Vettel o borbi za naslov: Ako bude još ovakvih vikenda – sve je moguće

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 3 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel je danas ostvario treću pobjedu ove sezone, i s novih 25 bodova se približio Lewisu Hamiltonu na samo 49 bodova zaostatka. Vettel je nakon briljantno odvožene utrke u Singapuru izjavio da će dati sve od sebe da učini nemoguće mogućim i da se krajem ove sezone bori za titulu.

“Ako budemo imali još vikenda kao što je ovaj, sve je moguće. Moramo misliti samo na sebe i svoje vožnje, ono što oni [Mercedesi] rade nije u našim rukama. Možda još uvijek imamo šansu, možda možemo učiniti nemoguće mogućim. Jedno je sigurno, borit ćemo se da to ostvarimo.”

Allison: Bilo je jako napeto

Tehnički direktor Ferrarija James Allison je nakon utrke bio presretan, ali je priznao da su u Ferrariju bili zabrinuti tijekom puna dva sata utrkivanja, zbog čestih izlazaka sigurnosnog automobila koji su diktirali taktiku.

“Bilo je grozno. Mi smo bili ti koji mogu sve izgubiti, skroz od prvog kruga. Sa svim tim izlascima sigurnosnog automobila na stazu, moramo priznati da je atmosfera bila i više nego napeta. Nakon prvog sigurnosnog automobila, Sebastian je usporio, ali nije nam javio da čuva gume, mada smo to zaključili. Nakon nekog vremena počeli smo se zapitkivati što se događa, zašto više nismo brzi kao tijekom prvog stinta. Bilo je baš teško sjediti na pit-wallu. Ali, Sebastian je napravio prednost svaki put kada je trebalo i ostao u vodstvu,” zaključuje Allison.


Odgovor

3 komentara

  1. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Forza Ferrari.


    0
    0

    0
  2. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Heil Mercedes!


    0
    0

    0
  3. Rover
    zjurina Prikaži

    Ostaje činjenica da Vettel nije izgubio 15 bodova u SPA. sada bi imao 6 bodova VIŠE nego Rosberg, i 34 boda do Hamiltona.
    Ovako kako je sada Hamilton ima dvije pobjede fore ispred njega, i nesmije imati više niti jedan DNF, ukoliko Vettel nastavi niz.
    Što će biti vrlo vrlo teško ostvarivo, ali je teoretski moguće.
    Dok si Hamilton pak može dozvoliti da bude šest puta drugi u preostalih šest utrka, pa ćak i da Vettel pobijedi svih šest, imao bi više bodova.
    Isto tako, recimo Hamiltonu trebaju još samo tri pobjede i jedno sedmo mjesto (6 bodova) u preostalih šest utrka da osvoji prvenstvo.
    Kombinacija ima još bezbroj, tako da, da – nije gotovo dok nije gotovo.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.