Horner: “Hamilton je očajnički htio voziti za nas”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 24 komentara

Lewis Hamilton i Christian Horner

Lewis Hamilton i Christian Horner

Christian Horner kaže da je Lewis Hamilton više puta pristupio Red Bullu dok je vozio za McLaren. U razgovoru s novinarima F1racing magazina Horner je otkrio nešto o kontaktima s britanskim vozačem, i to 2011. i 2012. godine, dok je Red Bull bio na vrhuncu moći. Naravno, godinu kasnije, 2013., Hamilton je otišao u Mercedes.

“Bio je očajan da vozi za nas,” kaže Horner. “2012. je htio doći, ali nije mu bilo moguće udovoljiti dok je Sebastian s nama. Prije nego je potpisao za Mercedes htio je voziti za Red Bull u 2013. godini.”

Horner je, po vlastitim riječima, čak igrao i ulogu oko transfera u Mercedes:

“McLaren je bio vrlo kompetitivan 2011. i 2012. i mislili smo da će za nas biti bolje ako Lewis ode u Mercedes nego ako ostane u McLarenu. Kad ga već mi nismo mogli dovesti, ja sam ohrabrio Nikija Laudu da mu pristupi ne bi li oslabio McLaren. Nismo pritom zamišljali da će Mercedes postati ovakva sila kakva je danas.”


Odgovor

24 komentara

  1. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Christiane, zajebo si se a Lewis je opet napravio izvrstan posao potpisavsi za mercedes..


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Oprosti, o čemu pričaš?

      Lewis napravio pravi potez? Lewis je htio u Red Bull, koji je sada truba, pa ga je put nanijeo u Mercedes. U svakom slučaju, bolje je smiriti doživljaje.


      0
      0

      0
      • fap Prikaži

        A o cemu ti pricas ?Ako je ovo i istina to je dokaz da se covek nikad nije plasio voziti isti bolid sa najboljim vozacima i na tome mu svaka cast.Gde si ti uopste video da je on trazio da bude prvi vozac ili to citate izmedju redova ono sto vama odgovara.Hamilton je do sada i vozio u istom timu sa najboljima za razliku od nekih pa toliko o tome ko trazi status pr og vozaca.


        0
        0

        0
      • Emerson Fittipaldi
        diesel Prikaži

        U ovom komentaru ne pričam o tome jel ga bilo strah voziti kraj nekog ili ne, već o tome da je htio otići u momčad koja sada nije u dobrom stanju, a dopao ga je Mercedes koji je sada dominantan.

        Zašto bi to čitao između redova? Gore sam lijepo citirao Hornera, gdje se jasno vidi da Hamilton želi biti prvi vozač u nekoj momčadi. 2014. je vidio urote gdje god je pogledao, a Belgija je bila vrhunac.


        0
        0

        0
      • fap Prikaži

        A gde to Horner kaze da je Hamilton trazio status prvog vozaca ili si ovde ipak ti taj slepac


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        fap …. sa kojim to NAJBOLJIMA je u dosadašnoj karijeri vozija LH ? sa osporavanim buttonom , omalovažavanim nicom ? kovalainenom ? jedini koji je bija među najboljima je fernando ali to bi bila duga priča koju svak tumači na svoj način zavisno o navijačkim afinitetima . s obzirom da navodiš kako je LH vozija sa NAJBOLJIMA za razliku od NEKIH onda je možda potrebno spomenut da su i ti NEKI vozie u timu sa najboljima i “uništili” su ih prošle sezone 278 Vs 150 bodova . kad je LH vozija sa NAJBOLJIMA bodovni saldo je uprkos svemu bija 109 Vs 109 bodova . možda bi se neko moga dosjetit u svrhu omalovažavanja kako je 2014. taj “neki” popušija od ricciarda no neka ne zaboravi da je i LH 2011. popušija od buttona ;)


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @avalon; S Alonsom i Buttonom koji su bili prvaci i Rosbergom koji je do tada bio najbolji u Mercedesu, a kako ga dosta članova smatra, i vrhunskim vozačem


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Recimo ovako. Vettel vozio sa Webberom, a Hamilton sa Rosbergom. Webber vozio sa Rosbergom i dobio ga. A po nekima ispada da Hamilton vozi sa najboljima poput Rosberga, dok je Vettel vozio sa nekim amaterom Webberom…


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        @senja
        Heidfeld je vozio sa Vettelom i pobijedio ga ( u kvalama i dok nije odustao). Da li je Heidfeld bolji od svih ovih zajedno?


        0
        0

        0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Ne kaže nigdje, ali što moraš biti ekspert da bi to skužio? Normalno da Hamilton želi status prvog vozača, kao i Alonso, Vettel i ostali veliki vozači.
      Sad tko je s kim vozio je drugi par opanaka.


      0
      0

      0
  2. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    “2012. je htio doći, ali nije mu bilo moguće udovoljiti dok je Sebastian s nama.”

    Toliko o tome da nikad nije tražio status prvog vozača. Hamilton je lažov na kvadrat, uhvaćen već mnogo puta, al eto, Britanac je, mora mu se oprosti :)


    0
    0

    0
  3. dmw Prikaži

    ““2012. je htio doći, ali nije mu bilo moguće udovoljiti dok je Sebastian s nama.”

    Znaci li ovo da je Fetel imo status prvog vozaca? Hmmm…


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    Vidi,vidi čime se oni bave. Nije meni poanta u suituaciji sa Hamiltonom, već kako je RB htio oslabiti McLaren. Eto, sad ga je njegov savjet Laudi dobro lupio po glavi.


    0
    0

    0
  5. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Eto da je Lujo otišao u RBR 2012 sad bi Alonso osvajajo titule. Jer je on bio alernativa za Hamiltona.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.