Hamilton pobjedom u Austinu osigurao novi naslov svjetskog prvaka!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 8 godina 3 min 132 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton, Mercedes

U utrci koja nam je pružila više drame nego cijela sezona Lewis Hamilton je uspio doći do svog trećeg naslova svjetskog prvaka! Veći dio utrke izgledalo je kao da mu to neće uspjeti jer se Nico Rosberg u nekoliko navrata našao na čelu poretka, ali je to vodstvo uspio izgubiti neforsiranom pogreškom u samom finišu utrke. Nakon odlaska sigurnosnog automobila koji je došao zbog sudara Daniila Kvyata, Rosberg je popustio pod pritiskom i otišao široko u prvom sektoru nakon čega je vodstvo bez problema preuzeo Hamilton, te ga do kraja nije ispuštao.

Sebastian Vettel odradio je odličnu utrku i završio na pobjedničkom postolju unatoč kazni koju je morao odraditi zbog promjene motora uoči ovog vikenda. Kimi Raikkonen također je izgledao vrlo dobro, ali je u promjenjivim uvjetima napravio nekoliko pogrešaka, a jedna od njih ga je odvela u barijere nakon čega je morao u boks po novo prednje krilo. Nekoliko krugova kasnije Raikkonen je pozvan iz boksa da se povuče iz utrke zbog pregrijavanja kočnica.

Hamilton je već u prvom zavoju izgurao Rosberga i došao do vodstva, dok mu je kolega pao na peto mjesto. Nedugo nakon toga dogodio se i prvi incident – Sauberov Felipe Nasr sudario se s Marcusom Ericssonom i zbog toga smo prvi put imali virtualni sigurnosni automobil. Staza tada još nije bila spremna za gume za suho i vozači su prvu trećinu utrke proveli na intermedijima. Za vodstvo su se tada borila dva Mercedesa i dva Red Bulla. Ricciardo je čak u 15. krugu uspio prestići Hamiltona i zasjesti na čelnu poziciju.

Kada se Ericsson zaustavio na stazi u 28. krugu – došao je i prvi pravi sigurnosni automobil. U tom trenutku Rosberg je imao preko deset sekundi prednosti ispred Hamiltona i ta prednost je izbrisana. Vodeća četvorka (Rosberg, Hamilton, Ricciardo, Kvyat) je ušla u boks po novi set guma.

U srednjem dijelu utrke činilo se kao da će od kaotičnih uvjeta na stazi najviše profitirati Sebastian Vettel koji je na bolidu imao svježi set medium guma i za razliku od vodeće četvorke mogao je možda i do kraja utrke biti na njima. No, kako se kasnije ispostavilo, to bi bio rizičan potez i Vettel je ipak kasnije (prilikom novog virtualnog sigurnosnog automobila) ušao po novi set mekših guma, kao i Nico Rosberg. Lewis Hamilton tada je ostao na stazi i činilo se da je njegova utrka praktički izgubljena. Ipak, novi sigurnosni automobil ga je spasio i vratio se na drugo mjesto – iza Rosberga koji je ubrzo napravio pogrešku i prepustio vodstvo novom svjetskom prvaku.

Samo je 12 vozača došlo do cilja, a ostali su odustajali redom ili zbog mehaničkih problema ili zbog incidenata na stazi.

VN SAD-a ostat će zapamćena kao epska utrka, jedna od onih koje se definitivno moraju pogledati nekoliko puta.

Već za tjedan dana čeka nas VN Meksika.

Rezultati

# Zaostatak Boks
1 44 L. HAMILTON HAM 2
2 6 N. ROSBERG ROS 2.850 2
3 5 S. VETTEL VET 3.381 3
4 33 M. VERSTAPPEN VES 22.359 2
5 11 S. PEREZ PER 24.413 2
6 55 C. SAINZ SAI 25.619 3
7 22 J. BUTTON BUT 28.058 3
8 13 P. MALDONADO MAL 32.273 3
9 12 F. NASR NAS 40.257 5
10 3 D. RICCIARDO RIC 53.371 3
11 14 F. ALONSO ALO 54.816 3
12 53 A. ROSSI RSI 75.277 3
26 D. KVYAT KVY STOP 2
27 N. HULKENBERG HUL STOP 2
9 M. ERICSSON ERI STOP 2
7 K. RAIKKONEN RAI STOP 3
19 F. MASSA MAS STOP 2
8 R. GROSJEAN GRO STOP 3
77 V. BOTTAS BOT STOP 3
28 W. STEVENS STE STOP 1

Odgovor

132 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Čestitke Hamdiji na naslovu.
    Danas je imao više sreće nego pameti.
    Nico je imao 2 velika kiksa (start, sve do prve krivine) te ono pred kraj kad je izgubio prvu poziciju.
    Međutim, kroz čitavu sezonu Lewis je bio debelo bolji od Nice i zasluženo uzeo naslov.
    Eto, sad se izjednačio sa idolom.


    0
    0

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    najboja utrka zadnje 2 godine….bolja čak i od mađarske ove godine. Čestitke svim vozačima na ovoj predstavi danas….naježio sam se. Ni trepnut se nije smjelo danas….
    Čestitke Lewisu, zaista zasluženo, jedini što mi se nije svidjelo dns je bacanje kape maloprije Ros – Ham, ne znam čemu to, Hamilton mu je bacio kapu kao psu a on mu uzvratio pogodivši ga istom….vjerujem da Ham nije ništa loše mislio, od uzbuđenja vjerojatno. Nije ni bitno. Još uvijek ne mogu vjerovati kakvu sam utrku gledao.


