Alonso: Imao sam Mercedesovu ponudu prije odlaska iz Ferrarija

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 8 godina 2 min 23 komentara

Luca di Montezemolo, Fernando Alonso

Luca di Montezemolo, Fernando Alonso

Fernando Alonso kaže da je imao mogućnost potpisati za Mercedes prije nego je napustio Ferrari krajem 2014. godine. Poznato je da glavešine Mercedesa nikad nisu skrivale zainteresiranost za Fernanda, koji se pak nikako nije uspio dokopati Mercedesa. Za španjolsku radio stanicu Cadena Ser, Alonso je rekao par riječi o svojim zadnjim danima u Ferrariju te kako je imao ponudu Mercedesa.

“Ta ponuda je bila ispred mene. Ferrari je to odbio jer su bili u pregovorima sa mnom da produžimo ugovor do 2019. Ferrari me na kraju nije uspio uvjeriti u to pa sam otišao u McLaren Hondu. Ne znam je li Hamilton bio upoznat time.”

“Imao sam na stolu ponudu za 2019., ali sam je odbio. Mnogi bi vjerojatno produžili, no to sam ipak ja. Svoj sam izbor temeljio na intuiciji i osobnom miru, što nisam imao u Ferrariju. Bilo je iscrpljujuće, psihički i fizički, davati maksimum iz utrke u utrku. Ostanak u Ferrariju bi značio i moj završetak karijere u njemu, a vjerojatno više nikad ne bi pobjeđivao. Završavati pet godina kao pratitelj prvaka je nešto vrlo stresno i zahtjevno.”

“Bili smo viceprvaci u konstruktorskom poretku, no to nije bilo slavlje, više je ličilo na sprovod. Vrlo je zahtjevno oko odnosa s javnošću kada ste vozač Ferrarija, jer se očekuju pobjede, a ako to izostaje. onda se stvara nered. Uživao sam kroz svoje vrijeme u Ferrariju, ali mislim da sada više uživam u Formuli 1. Mislim da nije bilo realne opcije da pobijedim s Ferrarijem. Prošle godine nisu uspjeli u tome pa se nadam da će ove godine imati bolju priliku, iako sumnjam, pa sam zato i okrenuo novu stranicu u svojoj karijeri. Trebalo mi je nešto novo.”


Odgovor

23 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Ovdje mi nesto ne stima kako Ferrari moze odbiti ponudu koja je Alonsu dosla da predje u drugi tim zasto odmah nije raskinuo ugovor i presao u Mecku.

    Fernando propustio si priliku zivota zasto ne predjoh tamo.


    0
    0

    0
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      I meni je bilo čudno u početku, ali je tako. Fernando je točno tada bio u pregovorima s Ferrarijem, a tu se vjerojatno nešto pitalo i Santander, jer su oni davali ogromne novce Ferrariju, i bilo je poveznice s Fernandom.
      Teško je razumijeti sve te igrice u Formuli 1. Kad pogledaš, ti ugovori praktički ništa ne vrijede. Jučer kažu vezan sam ugovorom, ostajem u momčadi, sljedeći dan je u drugoj ekipi.


      0
      0

      0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      pod uvjetom da je sve istina…
      pa, ima ugovor s ferrarijem i ferrari ga ne želi pustit. ili ga ne želi pustit ispod x $ , a to merc ne želi platit.


      0
      0

      0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        Upravo tako i ne znam što tu nije jasno. Za 2015. Ferrari je još imao valjani ugovor sa Alonsom i mogao se raskinuti ako im netko plati odštetuza tu godinu, što je McLaren i učinio


        0
        0

        0
    • Fernando Alonso 14
      alonso5 Donator Prikaži

      Vjerovatno nikad i necemo tocno saznat ali propustili smo revans za tu 2007 sto nam i najgore pada jer da je Alonso otisao u Mecku mislim da bi gledali vatromet.


      0
      0

      0
      • Kush Prikaži

        Dobar komentar, pod uvjetom da bi i Hamilton ostao, a ovdje je očito riječ bila o potencijalnoj zamjeni te dvojice, kakve su i glasine tada bile, ali da su se sreli – bio bi i to kantonski, ili sečuanski, nebitno, ali onaj praiskonski – tko zna, možda nas fortuna i počasti još s tim – @MrDoomroom je potegao tu hipotezu na forumu.


