Gutierrez i službeno u Haasu

Izdvojeno

David Vidović

Prije 8 godina 2 min 20 komentara

Kimi Raikkonen i Esteban Gutierrez, Ferrari

Kimi Raikkonen i Esteban Gutierrez, Ferrari

Haas F1 je u petak u Meksiku potvrdio da će Esteban Gutierrez popuniti njihovu vozačku postavu za sljedeću sezonu, zajedno s Romainom Grosjeanom, kojeg su potvrdili prije nekoliko tjedana. Gutierrez ove sezone vrši ulogu test vozača u Ferrariju, dok je ranije proveo dvije sezone u Sauberu, a u bodovima završio samo jednom.

Haas je u srijedu potvrdio da će u petak, u prostorijama Estebanovog glavnog sponzora, otkriti ime drugog vozača za narednu sezonu, te je bilo preočito da će to biti upravo Gutierrez.

Gene Haas je povodom potvrde Meksikanca bio počašćen, ali je i naglasio blisku vezu između njih, Gutierreza i Ferrarija, koja je svakako igrala određenu ulogu u donošenju odluke.

“Upoznao sam Esetebana zbog naše povezanosti s Ferrarijem, i nakon što smo proučili uspjehe koji su ga doveli do mjesta u Ferrariju, bilo je jasno da je on savršen odabir za našu momčad. Mlad je i gladan uspjeha, ali ima i iskustva. Dvije pune sezone je vozio sve vikende i skupio je dosta iskustva u utrkama, a ove sezone je imao priliku da iz prve ruke nauči od Ferrarija kako postati još bolji u svom poslu. Jako smo zadovoljni što imamo Estebana u timu. Zajedno s Romainom, čini jaku vozačku postavu koja će nam pomoći unaprijediti bolid, i osvojiti bodove u našoj debitantskoj sezoni.”

Gutierrez je bio oduševljen što je nakon angažmana od strane Ferrarija, dobio i punu podršku od Haasa i zaradio stalno vozačko mjesto u konkurentnom bolidu.

“Ovo je sjajna prilika koju neću prokockati. Gene Haas vjeruje u mene, i ja vjerujem u njegove sposobnosti i to kako će se natjecati u Formuli 1. Nije lako imati mjesto u konkurentnom bolidu s Ferrarijevim motorom, i cijenim to što vjeruju u mene. Vjerujem da ćemo zajedno postići velike stvari.”


Odgovor

20 komentara

  1. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Krajnje neocekivano.


    0
    0

    0
  2. Marros Prikaži

    To je bilo i za očekivati. Dakle više manje nema mjesta za Vergnea i Magnussena na gridu sljedeće godine. Vjerovatno i njihov kraj karijera u F1. Razumijem odluku Gene-a Hassa, no usudio bih se reči prvi krivi potez. Gutierrez za mene nije tip vozača za F1. Niti slučajno ga ne bi postavio uz bok Perezu, ako bi recimo radili usporedbu dva meksikanca. Djeluje mi mlako, prestrašeno i neodlučno. Neki, će reči da je možda napredovao u ovoj godini kao test vozač Ferrarija, no ne znam koliko vozač može napredovati u simulatoru. Možda sam u krivu, no vrijeme će pokazati svoje. A ako uspije svakako ču popraviti svoje mišljenje i priznati da nisam imao pravo.


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Tužno je ako će karijere Vergnea i Magnussena biti okončane. Toplo se nadam da se tako nešto neće dogoditi, da barem izvuku mjesto test vozača ili slično, pa da dobiju još jednu šansu.


      0
      0

      0
      • Marros Prikaži

        Diesel, da, lijepe su ti želje. No ako malo pogledamo u prošlost, i to ne daleku, zadnjih desetak godina, ako te nema u F1 godinu, dvije, vrlo teško se je vratiti. Dolaze novi vozači a posljedično nekako sve više izvisiš. Imali smo primjer De La Rose i Karthikeyana, koji su se doduše vratili, svaki na svoj način, i vidjeli smo da uspijeha nije bilo. A, evo spomenuo sam vozače koji nisu nešto visoko kotirali, pogotovo Narain. Magnussen nema novaca, pa ako ga recimo usporedimo sa Kobayashievom situacijom, može očekivati kakav slab bolid. A tu Boga mi nema nitko skoro nikakve šanse da se dokaže. Za Vergne-a, prvi alarm je bio dolazak Grosjeana, jer teško da bi u Haasu uzeli dva francuza, a kada je Palmer podpisao za Lotus, imao sam osječaj da je gotovo. Šteta.


