Neweya zanima WEC, ali ostaje vjeran Red Bullu

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 8 godina 2 min 1 komentara

Adrian Newey, Red Bull

Adrian Newey, Red Bull

Dizajnerski F1 guru Adrian Newey smatra kako je WEC prvenstvo (LMP1 kategorija) veoma atraktivna opcija za nastavak karijere, ali priznaje kako je za sada potpuno usredotočen na posao u Red Bullu.

Newey je bio povezivan s mnogim projektima u posljednje vrijeme, a glavni razlog tome je njegov pad motivacije za Formulu 1 u kojoj pravila ne dozvoljavaju potpunu slobodu u dizajniranju vozila pa, samim time, njegove vještine ne mogu isplivati na površinu. Bio je viđen u Porscheovim boksevima tijekom “6 sati Silverstonea” ranije prošle godine, ali je napomenuo kako je njegov posjet bio samo prijateljske prirode.

Kada su ga novinari upitali vidi li se u budućnosti na LMP1 projektima, 57-godišnjak je odgovorio:

“Možda u budućnosti, to je svakako interesantno. Mislim da je zapravo LMP1 sjajna jer ima mnogo više tehničke slobode od F1 što se tiče same šasije. S te strane gledišta, svakako je atraktivna serija. Možda u budućnosti, da, ali ne za sada.”

Newey je već dizajnirao sportske automobile sličnih serija. Prvi automobil za koji je bio odgovoran je bio March GTP, koji je pobijedio na “IMSA GTP” prvenstvu u Sjevernoj Americi.

Kada su ga upitali da li razmišlja o prekidu suradnje s Red Bullom, rekao je:

“Nikad ne reci nikad, ali stvarno sam uživao radeći u Red Bullu. Bio sam s njima, više-manje, od samog početka i stvarno sam ponosan kako smo uspjeli momčad koja je stvorena na pepelu Jaguara dovesti do ovih uspjeha.”


Odgovor

1 komentar

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Bome f1 dobiva konkurenciju sto vidimo po vozacima da zele otici iz f1 u neke druge vode (Alonso le mans ,hulkenberg je vec imao to iskustvo) a sada i newey daje izjavu da se zainteresirao za wec.Ovo bi po mojem misljenju trebalo biti sasvim dosta fii da nesto poduzme jer koliko sam shvatio i uvidio dovoljna je i tta jedna jedina godine ili promjena koja mjenja misljenje


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.