        0
        0

        0
  2. fap Prikaži

    U tekstu koji sam ja nasao Alonso prica da je bila ideja da Ferrari i merc razmene vozace Hamiltona i Alonsa pa verovatno misli da je Ferrari odbio tu razmenu mada su po meni to gluposti


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Dakle, 2007 otišao iz pobjedničkog MclM, 2008 obio ponudu RB, 2014 odbio ponudu Merca, 2007 otišao u osrednji Reno, 2010, otišao u odličan Ferr. ali u (možda) blago silaznoj putanji, te 2014 otišao u Mcl…..tu neću trošiti riječi.
    Alonso je neka vrsta F1 mazohista….tako mi djeluje.


    0
    0

    0
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    jedna od većih, možda i najveća greška karijere. Što je njega tjeralo da se pridruži nepoznanici “projekt” Honda, pa nije baš mlad da ima vremena za još grešaka. Nažalost nema nos za momčad..nikako. Imao je naslov pred nosom….barem 1 naslov


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso 14
    AlonsoForever Prikaži

    Nije što sam Alonsov fan već više od 10 godina, on je najbolji vozač na gridu od odlaska MSC-a(prvi puta u penziju) ,ali on nikad nije znao tima izabrati,to mu je jedina mana. Neki bi odmah sad se pitali: “eejss sad,otkud to? samo ta jedina mana? A zašto je (vakav,nakav,onakav,ovakav – da ne nabrajam šta sam sve slušao od raznih ljudi)? E pa, zato što je on kalibar PRAVOG ŠAMPIONA, poput najvećeg MSC-a, poput najbržeg Senne, poput Profesora Prost-a, poput legende Jima Clarka, i šampiona tog kalibra, ON HOĆE I TRAŽI U F1 ISKLJUUUČIVO USPJEH I SLAVU. I onda opeet sad se vrti pitanje: “pa zašto i kako ne zna skontat koji je tim pravi za njega?” Zato što se on želi izboriti i pobjediti dominantni tim i glavne rivale oko sebe ;-)
    Nije htio u RB,nije htio u Merc, DVA ZADNJA TIMA KOJA SU OSVAJALA ZADNJIH 6 godina. Dalje ne moram. Pametnom dosta.


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      Ti to obrnutom logikom, kao naš ministar obrazovanja i sporta, on je bar filozof pa zna koju premisu treba upotrijebiti da bi konkluzija štimala, al ti brate – ko’ maxim po diviziji, svaki put!
      Navijaj za svog favorita, ali nemoj bit slijep kraj zdravih očiju, pa još se nije rodio vozač koji nije želio voziti u najboljem autu, počev od Fangia koji je mijenjao timove po potrebi, pa do sad malog Pascala koji je sretan što je tu, ali je mislima u mercu, što je normalno – ne postoji takav vozač, niti je, niti će ikada, neznam dokle ta zaslijepljenost ide kod nekih, nebitno sada za koga navijali!
      Takav je mentalni sklop očito, iako su malobrojniji, jesi li primjetio da ima navijača i malih timova sadašnjih i bivših, koji više ne postoje, ali postoji njihovo naslijeđe, kao i vozača koji nisu nikada bili prvaci, ali su bili vozači ipo – daj se ugledaj malo na njih, budi razborit bar trunku!


      0
      0

      0
  6. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Vidim da neki ispod krivo shvaćaju ovu situaciju optužujući Alonsa za (još jednu) pogrešnu odluku – Alonso nije odbio Mercedes, nego je on pokušavao doći u Mercedes, ali nije došlo do dogovora. Spomenuo je @fap, plan je bio da dođe do razmjene vozača između Mercedesa i Ferrarija, Hamiltona i Alonsa. Pregovori ipak nisu uspjeli i plan je propao. Koliko sam ja shvatio, Ferrari je bio taj koji je bio protiv te ideje jer je htio zadržati Alonsa do 2019., a očito pregovori nisu ni dugo trajali s obzirom da je upitno je li Hamilton uopće znao išta o tome.


    0
    0

    0
  7. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    Ne znam, smatrat cu ovu vijest opet malim zutilom. Alonso bi trebao imat malo vise respekta prema Ferrari-ju.

