Kojem unutarmomčadskom dvoboju ove sezone se najviše veselite?

Izdvojeno / Okrugli stol

Ante Vetma

Prije 8 godina 6 min 5 komentara

Carlos Sainz i Max Verstappen, Toro Rosso

Carlos Sainz i Max Verstappen, Toro Rosso

Luka Maloić

U slučaju konkurentne i solidne McLaren-Honde radujem se dvoboju Buttona i Alonsa – drugim riječima, želim vidjeti može li Alonso, koji je nekoliko puta više plaćen od Jensona, zaista osvojiti mnogo više bodova od momčadskog kolege kao što je to bio slučaj sa Kimijem u Ferrariju. Dokazivanja u McLarenu mu do sada nikako nisu išla. Jenson je bio bolji i od Lewisa i unatoč godinama nije postao lošiji vozač. No, ovaj dvoboj doći će do izražaja samo ako bolid bude funkcionalan i konstantno u bodovima jer u protivnom lošiji je onaj vozač čiji auto više puta zataji.

Drugi dvoboj koji me zanima je Sainz – Verstappen. Uostalom, mišljenja sam da ćemo taj dvoboj gledati mnogo puta u narednim godinama, čak i onda kada budu u različitim momčadima. Prvu rundu je osvojio Max, ali Carlos ima mnogo toga za reći. Dečki su budućnost Formule 1 i treba ih držati na oku, baš kao i njihove međusobne dvoboje.

Ivan Papak

Mišljenja sam da će sezona pred nama biti jedna od najboljih u svojoj dugogodišnjoj povijesti. Toliko „neriješenih“ priča, nabrijanih klinaca te  iskusnih staraca jamči spektakl. Nakon nekoliko plahih sezona, uslijed će borba titana, prsa u prsa. Zima je bila radna za sve ekipe, Ferrari je došao jako jako blizu Mercedesu. Vrijeme je da se zbiju redovi i izvade nabolji mačevi: s jedne strane Seb Vettel, s druge Lewis Hamilton. Jedan od njih će osvojiti naslov za narednu sezonu. Svaka čast svim vozačima na gridu, al šansa da je osvoji netko a  da nije jedan od spomenutog dvojca, je zanemariva. U narednoj sezoni gledat ćemo dva najbolja vozača, u dva najbolja bolida. Što se tiče ostalih, osim skupljanja mrvica, odnosno bodova teško da se mogu nadati većem plijenu. Osobno, osim pretedenata na najviše postolje, zanima me okršaj unutar Redbulla i Torro Rossa. Hoće li Ricciardo pokazati da je uistnu kalibar koji može pobjeđivati momčadskog kolegu, ili će mlađe snage odnijeti prevagu. Sezona će biti duga, miris guma kao da se već osjeti. Čovjek iz sjene, Fernando Alonso, čeka svoju priliku. Zapravo čeka da Honda isporuči motor koji može parirati vodećima. Kada kažem parirati, mislim da ne zaostaje preko 50-60KS, ostalo će kompenzirati odlična šasija McLarena i izvanserijski talent Španjolca. Bilo kako bilo, mogu reći da jedva čekam vidjeti dobri stari oktanski cirkus u svom najvećem sjaju.

Marko Rakić

Kao i zadnje dvije godine, najviše se veselim dvoboju Rosberga i Hamiltona jer su se do sada borili za titulu, a i vole se svađati, što uvijek malo podgrijava atmosferu. Nisam praznovjeran, ali volim reći onu “treća sreća”, pa nek tako bude i s Rosbergom ove godine. On je odličan vozač, borac, ali nitko nije osvojio naslov u bijelom odijelu, pa tako neće ni on. Recept koji je upotrebljavao krajem prošle godine i u sezoni 2014. je jako dobar, i na tome mora dalje raditi. U utrci je napredovao, i mislim da sada nema zapreke na putu prema naslovu, osim njega samog. Mislim da su neki bili prestrogi prema Rosbergu, pogotovo zato jer je 2014. bila njegova prva prilika za naslov. Slična situacija kao i 2009. godine, kada je Vettel dobio priliku za naslov. Napravio je par pogrešaka tijekom sezone koje su ga koštale prave prilike za naslov. Bilo je tu vozačkih grešaka, ali i kvarova, koje je i Rosberg imao kroz obje godine.

Griješio je i Nico, ne u smislu kao Vettel, ali je bilo dovoljno da ne osvoji naslov. Prvo je propustio preteći Hamiltona 2014. u Bahreinu, tada ga je trebao prebiti i podebljati vodstsvo. Ovako je Hamilton njega prebio i osigurao sebi dodatne 2-3 desetinke za sljedeću utrku, gdje je ostavio Rosberga za oko 20 sekundi iza sebe. Druga stvar, koju gledam kao neki ultimatum, bila je Belgija. Zbilja ne znam što se tada događalo u momčadi, ali mislim da je tu politika odigrala svoje.

Dvoboj koji ću ove godine pozorno pratiti je onaj Buttona i Alonsa, koji će zasigurno odvoziti neke dobre utrke ukoliko budu imali bolid koji nešto vrijedi. Uvijek sam govorio da se Button ne klanja niti jednom vozaču na gridu, pa tako ni Alonsu, pa zato jedva čekam vidjeti njihov dvoboj, sukob dva stara jarca na kraju svojih karijera.

