Montoya: Vettel je najkompletniji, Alonso je najbrži

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 1 min 16 komentara

Fernando Alonso, McLaren

Fernando Alonso, McLaren

Juan Pablo Montoya osvrnuo se na trenutno stanje u Formuli 1, prvenstveno na situaciju u kojoj se nalazi Fernando Alonso.

Kolumbijac kaže da nije siguran kako Fernando može podnositi ovo što se događa.

“Fernando je moj junak, nisam siguran kako uspijeva podnositi trenutnu situaciju, ja to ne bih mogao. To je vrlo teško za vozača poput njega.”

Dvostruki svjetski prvak ove je godine imao nekoliko izljeva bijesa preko team-radija, a možda najveći je bio u Suzuki gdje je Hondin motor nazvao motorom za GP2 seriju, kazavši da je to sramotno.

“Potpuno razumijem njegove frustracije, on je vanserijski vozač i ono što se dogodilo u Japanu s tim porukama je logično, ja bih učinio isto u toj situaciji.”

Dao je i svoje mišljenje o najboljim vozačima:

“Mislim da je Vettel najkompletniji vozač i najradišniji. Što se tiče čiste brzine – najbolji je Fernando Alonso. Hamilton je negdje između Vettela i Alonsa, zato mu trenutno ide jako dobro.”


Odgovor

16 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    E vidis a ja bi rekao da je Alonso najkompletniji, Hamilton najbrzi a Vettel izmedu njih.


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      I ja bi prije tako rekao.


      0
      0

      0
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Slažem se s Montoyom. U 2 prilike Alonso je ispustio naslov, možda je to prevagnulo moje mišljenje da je Vettel ipak mrvicu kompletniji. Za Alonsa smatram da ga krasi brzina više nego Vettela. Šteta što ih nikada nismo mogli vidjeti u istom bolidu, iako to sigurno nebi bilo dobro za njihovu momčad, bilo bi tu svega hehe :) Za mene 2 najbolja vozača u zadnjih 10 godina. Hamilton je po meni najbrži, ali nema kompletnost u razini Fernanda i Vettela….barem tako kaže moje nestručno mišljenje.


      0
      0

      0
    • Wolf
      hattrick Donator Prikaži

      Ne kužim pod što raja smatra taj “najkompletniji”. Koji su tu parametri u kategoriziranju.
      Ako uzmemo u to ubrajamo rad sa timom, motivaciju, liderstvo, greške na stazi, ritam, odabir i tajming prelzaka, ugovori… onda mislim da je po tom pitanju Vettel najkompletniji. No naravno to je samo moje mišljenje.


      0
      0

      0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        hatt, ima smisla i to što govoriš, ali si se osvrnuo na dosta stvari van staze, čak i van trkanja uopšte (prelasci, ugovori, gdje je Fernando stvarno kiksao, moram priznati). Sve to kad bi uzeo u obzir može se reći da je Vettel kompletniji (motivacija, liderstvo, mir i staloženost koji donosi u ekipu u odnosu na Fernanada, sam odnos prema ekipi). Ali ako pričamo o stazi, mislim da je Fernando za dlaku kompletniji od Seba. Ali to je stvarno dlaka. Mislim da je na 60 krugova Fernando konstantniji od Seba (opet dlaka) i da radi manje grešaka (opet dlaka). Ono što niko nije spomenuo (pa ni ti) je jedna stvar koja me je iritirala dok je Fernando vozio za Ferrari, a to je njegov ziheraški pristup. Znam da nije imao bolid na nivou RBR, ali su me nervirale njegove izjave tipa: “Dovoljno je da osvojimo 4 druga mjesta do kraja sezone i prvaci smo”.
        S druge strane, što se tiče one neke sirove brzine, Lewis je tu ipak br.1.
        Prije 7-8-10 godina je to bio Kimi (za mene).


        0
        0

        0
      • Lady Prikaži

        Pod najkompletnijim se smatra: prilagodba na bolid (dobar ili loš), prilagodba i razumijevanje guma, dobra brzina u kvalama, održavanje konstante u race paceu, prilagodba na uvijete na stazi (kiša, suho, sklisko, polu suho…), sposobnost pretjecanja, inteligencija vozača u procijeni oko pretjecanja, odnosno ulaska u određene duele, izvedba različitih manevara na stazi pod čime se podrazumijeva nešto korisno a ne oni kaskaderski manevri ala Pastor….
        ne pucanje pod pritiskom pre često, odnosno, minimalno pucanje pod pritiskom, učenje na vlastitim greškama, konstantnost u dobrim rezultatima, radišnost i pomaganje ekipi oko razumijevanja i naštimavanja bolida, pravi odabir pravilnog set-up-a, kalkuliranje samo u slučajevima kad je potpuno nepotrebno ulaženje u nekakve extra rizike, ….itd….
        Ako sam nešto zaboravila, samo nadodajte…..