    0
    0

    0
  3. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Odlična utrka, u rangu s Mađarskom.
    Hamilton bravo za naslov, iako današnju utrku nije odvozio na onoj svojoj razini.
    Rosberg odličan, šteta za tu jednu grešku.
    Vettel isto odličan, malo je falilo do Rosberga. Verstappen opet četvrto mjesto, svaka čast.
    McLaren Honda do malo bodova :)


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    KERS Prikaži

    Vjerojatno najbolja utrka ikad…bar zadnjih18 godina kaj ja pratim..bravo bravo


    0
    0

    0
  5. Marros Donator Prikaži

    Eto, tako bi trebale da izgledaju utrke F1 redovito. Čestitke Hamiltonu i hvala svim vozačima na današnjoj predstavi. Kimi je sigurno prije današnje utrke gledao scene sa VN Nizozemske 1979. godine.


    0
    0

    0
  6. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Kakva utrka. Veceras se u jednoj utrci izdogađalo vise nego u cijeloj sezoni. Cestitke Hamiltonu na zasluzenom naslovu. Rosbergu samo zelim poruciti da se dobije sad preko stanke jer mu je inace bolje da ode iz mercedesa. Buttonu naklon do poda za bodove. Steta za kvar na Alonsovom bolidu. Uglavnom sezona za zaborav, sljedece sezone zelim gledati vise vozaca u borbi za naslov. Preostaju nam revijalne utrke u kojima se nadam da ce biti barem pola akcije sto je bilo dns.


    0
    0

    0
  7. rizla Donator Prikaži

    heroj utrke: svi koji su završili!!! svaka čast na predstavi, naklon svima do poda!!!!!


    0
    0

    0
  8. kimi_car Prikaži

    i kako je sad moguce da je covik koji je u pocetku utrke doslovno derao mercedes zavrsia na jadnom 10. mjestu. prije bi uvik rb (vetel) imao najbolju strategiju a ferari bi bio totalna pusiona, ali ocito da je to pitanje vozaca kakvu ko ima strategiju a ne momcadi. rosberg je mogao i pustiti vetela u zadnjem krugu


    0
    0

    0
  9. kimi_car Prikaži

    i jos samo jedno: JENSON JENSON JENSON JENSON JENSON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Je, odlično je odvozio danas i pokazao da je Honda napravila određeni korak prema naprijed. Jedva čekam sljedeću sezonu da ih vidim u boljem izdanju.


      0
      0

      0
  10. kimi_car Prikaži

    ne znam sta reci za ferari, ovaj novi motor…hmm…na kisi su bili u totalnoj banani, merc je bio malo bolji od njih a rb najbolji i sasvim je jasno da rb ima najbolju sasiju na gridu


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Izgleda da je ovaj novi motor u Ferrariju još bolji, treba vidjet kako će se ponašat bolid kada bude suhi vikend.


      0
      0

      0
      • kimi_car Prikaži

        vjerovatno ce biti jos blize mercu nego dosada, ali ne vjerujem da moze nesto ozbiljnije napraviti se


        0
        0

        0
      • Sebastian Vettel
        mzf1 Prikaži

        Na suhom su bili prilično dobri. Rosbeg je na novim softicama bija dosta brži od Vettela ali kad je Vettel bija na samo 5 krugova mlađim softicama počeja ga je loviti i da je utrka trajala krug duže vjerojatno bi ga i uvatija. Tako da obećava al vidi ćemo.


        0
        0

        0
      • Emerson Fittipaldi
        diesel Prikaži

        Sljedeće godine prilika Ferrarija leži u tome što će moći birati mekše komponente gume od Mercedesa, i tako će moći anulirati prednost koju će Mercedes i dalje imati, iako vjerojatno dosta manju.


        0
        0

        0
      • kimi_car Prikaži

        ne znam zasto, ali meni se cini da ti mehanicari (toto & co.) nemaju pojma sta rade…bolidi im previse osciliraju, previse nekih iznenadnih kvarova i problema niotkuda, sve se meni to cini jasnije da je ross zasluzan za ovo sto merc radi danas, tako da dogodine ne ocekujem vise merc na vrhu


        0
        0

        0
  11. FO108F Prikaži

    Čestitke L.H. na pobjedi i na osvajanju titule.Kapa do poda majstore!!!


    0
    0

    0
  12. rizla Donator Prikaži

    rosberg ultra bezobrazan nakon utrke.. to je i zaslužio..


    0
    0

    0
  13. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Brutalna utrka. Hamilton više sriće nego pameti, od novog Senne kako sam sebi tepa se očekivala malo bolja vožnja po ovakvim uvjetima, al na kraju se izvuka zahvaljujući zadnjem SC-u, a da je utrka trajala krug duže ni to nebi pomoglo da ga Vettel već tradicionalno zajebe u zadnjem krugu kad se radi o osvajanju titule.

    Ricciardo je pokaza odličan killer instict u prvom dijelu utrke. Šteta što je ima problema ali svejedno bi na suhoj stazi pada u poretku tako da nije ima šanse za pobjedu otpočetka.