Oton Ribić

Kvyat-Ricciardo bi mogla biti najzanimljivija kombinacija. S obzirom na sklonost Red Bulla mijenjati vozače, obojica će biti pod pritiskom, i to bi moglo rezultirati dosta oštrom igrom među njima. Također se nadam da će McLaren biti nešto bolji u 2016. jer bi to otvorilo mogućnost za zanimljive duele Alonso-Button.

Ante Vetma

Moglo bi se reći da iduća godina nosi puno dobrih unutarmomčadskih dvoboja, ali onaj koji mene posebno zanima bit će Verstappen protiv Sainza. Iako je ove godine Verstappen bio uvjerljiviji, ja se ne bih kladio da će se to nastaviti i iduće godine ovako kako je započelo, te da će Sainz barem donekle uzvratiti udarac. Naravno, pod uvjetom da ga Toro Rosso bude bolje služio nego prošle sezone. Intrigira i duel Grosjean – Gutierrez gdje bi, barem na papiru, Grosjean morao biti prvi vozač. No, obzirom da je ovo novi vozački par – zanima me kako će se to odvijati na stazi. Isto vrijedi i za Renault, tj. dvoboj Palmer – Magnussen.

David Vidović

Svi dueli će biti zanimljivi na svoj način. Naravno, bez razmišljanja možemo reći da će Hamilton-Rosberg biti jedan od žešćih duela, Nico je pokazao da može okrenuti kvalifikacijsku formu u svoju korist i da ga se Lewis treba čuvati. U novu sezonu ulazi prepun samopouzdanja iako je izgubio drugu titulu za redom, a treću neće pustiti tako lako. Palmer-Magnussen će također biti zanimljiva bitka dva mlada i perspektivna vozača, Kevin ima nešto više iskustva, ali to ne mora značiti ništa, jer Palmer se priprema za ovosezonski zadatak još od početka prošle sezone, kada se znalo da će postati stalni vozač Lotusa, odnosno Renaulta. Ne treba isticati važnost i veličinu duela između Alonsa i Buttona, ali mislim da su njihove želje trenutno da naprave značajan pomak u odnosu na prošlu sezonu veće nego da pobijede jedan drugoga. Sainz protiv Verstappena će biti drugi dio velikog okršaja dva najperspektivnija mlada vozača u Formuli 1, vidjet ćemo tko će se bolje snaći s Ferrarijevom pogonskom jedinicom. I naravno, za kraj, Perez protiv Hulkenberga i Ricciardo protiv Kvyata. Prije godinu dana prednost bi dali Ricciardu i Hulkenbergu, ali njihove kolege su tijekom prošle sezone pokazali neke zbilja impresivne vožnje i rekao bih da je Sergio postao prva violina u Force Indiji, što se Nici sigurno neće svidjeti.

Kojem unutarmomčadskom dvoboju ove sezone se najviše veselite?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Odgovor

5 komentara

  1. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Zapravo Button – Alonso je prošlo ispod radar prošle godine zbog nepozdanosti Honde ali kladim se da po navijačima niko nije ima manje šanse za dobiti momčadskog kolegu prošle godine od Buttona pa ipak..Triba viditi oće li Alonso uspiti ove godine osvetiti poraz, ali po meni još zanimljiviji obračun, i to samo zato što ne virujem u borbu McH za pobjede, će biti Hamilton – Rosberg jer je prilično izgledno da će Mercedes omogućiti prvaka. Rosberg je lošiji od Hamiltona ali je također i u kvalifikacijama 2014. i na kraju 2015. pokaza da može i da nije tako daleko pogotovo kad Hamilton zapne.

    Sainz – Verstappen mi je zanimljivo u smislu njih dvoje na stazi ali u obračunu smatram da sad Verstappen ima još više samopozdanja i kredita kod tima te da najbolje tek dolazi, dok kod Sainza smo imam osjećaj njegov maksimum več vidili.

    Hulkenberg – Perez bi tribalo biti ultra zanimljiv obračun ali jednostavno nije. Ko da zasjene jedan drugoga jer ih se i uspoređuje jedino jednog s drugim a neke vanserijske rezultate ne ostvaruju tako da se jednostavno tom dvoboju ne veselim koliko bi mozda “na papiru” triba.


    0
    0

    0
  2. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Hamilton – Rosberg, volio bih da bude gusto. Vettel – Raikkonen, tu se sve zna. Baš i ne očekujem tu neke dvoboje, er znam da ih neće biti.
    Verstapen – Sainz će biti napeto. Hulkenberg – Perez, vratit će Hulk to na svoje mjesto. A najviše isčekujem dvoboj Grosjean – Gutierrez. Mislim da može Gutierrez puno više nego što mnogi misle.


    0
    0

    0
  3. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    A dobro,kad je Mercedes predominantan nema druge nego formulu pokušati napraviti zanimljivom na nekim drugim razinama,razinama dvoboja timskih kolega,kako bi ista imala nekakav smisao.Mene to ne zanima a tko voli,nek izvoli!


    0
    0

    0
  4. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Većina ovogodišnjih dvobja bi trebala biti interesantna jer napokon imamo pun grid dobrih i kvalitetnih vozača. Potajno se nadam lavljoj borbi između Verstappena i Sainza.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.