Crvena zastava uništila strategiju Force Indije

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 0 komentara

Sergio Perez, Force India

Vozači Force Indije, Nico Hulkenberg i Sergio Perez, žale se na činjenicu kako je njihova strategija uništena zbog crvene zastave koja je uslijedila zbog velikog sudara između Fernanda Alonsa i Estebana Guiterreza. Nakon što su osvojili peti startni red u kvalifikacijama, momčadski kolege iskusili su različitu sreću na startu – Nijemac je osvojio nekoliko pozicija, a Meksikanac izgubio. Oboje su ušli u boks po srednje tvrde gume na kojima su planirali ostati do kraja utrke, ali crvena zastava je neutralizirala njihovu prednost i uništila planove.

“Mislim da nam je prekid utrke donio velike probleme i uništio strategiju jednog zaustavljanja u boksu jer se svima oko nas pružila prilika za promjenu guma. Prava je šteta što je ispalo tako, a ja sam ostatak utrke zapeo iza Haasa”,žalio se Nico.

Upravo je prekid utrke zaslužan za visoki plasman Romaina Grosjeana, koji je mogao nesmetano promijeniti gume i ostvariti “besplatan” pit stop koji mu je donio sjajno šesto mjesto.

“Nije bilo lako približiti se Romainu, a imao sam i mnogo automobila iza sebe – što znači da sam bio pod pritiskom većinu vremena. Tako da, uzimajući u obzir sve okolnosti, mislim da je sedmo mjesto zadovoljavajuće. Uvijek je dobro započeti sezonu s osvajanjem bodova. Nije bio lagan dan i teško je bilo predvidjeti kako će se stvari odvijati nakon ponovnog starta utrke.”

Za to vrijeme, Sergio Perez nije se baš oporavio od lošeg starta i proveo je većinu utrke na tihom 13. mjestu.

“Prava je šteta ostati izvan bodova. Prvi stint proveo sam iza Alonsa koji je bio na bržim komponentama. Nažalost, slična situacija odvijala se i nakon ponovljenog starta, jer me prestigao Jenson Button, koji je bio na supersoftu, tako da me to stajalo mnogo vremena. Uglavnom, sigurnosni automobil i crvena zastava uništili su našu strategiju koja se temeljila na jednom zaustavljanju.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.