    Rosberg loš samo neznan koliko u tome ima uplita Mercedesa jer očito favoriziraju Hamiltona, a neke okolnosi su dosta čudne. Ova utrka pokazuje koliko smo bili zakinuti time što je ovaj Mercedes tu di je i što je Rosberg takav kakav je. Čim se neko drugi nađe u situaciji da je podjedankog tempa ko Hamilton imamo borbu za prvu poziciju i nevjerojatne utrke di se vozači izmjenjuju na prvom mistu. Čak je Hamilton dao do da mu je ugodnije imati iza sebe Rosberga nego Ricciarda kad je usporava za prvog VSC-a.

    Vettel definitivno vozač utrke, njegova vožnja osim onih par krugova iza Pereza u prvom stintu je utrka za sebe i još jedan od dokaza da se radi o najboljem vozaču današnjice. Nevjerojatno da je prije drugog VSC-a bija najizgledniji pobjednik s obzirom da je starta s 15. mista i da se na kraju borija za 2 misto protiv Rosberga na samo 5 krugov mlađim gumama.

    A njegov kako se sad čini nasljednik odma iza njega na 4. mistu po drugi put ove sezone. Verstapen je ove sezone veće iznenađenje od forme Ferrarija. Vozi izuzetno atraktivno agresivno al ne i bezglavo. Minimalno dvi titule su njegove ako u budućnosti nastavi s ovim tempom.

    Button nakon izjave da želi da ga timski kolega podere ovaj vikend na kraju podera timskog kolegu i prestiga ga u poretku. Lipo se borija protiv boljih bolilda, šteta što nije održa Sainza iza sebe. To bi bila lipa nagrada.


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Ovo za Alonsa i Buttona je teška ironija, Button ga poderao jer je motor kod Fernanda opet otišao u smokve.
      I ja još jednom moram pohvaliti Verstappena, on je budući prvak. Sainz je solidan, ali mislim da nije na Maxovoj razini.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        mzf1 Prikaži

        Nebi se u potpunosti složija. Dok je Alonsu bolid funkcionira Button se momački borija s njim i drža ga iza. Posli kad je otkaza onda su ga uvatili svi uključujući i Ricciarda. Eventualno možemo pričati o tom da ga je boks zajeba što je pozva Buttona na promjenu guma ali onaj koji je naprid ima prvenstvo boksa tako da..Button potpuno zasluženo danas. Utrka netipično dobra za njega.


        0
        0

        0
      • Emerson Fittipaldi
        diesel Prikaži

        Ne ne, nisam želio reći da ga je Button poderao zbog motora koji se pokvario, krivo sam se izrazio. Zbog toga ga je stvarno poderao, u tom smislu.
        U utrci je bija sjajan, po meni bolji od Alonsa danas.


        0
        0

        0
  14. Emerson Fittipaldi
    diesel Prikaži

    Nitko nije pohvalio Pereza, koji već nekoliko utrka uzastopno radi izvrstan posao i pokazuje ove sezone da je puno konkretniji vozač od Hulkenberga. Svaka čast Sergio, bilo bi mi drago da osvoji postolje na domaćoj utrci.


    0
    0

    0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      E, to si u pravu. Pogotovo drugi dio. Ali šta ćeš kad dosta ljudi plače kako Hulkenberg zaslužuje konkurentan bolid, a i danas je napravio par grešaka ko da vozi prvu sezonu.


      0
      0

      0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Potpuno se slažem, mnogo bolja forma Pereza u drugom dijelu sezone od momčadskog kolege, koji vozi za razinu lošije, već što se to očekiva od njega. Mislim da nakon produženja Kimijeva ugovora sa Ferrarijem, Hulk sve manje vidi svoju budućnost nakon sljedeće sezone, a pitanje je da li bi on i bio u užem izboru za to mjesto.


      0
      0

      0
    • Marros Prikaži

      Diesel imaš pravo. Checo radi odličan posao. Hulk se poprilično gubi i imam osječaj da ga nekako čeka sudbina Sutila. U Meksiku bit će ludica. Hvala Bogu da poslije više od 40 godina Meksikanci opet imaju vatru na F1 gridu. Samo tako naprijed Checo.


      0
      0

      0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      @marros – a sljedeće godine će imati i dva vozača na gridu, mislim da će biti jako ponosni na to :)


      0
      0

      0
  15. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Jedan prijedlog administratorima. Uvesti posli svake utrke članak s ocjenama najboljih vozača ili nešto u tom stilu, mislin da bi potaklo dosta zanimljivih rasprava i mišljenja.