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        senja Prikaži

        Vettel je definitivno bolji u kvalifikacijama. Najbrži? Kako to pojedinci određuju? Najbrži na pravcu? U krivinama? Zavisi od bolida. Svi su oni brzi koliko im bolid dopušta. Po čemu je Hamilton nekima najbrži? Rosberg ga dobija na kvalifikacijama, kad je u redu u glavi…
        Kompletnost. Ko kae da se Vettel ne zna prilagoditi bolidu? Neki su ko papagaji ponavljali kako dominira zbog blown difuzora. Pa ih zabrane, a Vettel i dalje prvi. Pa je onda do nečeg drugog, pa onda i to zabrane…
        Čovjek ima pobjede u tri tima. Jeli mu bio problem prilagoditi se bilo kojem? Red Bull nije viđao pobjede prije nego je on došao. A vidimo i kako je legao u Ferrari. Sada odjednom i Ferrari vozi kao po tračnicama. Šta će tek raditi sljedeće godine…

        Neki će se vjerovatno uhvatiti ovih grešaka u ovoj zadnjoj utrci. A momak je upravo srušio rekord u uzastopnom broju utrka bez incidenta.


        0
        0

        0
      • Emerson Fittipaldi
        diesel Prikaži

        Hvala na podatku senja


        0
        0

        0
  2. Fernando Alonso 14
    Majki2111 Prikaži

    Alonso najkompletniji,Rosberg-najbrži,Vetttel i Hamilton između njih.


    0
    0

    0
  3. mm777 Donator Prikaži

    Pablo majstore, kad si vidio da nemožeš uzeti naslov zdimio si iz f1, a nisi ga uzeo jer si vozio do maksimuma i uništavao bolid i ti sada razmišljaš, zavist te proganja


    0
    0

    0
  4. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Hamilton najbrži, Alonso najkompletniji, Vettel najradišniji, Ricciardo najinteligentniji, Bottas najmanje grešaka pravi, a Pastor najcrashaviji :zubo:


    0
    0

    0
  5. Marros Donator Prikaži

    Za mene je nakompletniji ( što se vozačkih sposobnosti tiče) Fernando Alonso, što se (čiste naturalne) brzine tiče Hamilton, Ricciardo i Verstappen. Što se imiđa momčadi tiče (prezentacije) Button i Vettel.


    0
    0

    0
  6. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Alonso-11 bodova
    Button-14 bodova
    Isti bolid…
    Montoyina rijec je imala tezinu dok je vozio, sad lupeta gluposti.. Ako se gledaju rezultati, alonso nije ni blizu vrha vec dvije sezone..njegovo vrijeme je proslo davnih dana, kad je potpisao za ferrari.. Takva “vozacina” a samo dvije titule i nijedna sa ferrarijem… Hahaha


    0
    0

    0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Usporedba Alonsa i Buttona ove sezone nikako nije dobro mjerilo zbog užasne nepoudanosti Hondinog motora i konstantnih kvarova, tj. odustajanja u utrkama. Button je odustao 5 puta i jednom nije uopće startao, dok je Alonso 8 puta odustao zbog kvara te u Australiji nije startao zbog nesreće s testiranja. Treba napomenuti da je Button preskočio Alonsa u ukupnom poretku na VN SAD-a kad je bio šesti, tad je i Alonso bio u bodovima, i to mjesto ispred Buttona, ali je onda došlo do kvara i tu Alonso gubi jako dobre bodove. Stoga ova sezona nikako nije dobro mjerilo.

      Prošle sezone je Ferrari bio jako loš, ali je zato u usporedbi s momčadskim kolegom Alonso bio jako uvjerljiv. U 5 sezona s Ferrarijem dvaput je bio nadomak naslovu, iako i nije imao baš najbolju mašinu u tim sezonama (pogotovo 2012.). Alonso je i dalje sposoban za pobjede i borbu za naslov, i dalje je top vozač, samo je problem što nikako da se nađe u kompetentnom bolidu (a vremena je nažalost sve manje).


      0
      0

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.