-ov rally program preživio veliki skandal (dieselgate), tako da će VW svakako ponovno razmišljati o ulasku u F1.

“Sve je samo pitanje pravog tajminga. Trenutno postoji nekoliko dobrih razloga zašto ulazak u F1 za VW , u ovom trenutku, nema smisla, ali to se može promijeniti. F1 treba dugoročnu stabilnu poslovnu strukturu i dugoročne tehničke regulacije. Ako želite biti u F1, trebate dugoročno investirati, tako da vam treba sigurnost da možete u miru planirati svoje poteze. To trenutno ne postoji tako da novih ekipa u F1 nema mnogo.”

Nijemac koji je zaslužan za enormni uspjeh VW-ove ekipe u Rallyu, smatra kako nije mogao odbiti poziv McLarena, ali će mu itekako nedostajati rally. Uz to, misli da F1 mora puno učiti od drugih sportova.

“Mislim da F1 mora puno naučiti. Prošle godine sam bio u Maleziji na utrci, a na povratnom letu prošao sam pokraj dva vozača i želio sam im nakratko čestitati, ali nisu prihvatili čestitku. Mislim da takvu vrstu arogancije nećete vidjeti kod rally vozača.”

Capito počinje raditi u McLarenu nakon što VW odredi njegovog nasljednika. Nakon toga blisko će surađivati s Fernandom Alonsom, koji je po mišljenju mnogih, jedan od najtežih vozača na gridu za šefove.

“Radio sam godinu dana u Sauberu sa Jeanom Alesiom. Ako možete to preživjeti, možete preživjeti sve!”, rekao je kroza smijeh Capito.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.