    0
    0

    0
  16. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Bila je ovo jako dobra utrka cestitke Lewisu koji je imao jako puno srece danas mislim da je samo u Brazilu 2008 imao srece vise nego danas ali eto ipak je zasluzeno osvojio titulu.
    Vettel standardno dobar kao i Rosberg.
    Pohvalio bi i Pereza i vozace McH i STR.
    Rbr vozaci su u kisnim uvjetima dobro izgledali ali kasnije su dozivjeli debakl.
    Sto se tice same utrke mislim da je drugi VSC i treci SC unistilo Sebovu sansu za pobijedu.
    Eto imamo novog starog prvaka a sad bi trebali gledati jos bolje borbe do kraja sezone :D


    0
    0

    0
  17. Mclaren
    raca Prikaži

    Red je prvo čestitati Lewisu na zasluženom naslovu. Što se Rosberga tiče, do sada sam govorio, iz pristojnosti, da je dobar ili vrlo dobar vozač, a sada više ne mogu da ne velim kako je Nico Rosberg prosječan, prosječan i do zla boga prosječan vozač pa skačite i pljujte po meni koliko hoćete. Najbolju izreku je, dolje niže, napisao kolega kimi_car: “On ne zaslužuje ovaj bolid”. Šta je njemu potrebno da osvoji naslov? Columbia, Discovery, Endeavour ili možda neki drugi space shuttle sa anti-stres programom i ubrizgavajućim sistemom za smirivanje napetosti ili mu dodjeliti kopilota u bolid koji bi mu tu napetost u određenim trenucima ad hoc riješavao.


    0
    0

    0
    • sennacher Prikaži

      Zar nitko ne misli da nešto u tome ima i odredba nekog poput npr. gospodina Wolfa?
      Prošle godine Nico je znao pokaztai i drugačiju vožnju, pa je odnos u ekipi sredinom sezone bio tako-tako…
      Poslije se sve nekim čudnim načinom smirilo, pa je to možda i odgovor na pitanje čime zaslužuje taj bolid.
      Zar mislite da bi Wolf htio u drugom Mercedesu Vettela, Alonsa, Verstapena, Ricciarda…?


      0
      0

      0
  18. Mclaren
    raca Prikaži

    Prilikom zadnje promjene guma, box McLarena me podsjetio na Williams kiks team. Nije mi jasno zašto Buttona nisu pozvali prvog u box pod SC kad se znalo da treba taj set,a ne krug poslije Alonsa. Lakše bi pokušao napasti Pereza ili bar bi lakše branio 6. mjesto. Da su oba bolida pozvali jedan za drugim ne bi pogriješili. Meni čudno. Ipak, lijepo je vidjeti se da i u Buttonu i Alonsu još uvijek ima “krvi” i da im ne dostaje motivacije. Utrka, kraljevska


    0
    0

    0
  19. mm777 Donator Prikaži

    Čestitke Lewisu na naslovu, sjajan vozač ma koliko ga Alonsovi i Kimijevi navijači ne podnose, njihova stvar, Kimi je pokazao kakav je vozač sa dobrim ferarijem, nula, a naslov koji je osvojio može zahvaliti mladom i neiskusnom Lewisu i njegovim greškama, Alonso je prošlost a budućnost su Lewis, Vetel i Verstapen….i sreća prati hrabre, F1 je muški sport a ne revija barbika


    0
    0

    0
    • sennacher Prikaži

      Gdje to točno Lewis pogriješio da bi Kimi osvojio naslov?


      0
      0

      0
      • Blackhawk Prikaži

        sennacher – ti se ovo šališ?


        0
        0

        0
      • Mclaren
        KERS Prikaži

        Prevrti si sezonu 2007..


        0
        0

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @sennacher::Ne mogu vjerovati da si ovo napisao


        0
        0

        0
      • Emerson Fittipaldi
        diesel Prikaži

        Ipak malo suvislo pitanje sennacher. Iako, da se mene pita, Lewisu bi dodjelio naslov za 2007., a Massi za 2008.


        0
        0

        0
      • mm777 Donator Prikaži

        Slažem se sa dieselom za naslov 2007 i 2008, Kimi je smo bio u pravo vrijeme na pravom mjestu ni kriv ni dužan, naslov su mu poklonili Lewis i Alonso


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        @diesel, potpis za ovo za titule u sezonama 2007. i 2008.


        0
        0

        0
      • avalon Donator Prikaži

        kimiju je naslov 2007. “poklonija” dilom massa u zadnjoj trci ( felipe P1 , kimi P3 ) , a prije toga u italiji … jer kako je felipe (koji je do italije ima bodovnu prednost ) izjavija dogovor je bija da onaj koji bude bolje plasiran posli monze će bit No 1 za “juriš” na titulu . massa je i tu trku starta sa P3 , kimi sa P5 no jbga u 10. krugu felipe je odusta zbog problema sa ovjesom , a kimi je trku završija ka 3. i time zbog prethodnog dogovora momčadi ( kako je massa izjavija ) posta ferrariev “champion” u borbi za titulu . zadnju trku je felipe odvozija ka pravi tim igrač prepustivši pobjedu fincu ( zaostatak masse na kraju 1.49 s ) . a sad .. di je LH pogriješija te 2007. ? pa možda forsiranjem na početku zadnje trke jer je valjda želija završit u velikom stilu . LH je starta sa P2 , prvo ga je preteka kimi pa i fernando . želeči šta prije vratit poziciju , brzopleto je “uletija” u lock up ( karakteristika koja ga nije napustila ni do danas kad misli da treba forsirat ) , izletija van staze i vratija se na 8. misto iza jarnija ( ako se ne varam ) . posli su se desili problemi sa elektronikom no rješili su se “sami od sebe” ;) da nije forsira u početku trke najvjerovatnije da bi u svojoj rookie sezoni osvojia titulu jer … posli kine je ima 4 boda više od fernanda i za titulu mu je bilo dovoljno u brazilu završit i 4. uz uvjet da alonso ne pobjedi . sa tih 5 bodova bi ima 112 i titula bi bila njegova jer unatoć pobjedi kimi bi ima 110 , fernando i sa eventualnim 2. mistom 111 bodova . nekakvo opravdanje za nepotrebno forisiranje na početku trke bi moglo bit tek 22 godine , neiskustvo i valjda sujeta jer je svima želija dokazat da je ipak bolji od fernanda . samo da je zadrža 4. misto na koje je pa kad su ga pretekli kimi i fernando titula bi bila njegova ali trebalo je svima dokazat … šta ? da zauzimanjem 7. mista ( 2 boda ) možeš izgubit titulu od vozača koji prije zadnje trke za tobom zaostaje 7 bodova ! da je npr 7. misto u brazilu osvojia samo zbog problema sa elektronikom sve bi bilo bad luck , a ovako je donekle i on kumova gubitku titule greškom na samom početku . možda je ta greška donekle uvjetovala i probleme sa elektronikom ?