    Budimo realni, da je zna pred pocetak 2014, da ce Mercedes biti tako dominantan bilod, vozio bi za njih pro bono. Alonso je sasvim sigurno htio potpisat novi ugovor s Ferrari-jem, no kad je vidio na sta lici Mercedes, sigurno je prizeljkivao novu ponudu Mercedesa, mozda ovaj put sigurniju, jer Hamilton nije potpisao novi ugovor, a i nije bas u dobrim odnosima sa Nicom! Cekao je zavrsnicu, sto naravno u Ferrari-ju nisu samo cekali njega i njegovu odluku, krenuli su po Vettela koji nije vise bio tako sretan u RB-u.

    Kasnije Alonso nije vise imao izbora morao je da ide iz Ferrari-ja, svoju sudbinu nije htio odmah da oda, jer i on nije znao hoce li voziti za Mercedes ili za McL koji mu je ponudio dobar ugovor, zato je stalno govorio “mogu da biram gdje cu da idem”.

    Na kraju kad su se vrata u Mercu zatvorila, Ferrari si pronasao novog vozaca, Alonso je otisao u McL.

    Naravno da ce McL doci na svoje, doci ce i njihovih 5 min, no hoce li Alonso imat dovoljno godina ili zivaca za to (da ceka)? Niko mu ne brani da prica u superlativu za McL, naravno to mu je i obaveza (u poslovnom planu), ali zasto sebe nakon jedne uzasne godine i dalje laze kako je uradio dobru stvar!

    Prvo uradio je 2 lose stvari, a to da je odbio Mercedes i da nije htio produziti ugovor s Ferrarijem koji se preporodio. Ovo se odnosi na njegove ambicije, jer je rekao da zeli pobjedjivat, Ferrari i Mercedes su pobjedjivali u 2015, dok McL nije. Razumio bi da je otisao u McL cisto radi promjene, no i dalje ponavljat kako je u Ferrariju bio zeljan pobjeda i kako nije mogao vise od 2 mjesta, ne znam zapita li se ikad sta je to do sad dobio u McL-u?


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      Nije nemoguće, ali mislim da se i Hamiltona nešto pitalo, povlači se ta teza o njihovoj zamjeni od tada, svi misle da je samo stvar novca koji će timovi dati ili neće, što u velikoj mjeri jest, ali bilo da je bila u pitanju zamjena vozača, ili uparivanje, mislim da se i Hamiltona nešto pitalo u tom slučaju, pa nije ni on vreća krumpira, da drugi odlučuju o sjedalu za njega, a o dolasku vozača kalibra Alonsa u garažu isto tako – pogotovo kada je znao da ima auto za par titula.


      0
      0

      0
  8. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Volija bi da jednog dana doznamo potpunu priču oko prijelaza Vettela u Ferrari a Alonsa u McL i sve pozadinske okolnosti, jer sve što doznajemo iz ovakvih izjava je više nego neuvjerljivo i neuklopljivo u neku kompletnu priču koja ima iti malo smisla.


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      I ja, ali sve je tako mutno jer menadžeri vozača uvijek žongliraju između svih mogućih, dostupnih bar u teoriji, opcija + je velika para u igri, pa nije čudno što je tako, niti vozači neznaju sve opcije dok im ih ne prezentiraju menadžeri.
      Zna se samo jedno, što je i normalno i logično, da je Seb želio doći u Ferrari, pogotovo uz onakav RB, o ostaloj dvojici ima milion glasina, istna se neće znati nikada prava, jer će to svaki od njih gledati iz svog ugla, i onog što mu je menadžer “namastio”,
      Zato je Seb tu opet iznimka – f. off menadžeri, nisam glup da si neznam sastavit ugovor koji meni treba sa svim osiguračima, pa makar ispočetka bio malo jeftiniji, ali je zato za prelazak u Ferrari trebao prošetat paddockom do njih, i pokucat: “dobar dan, jel možemo popričat?”, eventualno je poslao Benia prije da obezbjedi da unutra budu oni koje traži, da ne mora dva puta dolazit, da karikiram malo, znaš na što mislim..


      0
      0

      0
  9. Kush Prikaži

    Ja sam ovdje samo komentirao druge komentare – sam nemam ništa novo za reći, sve je već rečeno o onome što se zna, što se ne zna, neće se ni saznati vjerojatno, ali mi je zanimljivo bilo vidjet kako ljudi s odmakom gledaju na sve – mišljenja su različita, ne znači da ih treba odmah popljuvati – bar ne ona iole logična ili umjerena.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.