        0
        0

        0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Je li ovo lijevi Esteban ili desni Esteban (naravno, iz ankete koja je sprovedena)?
    :-D :-D


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      Dobra – nevezano za to, ali primjetio sam da je om jedini ili jedan od rijetkih mexičkih i općenito južnoameričkih sportašakoji nema nadimak, ili bar neku umanjenicu imena, ono od milja – dosta govori o njegovoj exponiranosti među svojima :zubo:
      ne želim biti zao i želim isto da se demantira moje mišljenje, ali upao mi u oči taj detalj.. :D


      0
      0

      0
  4. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Topovsko meso za Grosjeana. Predviđan da će imati na kraju sezone barem dupolo više bodova od Gutierreza.


    0
    0

    0
    • Wolf
      hattrick Donator Prikaži

      Možda je nešto naučio od Vettela (barem je govorio da je dota toga vidio od njega što se radne etike tiče i detalja, kao u svoje vrijeme Ricciardo), budemo vidjeli kako će funkcionirati. Imao je on svijetlih trenutaka, nadam se da će ići uzlaznom putanjom. radio je na simulatoru u Ferrariju, vjerovatno ima dobre informacije oko ponašanja Ferrarijevog agregata, to bi mu također mogla biti barem početna prednost nad Grosijanom. Mislim da bi mogli biti odličan par na gridu.


      0
      0

      0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Ja isto imam osjećaj da će ga ubiti u pojam. Hulk ga je 2013. namazao ko od šale, dok je sa Sutilom bio tu negdje, koji je teški prosjek, iako je u početku svoje karijere bio solidan vozač.


      0
      0

      0
      • Wolf
        hattrick Donator Prikaži

        Pa baš ni Ricciardo nije pokazao nešto previše dok nije došao u RB pored Vettela. Kako kažu, čudni su putevi gospodnji. Iako mislim da je Grosjean izvrstan vozač i može biti prokleto brz kad ima mota.


        0
        0

        0
    • Sebastian Vettel
      senja Prikaži

      Siguran sam da će ga Gutierrez dobiti. Grosjean se pokazao kao lošiji vozač od Raikkonena. Tako da ga ne treba stavljati u istu rečenicu sa Hulkenbergom. Hulk je tu sezonu u Sauberu razvalio. A Gutierrez tada kao rookie nekada je znao biti vrlo blizu Hulku u kvalifikacijama.
      Drugu sezonu je teško ocjenjivati, kad je bolid bio najgori na gridu. A Sutil nije uopšte loš vozač.


      0
      0

      0
      • Emerson Fittipaldi
        diesel Prikaži

        Grosjean se pokazao kao lošiji od Raikkonena? Dakle, Gutierrezu u obzir možeš uzeti rookie sezonu, a Grosjeanu ne možeš jer moraš naći način kako bi mu “spustio vrijednost”. Romain je 2013. ukupno gledano bio bolji vozač od Raikkonena, a posebno u drugom dijelu sezone kada je dobio podršku momčadi, koju je Kimi uživao od početka 2012., a i tada je Grosjean znao biti prilično dobar, vrlo blizu Raikkonenu.
        A kao što sam rekao, Sutil nije bio loš vozač, no 2013. i 2014. to više nije bilo to.


        0
        0

        0
  5. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Očekivano , tužan sam što nije mogao JEV dobiti mjesto a po meni je više zaslužio nego smotani Meksikanac :/


    0
    0

    0
  6. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Lijepo je dobiti drugu priliku. Neki drugi su je daleko više zaslužili, ali što je tu je. Sada se jedino možemo nadati da je Esteban bolji vozač nego što je bio u Sauberu.
    Vergne, Magnussen, Kobayashi, ma ima ih na pretek, ali nemaju novčiće :/


    0
    0

    0
  7. Sebastian Vettel
    senja Prikaži

    Drago mi je što će Gutierrez ponovo voziti. Ne znam zašto svi misle da je loš. Po meni je bio vrlo dobar kao rookie. Drugu sezonu svakako nije imao auto sposoban za osvajanje bodova. A u prvoj sezoni je često bio vrlo blizu Hulkenberga, koji je tada činio čuda u onom uskom Sauberu.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.