        0
        0

        0
  20. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    Ako se ne varam ovo je rekord u broju komentara na pulsu. Ako je tako, cestitam!


    0
    0

    0
  21. Blackhawk Prikaži

    Ajmo pomoć Marku Rakiću i ekipi da dođu do 100 komentara!
    Dakle odlična utrka, meni osobno najbolja i najzanimljivija ove sezone. Hamilton apsolutno zasluženo prvak ove sezone. Da, imao je najbolji bolid, ali i taj najbolji bolid treba znati voziti jer se on sam sigurno neće voziti. Dovoljno je pogledati Rosberga koji je meni najveće razočarenje ove sezone. Dobro, Rosberg je iznenadio prošle sezone i do tada nikada nije smatran materijalom za prvaka, ali ove godine je stahovit pad. Ima tu nešto i malo čudno, i (barem meni) su lica Wolffa i Laude jučer puno toga rekla – i jedan i drugi su još od polovice prošle sezone potpuno na strani Hamiltona. A nevjerojatno je koliko je Hamilton jučer imao sreće – dva SC-a u pravo vrijeme! Međutim, to ni najmanje ne umanjuje njegov uspjeh jer sezona ne traje samo jednu utrku, a cijelu sezonu je pokazao da je prvak!
    Vettel je sezonu odradio maksimalno, jučer također a Kimi je cijelu sezonu nekako… čudan. Jučer napravi nekoliko briljantnih poteza i onda sve prospe. Nikada prije nije bio ovakav.
    Verstappen je definitivno vozač budućnosti, ne samo kako je jučer vozio nego cijelu sezonu. Taj momak jednostavno ne zna što je strah i zato i jest tako uspješan. Ipak, za njegovo dobro nadam se da će shvatiti da bi se i trebao malo bojati radi vlastite sigurnosti – da se ne dogodi kakva glupa nesreća (ne daj Bože).
    Vidim ovdje u komentarima oduševljenje Buttonom? Pa koju vi F1 gledate? Njegova jučerašnja vožnja je nešto što pokazuje cijelu sezonu, samo nije mogao doći do izražaja jer obično ljudi prate prvih 5-6 pozicija, i ne gledaju što se događa ispod. Button je odličan cijelu sezonu, samo je zbog katastrofe od bolida to malo tko primjećivao. I nije li žalosno da se svi veselimo kad McLaren osvaja – bodove? Kako se u F1 situacija brzo može okrenuti…


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Evo ja sam maloprije postao jedan, a evo i drugi. :-D
      E sad, da ne bi ovo bilo na silu, onako bezveze, da prokomentarišem da su u principu slažem sa ovim tvojim napisanim postom.


      0
      0

      0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Hawk, slažem se za ovu stotku ekipi, ali zašto mi takve stvari, prvenstveno zbog sebe ne učinimo tj. da više svaku temu više komentiramo i to dok je neka tema vidljiva na naslovnici bez obzira koliko je dana vidljiva. Tema ima dosta, a ekipa je velikim dijelom ozbiljna. Ne boj se, dogurat ćemo do te stotke. Replike tek slijede.


      0
      0

      0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      @raca – Slažem se, ekipa je dobra i ozbiljna, to mi se jako sviđa na ovom portalu i zato se od početka stalno vraćam i vraćam.


      0
      0

      0
  22. spr Donator Prikaži

    Čestitke LH,da je Seb završio 2,dali bi LH bio prvak?Da sam bio na Rosbergovom mjestu pustio bi Sebe ispred :-)


    0
    0

    0
  23. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    bravo ham i merc!
    ne mogu ništa drugo komentirat, nisam gledo utrku ni ništa drugo cijeli vikend. a kako vidim, utrka bila dobra.


    0
    0

    0
  24. idijot Donator Prikaži

    Dobro, jel netko od vas zna (a zna!) da se iz boxa može u svakom trenutku promijeniti postavke snage bolida?
    Jel netko primijetio smiješak (a je!) kod Wolfa i Laude kad je Rosberg “pogriješio”?
    Treba li objašnjavati dalje?


