Alonso: F1 bi se trebala baviti ozbiljnijim problemima

Vijesti

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 6 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren


Fernando Alonso je poručio FIA-i i Formuli 1 da se radije koncentriraju na prave probleme s kojim se sport suočava, nakon što ga je naljutila kazna koju je dobio zbog incidenta na startu utrke. Suci su procijenili da je Alonso prouzročio incident između njega i Pastor Maldonada, za koga je sudar bio koban i nije mogao nastaviti utrku, a Španjolac je dobio kaznu prolaska kroz bokseve i dva kaznena boda na licencu. Fernando je prije prvog zavoja imao kontakt s bolidom Felipea Nasra, zbog koga nije mogao zaustaviti svoj bolid na vrijeme i udario je u Lotus. Alonso je okrivio Nasra za incident, a FIA-i poručio da počne koristiti zdrav razum, i radije se okrene pravim problemima Formule 1 u ovom trenutku.

“Što se kazne tiče, to su FIA-ine stvari. Vidjeli smo i danas poluprazne tribine, i viđamo iste prizore na većini ostalih utrka, a trenutno nas pretiču MotoGP, WEC i druge serije. I na sve to, mi pokušavamo učiniti bolide da budu glasniji. Mislim da netko treba upotrijebiti zdrav razum. Dobiti kaznu prolaska kroz bokseve nakon što je vas udario drugi bolid, to je malo čudno, unikatno. Formula 1 bi se trebala zapitati koji je problem, zašto nas sve manje i manje ljudi gleda. Uzmimo za primjer ovu sezonu, moraju biti jasniji i precizniji, treba da znaju što točno rade, jer ovakve stvari ne viđamo u WEC-u, MotoGP-u ili drugim serijama koje us trenutno dosta zanimljivije od Formule 1.

“Jednom imam dobar start, i onda me netko sa strane udari. Ali barem je sezona gotova. Ovo danas je bila utrka u čistom zraku, iskoristili smo ovo kao test. Cijele ove sezone govorimo da su utrke ustvari testovi za nas, i ovo je bio savršen primjer, cijelu utrku sam bio sam i nije bilo borbi, nadam se da smo prikupili dosta podataka.”


Odgovor

6 komentara

  1. Fernando Alonso
    croatic f1 urednik Prikaži

    Ovaj Alonsov incident danas možda i nije toliko sporan, on je (začudo) ni krivog ni dužnog Maldonada izbacio iz utrke nakon tog kontakta sa Nasrom pa kazna i nije tako glupa, ali su inače kazne uistinu glupe, i one u utrci, ali i one o promjenama motora i ostalih dijelova. Svaki najmanji kontakt, pa čak i neki agresivniji napad bez kontakata u Formuli 1 rezultira kaznom. To je zbilja glupo i nažalost, to je samo jedna od stvari koja čini F1 sterilnom.


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    josip123 Prikaži

    Neka im je odbrusio!

    Trebaju se zapitati sta rade sa ovim sportom.


    0
    0

    0
  3. Mercedes
    hrcfaca Prikaži

    Alonso svaka čast, svaka ti je na mjestu.
    Ono što mene daleko najviše ljuti kod tih kažnjavanja je što vozači plačaju za nešto što ni oni sami nisu krivi kao što je kazna za promjenu motora koja je po meni skroz bezsmislena.


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    Ja moram priznati da mi je malo žao Pastora. Već u prvom krugu, a nije kriv.


    0
    0

    0
  5. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Istina dobro je kazao čovjek. Sad je pitanje što stvarno mogu napraviti McLaren i Honda. Bude li sljedeća godina debakl, Alonso i Button gotovo sigurno odlaze, a onda im ostaju mladi vozači koji nemaju iskustva. Ne vjerujem da će netko imat veliku želju dolazit u takav McLaren, koji će ostati zasigurno bez još kojeg sponzora i moguće bez glavne podrške Honde (tu mislim na Red Bull). Živi bili pa vidjeli.


    0
    0

    0
  6. Marros Prikaži

    Ima Fernando poprilično pravo. No, da se vratim na incident. Od 20 vozača svi završe utrku. Osim jednog, koji ni kriv ni dužan završi u prvom zavoju. Kako je počeo 2015. godinu, tako ju je i završio. E, moj Pastore, j… te broj 13.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.