Horner: Bili smo fer prema Renaultu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 3 komentara

Bernie Ecclestone i Christian Horner

Bernie Ecclestone i Christian Horner

Red Bullov šef Christian Horner vjeruje da su kritike njegove ekipe prema Renaultu ove godine bile korektne zbog toga što se radilo o iskrenom komentaru proizvoda francuske kompanije.

Ne treba podsjećati da su svi čelni ljudi u Red Bullu kritizirali Renault zbog inferiorne pogonske jedinice. Dietrich Mateschitz, Helmut Marko, Adrian Newey i sam Horner su često spominjali da je upravo motor razlog zašto više nisu na vrhu.

“Ovo je vrlo kompetitivan posao i što se mene tiče ja sam uvijek medijima govorio istinu,” kaže Horner.

“Ako pažljivo pogledate izjave vidjet ćete da nema ničeg nekorektnog. Renaultova uprava je prilično distancirana od onog što se tu događa. Nisu kao Mercedes sa Zetscheom ili Ferrari s Marchionneom koji posjećuju utrke tu i tamo.”

Horner vjeruje da je Renaultov konzervatizam uzrok problema:

“Oni su etablirana i konzervativna organizacija, a naravno, u našem DNA je da pritišćemo do krajnjih granica jer želimo napredovati. Puno obećanja smo dobili na kraju 2014., a dok su druge ekipe napredovale – mi smo bili sve dalje i dalje od njih.”


Odgovor

3 komentara

  1. Kush Prikaži

    Sada čisti PR, nakon sezone gdje je isti nedostajao u komunikaciji s dobavljačem (ili je bio namjerno takav), i sada će zbog toga platiti masno za nebrendirane motore, i uložiti masu para u sam razvoj motora (PU-a), sve se vraća – sve se plaća.
    iako ruku na srce francuzi jesu zabrljali i više od honde, ako računamo da im je to druga godina, i da je lanjski motor tokom sezone unaprijeđivan samo gorivima i stvarima koje su se mogle (idržljivost, tj trajnost, i sl) bez tokena, a ove godine kada su mogli unapređivati konstrukciju cijele godine i testirati to na stazi, u realnim uvjetima, nisu, a to je velik grijeh i 2 su razloga koja su morala biti garancija tomu, ali su oba ostala na ledu kroz sezonu:
    1. je što su preko zime napravili najmanje preinaka, i ostalo im je najviše tokena (ako me i sjećanje vara, znam da su ih imali puno) i tek su na kraju sezone nešto napravili, i to je bio potpuni promašaj..
    2. je što im je sam RB doveo Iliena i kompanije iz tog područja povezane s njim, te su oni paralelno radili na svom rješenju kako da unaprijede isti motor, ali su ga francuzi hladno odbacili (navodno zbog straha o pravima intelekt. vlasništva), a sada će kako sami priznaju surađivati sa Illmorom bez problema, kao da su se sjetili da imaju pravni ured, a u sezoni nisu baš bili svjesni toga. – Valjda je drugačija logika kada taj motor trebaš staviti u svoj auto, u tvornički tim, koji bi morao biti blizu drugim sličnim timovima..
    I zato i njima paše da RB ima njihove motore, pogotovo kratkoročno, jer će kopirati sva rješenja njihocva koja budu primjenjiva renaultu, i tako najprije podići cijeli paket na neku prihvatljivu razinu, dok ne poslože tim i kadar, normalno je i logično, i drugi su koristili tuđe znanje, pogotovo kod preuzimanja timova.
    ..tako je to, nije nikada sve c/b u svijetu F1, ja bih se ponašao isto kao i šefovi RB-a na njihovom mjestu, ali bih prije toga obezbjedio motor, kao mcl što je raskinuo s mercom (a bolji motor nije postojao), željeli su i osigurali dobavljača. Ovi momci to nisu napravili i sada će to masno platiti, greška u koracima, (ali da je prošla, dobit bi bila ogromna), naravno da je trebalo bez plana “B” koji je čvrst biti taktičniji, oni su i mislili možda da je čvrst, pa su ih glavni konkurenti nasanjkali – opet krivnja menadžmenta (hornera kao šefa tima koji je trebao s tim računat) austrijske ekipe..
    ..izgubili su zapravo u svojoj igri (svih velikih), međusobnim dogovorima i pregovorima potajno u paddocku (svi sa svima, al ništa na papiru), i sad su tu gdje jesu! :zubo:
    ali oni imaju i dugoročne planove i kao jaka ekipa će opstat i to je dobro, i morat će smislit još jednog dobavljača, ili to sami postati,
    a i renault nije ni na normalne ni na najluđe apele iz RB-a reagirao uopće, osim što su se našli uvređeni, kada je već svima bilo jasno da im motor i jest smeće, na kojem nije ni rađeno baš, niti ima se dalo, a sad kad če njihovo ime biti direktno izloženo u poretku, situacija se promijenila, kao i filozofija u renaultu! ;)

    Stoga se slažem da je ova, a i mnoge izjave same po sebi PR BS, ali sad moraju biti takve jer s onima nije postignut željeni efekat, isto tako i krivnja, tko zna, možda je prije toga bila hrpa pristojnih mailova upravi, ili sportskom odjelu s konkretnim brojkama i prijedlozima, nemožemo znati to, tj ništa – osim da je u F1 situacija u takvim situacijama najčešće siva, rjeđe c/B, a i kada izgleda tako, često sama percepcija kako nešto izgleda (što se tiče odnosa u F1) može varati, i biti mutnija, ili čak blago pokazivati suprotnu stranu, ali se to obično objelodani tek kada neki ugovori isteknu, ili partnerstva, ili se promjene pravila, nebitno, često su i mnoge stvari bile revidirane nakon par godina, kad je omogućen ili objektivniji, ili neki drugi uvid u materiju, tako da ne sumnjam da bih i ja pič*arao renault, da su to bili moji auti, ali drugo neznam što bih još radio, jer nisam na njihovom mjestu – jedno je sigurno, nebi samo ružio partnera, usput bih razmišljao i o budućnosti, pa vjerujem da su i oni, (dotad treba pokusat bez kruha prekomjerne izjave ako ih netko spomene ili izvadi) i trenutno davat ovakva smiješna objašnjenja, branit se, ali ne govorit, tj ne napadat i prijetit, (bar dok nemaš s čime) ;)
    – to tamo je poker s velikim ulozima, najgore je ovako naučit, hehe!


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    karte_m0lim Donator Prikaži

    ajd , bar nije bilo gp2 engines …


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.