    0
    0

    0
  25. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    odlična utrka.puno akcije,naprid,nazad.super.e da je svaka ovakva.čestitke Lewisu,ipak moramo priznat da je ovu sezonu odvozio skoro bez greške,sreća prati hrabre tako da mu i dva SC puno pomogla u pravo vrijeme.Jedva čekam sljedeću sezonu da vidim okršaj moga Ferrarija sa mercedesom,ovu godinu su bili bok uz bok uz strašnog momka Sebastiana,i melankoličnog Kimija.Mali Verstapen je dokaza da je fajter,ali kad malo proradi na strpljivosti bit će odličan,Williams katastrofa,MCH pokazuje da malo dolaze vidit ćemo sljedeće sezone.sve u svemu neloša sezona.


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      A da je svaka ovakva, i to bi nam dosadilo, takvi su ljudi. Zato treba cjeniti ovakve utrke i biti zahvalan na njima. Ove godine ih je bilo nekoliko, i ja sam sretan time. U povijesti je znalo biti itekako dosadnijih sezona, samo što danas svaka bagra može na internetu reć što misli i onda se stvara takav dojam. Takvi su počeli pratiti prije par godina.


      0
      0

      0
  26. Luka Maloić Prikaži

    Čestitke Lewisu na naslovu prvaka.
    Odlična utrka, sve ste rekli i napisali!
    Gušt je pisati kolumne i članke za ljude – čitatelje – poput vas koji nas pratite jer dišete F1 kao i mi :)

    Ajmo do 100 :D !


    0
    0

    0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Bit će ovdje i više od 100, dobro se zakotrljalo sve kad je utrka bila odlična.
      Pohvale za tebe Luka, tvoje je kolumne i poduže članke uvijek gušt čitati, samo što te ne stignem uvijek pohvaliti, ali znaj da imam to na umu. Živio mi :)


      0
      0

      0
    • Ayrton Senna
      maurich Donator Prikaži

      Eto, isto i ja mislim, samo ne stignem svaki put pisati. Svaka čast na uloženom trudu, brzini informacija i preglednosti sitea. Bravo!


      0
      0

      0
  27. ZX10R Prikaži

    Dobra utrka.
    Rosberg opet nije imao sreče
    Hamiltonu čestitke


    0
    0

    0
  28. ZX10R Prikaži

    Sve pohvale ekipi koja uređuje portal !
    Kapa do poda!


    0
    0

    0
  29. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Pohvale F1puls ekipi, preuzeli ste primat najkvalitetnije i najposjećenije F1 stranice u regiji.
    Budućnost ovog portala je obećavajuća kao i iduća sezona oktanskog cirkusa :D


    0
    0

    0
  30. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Fantastična utrka… Prepuna zbivanja…
    Znalo se još u Monzi, (ma i prije) da je Hamilton prvak tako da tu netreba radit preveliku halabuku… Ima stroj, imo je i Vettel stroj i idemo dalje…

    Nadam se da će Ferrari ponovno napravit korak i dogodine se izjednačit sa Mercedesom da prvenstvo bude zanimljivo, a i nama fanovima Ferrarija malo upotpune utrke Formule 1 u kojoj čekamo dugih šest godina da se propeti konj digne sa guzice na koju je pao, (2008 je Ferrari bio jako dobar bolid takod a računam od 2009 navamo; 2012? Neznam, ponovno nije bilo napretka kroz sezonu nakon šta su doveli B specifikaciju u Barcelonu koja je sama po sebi bila bolja od A).
    Novo vodstvo u Ferrariju napokon pokazuje rezultate i napredak kroz sezonu šta nije bila stvar dok je Štef iz mjeseca u mjesec obećavo neostvarivo..

    Uz to za sljedeću sezonu bi bilo dobro da Honda nekako proradi, makar da dođu na WIlliamsov nivo; sve u svrhu zabavnijih utrka kao šta je bila ova u SADu!

    Red Bull? Fantastičan prvi dio utrke na kišnim uvjetima i slobodno se može reći debakl na kraju?
    Već sam piso na forumu kako Vettelov Ferrari i nema neki pace na intermedia gumama dok Red Bull leti, da bi nakraju ovaj završio tri sekunde iz Mercedesa, a Riki deseti…
    Bolje da im Mercedes i Ferrari nedaju A specifikaciju svojih motora… To je i glavešinama iz Ferrarija palo napamet kada su odustali od suradnje. Iako treba napravit cjeli paket da funkcionira, samo sam zamislio šta bi bilo da je ovaj jučerašnji Red Bull imao Merc i Fer ispod karoserije…

    Verstapen je fantastičan, cijelu sezonu, ali ni Sainz nije za bacit. Odlično voze obadvojica cijelu sezonu!

    Force India nastavlja sa dobrim rezultatima dok je Sauber jako loš, (to se moglo vidjet na kvalifikacijama kada oba vozača nisu uspjela izbacit Vettela iz Q1); daleko je to od Saubera kojeg su vozili Kubica i Heidfield…

    Dobro, bolje da stanem, jer pišem neki osvrt sezone, a ne ove zadnje utrke… :)


    0
    0

    0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      Ma Stjepan je bio sa pričom i obećanjima nešto poput “ublažene” verzije Arai Sana danas. Mislim, Arai San je imao (i ima ih još uvijek) stvarno megalomanske-SciFi izjave. :-D


      0
      0

      0
    • Emerson Fittipaldi
      diesel Prikaži

      Sve si dobro napisao Pero, i kao što sam već mnogo puta rekao, sanjam da sljedeće godine gledamo dvoboj Mercedesa i Ferrarija, a onda Williamsa, McLarena i Red Bulla, koji bi se tu i tamo, kada su ovakve utrke, umješali među vodeće.


      0
      0

      0
  31. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Svaka čast Lewisu na osvojenom naslovu svjetskoga prvaka!!!

    Ali mislim da f1puls zaslužuje više čestitki zbog 109 komentara!! ( uz moj 110 :DD)


    0
    0

    0
  32. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    F1puls ekipi iskrene čestitke, dokazali ste da ste najbolji portal. Nadam se da nam pripremate par HD wallpapera s jučerašnje utrke :D


    0
    0

    0
  33. Blue Flag
    Viper Prikaži

    Evo da i ja pomognem u broju komentara ;)
    Čestitke Hamiltonu, zasluženo prvenstvo!
    Mada mogao je pričekati još utrku ili dvije, tri…


    0
    0

    0
  34. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Predobra utrka, ma meni je i cijela sezona vrlo zanimljiva bez obzira na ishod. posebno mi je drago da kao da se nazire svjetlost na kraju tunela u McLarenu, bez obzira na sve ovo im je najbolja utrka, nadam se da će zadržati taj smjer.
    Verstapen je nešto što sam običavao vidjeti kod Vettela, on je zasigurno nova generacija koja dolazi.. nadam se da ću ga uskoro vidjeti u jačim ekipama koje mogu dobivati naslove ili barem pomrsiti im planove.

    ________

    Čestitam ekipi ispod komentara na aktivnosti.. volio bih da se nastave ovi razgovori na i ostalim temama. Zanimljivo je čitati vaše kometare.. pogotovo od poznate ekipe. vrlo ste suvisli, kulturni i uzorni.. ostanite mi takvi!

    Prošao sam onu golgotu na GP1 sa Markom i Vetmom (koju trenutno prolazi Vedran kojeg bi također volio vidjeti ovdje u budućnosti).. i vrlo mi je toplo oko srca kad vidim da im se ovaj projekt polagano ali sigurno stavio na noge i to uz volontersko odricanje i angažman, ..na svoj trošak bez reklama i pop-upova. Hvala još jednom Marku i Anti na svesrdnom odricanju i cijeloj ekipi suradnika koji im pomažu. U svakom slučaju zaslužuju da ih se podrži.. na njihovo i naše zadovoljstvo. Nekako imam dojam da smo svi forumaši nakon svih tih godina druženja, raznih drama, nesuglasica ipak pokazali da smo jedna velika happy family. Drago mi je da se tu i tamo uključi master-mechanic @SEAS koji nam uvijek može odgovorit na tehničke nepoznanice u Tehnikalijama temi (F1 chitchat). Kvaliteta F1Pulsa je danas postala neupitna.

    Pozz od vašeg hatta!


    0
    0

    0
  35. F1puls
    David Vidović Prikaži

    I ja se zahvaljujem svima na čestitkama i lijepim riječima. Znam da će ovo zvučati otrcano, ali ništa od voga što smo do danas izgradili i što ćemo tek izgraditi (da bit ćeš još :D ) ne bi bilo moguće bez vas. U točno 8 mjeseci od otvaranja, stiglo smo ovdje. Tko zna što nas čeka za 8 mjeseci. :D


    0
    0

    0
  36. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    120prvim komentarom čestitam ekipi na dosad dobro odrađenom poslu!


    0
    0

    0
  37. Mclaren
    raca Prikaži

    Svi smo mi f1 puls


    0
    0

    0
  38. Bmw
    Marko Rakić Donator Prikaži

    Velika hvala svima još jednom. Ante i ja kao pokretači ovog portala smo iznimno ponosni na trenutnu situaciju, u kojoj se nadamo svi uživate, i koja ne bi postojala da nije bilo Vas. Stoga Vam još jednom zahvaljujemo i obećajemo da ćemo se truditi portal svakim danom činiti sve boljim mjestom za ljubitelje Formule 1.
    Živjeli :)


    0
    0

    0
  39. avalon Donator Prikaži

    prvo čestitke portalu na broju komentara . lagano se zahuktavate i trud svih vas u promptnosti vijesti , dobrim kolumnama itd + grafička urednost daje rezultate . o trci je sve rečeno kroz više od 100 komentara pa nema smisla pisat o tome ali možda ima smisla pisat o nekim “sitnicama” . opet se piše negativno o rozbergu mada mislim bez razloga . npr ovi koji ga “crne” nisu uzeli u obzir nekoliko “detalja” … najvažniji je da jućer LH nije moga ništa izgubit , a nico je moga i onu matematičku šansu da ostane u trci za titulu do kraja prvenstva . možda je zato lewis onako starta ( ka i u japanu ) jer odustajanjem obojice ( da nico opet nije popustija izlasko sa staze ) ostala bi ista meta isto odstojanje ( 73 boda ) . pametan potez njemca koji se na mokroj stazi treba “probijat” , dostič i prestič lewisa šta je i uradija . ne samo to nego je i “nabija” prednost do 10 s ( ako se ne varam ) . LH je “pomaga” izlazak SC no nico bi svaki put odlično reagira na “restart” trke . ne znam kolik je bila razlika u “starosti” guma no kad je pobjeda jedino rješenje i imperativ za mogučnost da se prvenstvo učini “neizvjesnim” greška je moguča i desila se . neki ne opravdavaju nicin potez sa kapom jer gledaju posljedicu ali ne i uzrok . je li ono rečeno ” budi skroman u pobjedi , a velik u porazu ” ? nico je bija velik u porazu , zagrlija je lewisa , čestita mu .. a je li lewis bija skroman u pobjedi bacivši kapu nici ka da je ovaj pas , a ne kolega sa koji će vozit i 2016. ? pa jbte ni u trenutku slavlja zbog titule LH nije propustija mogučnost za psihološki rat protiv kolege !?!? ne mogu da opet ne podsjetim na potez MS u španjolskoj 2001. kad je pobjedija samo zato šta je miki otkazalo kvačilo … MS su zvali da ode na proglašenje pobjednika no prije toga je otrča do mike i zagrlija ga . to je bija potez pravog šampiona koji je poštova suparnika . btw , tim radiom je michael prizna da je ima vrašku sriću , a nije bahato slavija pobjedu . svima koji mislite da je potez kapm LH bija OK , a nicina reakcija nije savjetujem da na you tubu pogledaju klip “F1 Spain 2001 – Mika Hakkinen retires on last Lap Schumi team radio & Apology” njemca se podcjenjije jer griješi , a s obzirom na bolod bi treba šta ? pa lani je završija 2. , ove sezone ima šanse da to ponovi … tek 4 boda je seb isprid njega . ako LH vozi ka božanski ( kako je izjavija lauda ) onda ga u istom bolidu nico ne ože dobit nego samo bit drugi . lani je 3. ricciardo za nicom zaosta 67 bodova iako njemac nije završija zadnju trku u bodovima , a daniel je odvozija odličnu sezonu . trenutno je seb u jako dobrom ferrariu 2. no nico je ima odustajanje više … kad bi bili imalo objektivni onda bi nici trebali odat priznanje jer kad je sve uzgledalo izgubljeno osvojia je 3 PP uzastopno , a šta ih nije uspija kapitalizirat može dilom “zahvalit” agresivnosti LH ( japan , amerika ) kad je biva izguran i ponešto lošoj srići ( rusija i SC u americi ) . znači “barbika” se nije predava do kraja isto ka i lani . a greške … pa dese se i dešavale su se svima . zar kimi nije jućer pogriješija , a veličaniji je od nice 100 X ? ili hulkenberg Vs massa nedavno ? a nijednom od spomenutih se nije radilo o borbi za titulu već za bolji plasman pa je time i pritisak manji . kad smo kod hulkenberga , mnogi su ga veličali i mislili da je vozač za ferrari … istina , radi se o jako dobrom vozaču no uspoređiva sam njegove rezultate sa perezovim i pisa kako i nije pokaza nešto više od meksikanac , biva kritiziran , a sad je to očito . perez radi bolji posal za FI . max Vs sainz Jr … max je agresivniji , drugačiji tip vozača od carlosa no po meni carlos nije lošiji . max je bolje plasiran ali treba uzet u obzir da carlos ima više odustajanja zbog teh problema 6 Vs 3 , max ima jošš 2 no zbog nesriće i sudara . osim toga carlos je ima i problema sa zadržavanjima u boxu ( ne svojom krivicom ) i kad bi bija u bodovima koje je zbog toga gubija . bilo je tu i mislim 2 X 5 s kazne za prebrzu vožnju kroz boxove . kad bi se to uzelo u obzir bili bi vrlo blizu samo šta max mnoge fascinira agresivnošću , “bezobraznošću” …. sainz Jr je srčan jednako samo samozatajniji no mislim ne i slabiji . honde … opet jedna u boodvima ka i u mađarskoj di je pomogla konfuzija i odustajanja drugih isto ka i ovde . još više odustajanja i SC koji je “zbija” poredak . novi motor ispa lošiji od starog , – loša taktika sa gumama , + button je znamo jako dobar na mokrim stazama . ako je ovo napredak McLH onda je puno napredova i manor jer je rossi završija 12. , a znamo da je to posljedica odustajanja 8 vozača . i na kraju “ljubimac” mnogih kad treba popljuvat , a kad treba primjetit ono pozitivno niko ni ne vidi … maldonado je u zadnje 3 trke osvojia 14 bodova , romain 6 ;) još jednom svaka čast “pulsovci” radite dobar posal ove sezone isto ka ferrari ;) :)


    0
    0

    0
  40. Lady Prikaži

    Sve čestitke F1Puls! O utrci sam već pisala na forumu (i još ću), a ovdje želim čestitat cijeloj ekipi na odličnom radu i velikom trudu….. :thumbs:

    p.s. Samo nemojte dozvolit provokatorima da vam diktiraju po portalu/forumu…..


    0
    0

    0
  41. cezar Donator Prikaži

    sve cestitke Hamiltonu.Jedna interesantna stvar Vettel je RB ova skola a Hamilton Mclarenova .
    pa gde je ta cuvena Ferrarijeva akademija


    0
    0

    0
  42. Bernie Ecclestone
    Ferrari1345 Prikaži

    Tek sam sad shvatio ovoliki broj komentara :O , tako da se pridruzujem cestitkama. Zapamtite do ovdje ste dosli iskljucivo velikim radom. Samo tako nastavite…
    I dan poslije se osjeti koliko smo dobru utrku gledali jucer :)
    Živjeli :pivo:


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.