Tost: Verstappen je bio u pravu

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Max Verstappen, Toro Rosso

Max Verstappen, Toro Rosso

Šef momčadi Toro Rosso, Franz Tost poslije utrke je izjavio da je Max Verstappen bio u pravu kada je odlučio ne propustiti momčadskog kolegu Sainza u zadnjim krugovima utrke. Carlos je bio na novijim gumama te je momčad zatražila od Maxa da ga propusti kako bi Španjolac dobio priliku da pretekne Sergija Pereza koji je bio ispred dva Toro Rossa, na sedmoj poziciji. Verstappen je istog trenutka povisio glas i poslao jasnu poruku momčadi da ne namjerava propustiti Carlosa, te odbio istu naredbu još nekoliko puta do kraja utrke.

“Carlos je imao svježe gume, pa smo zatražili od vozača da zamjene pozicije. Ali ja Carlos bio prespor i predaleko, pa smo i mi shvatili da je Max bio u pravu kada je rekao ne. Carlos je jednostavno bio prespor i ne bi mogao sustići Pereza. Tako da smo i mi rekli ne, Sainz je bio oko pola sekunde iza Verstappena, a da bi zamijenili pozicije trebao je biti dosta bliže.”

Svoj pogled na situaciju je dao i sam Sainz, koji je želio ponoviti Red Bullovu taktiku iz Monaka, kada su propustili vozača na novim gumama, i ako ne uspije obaviti svoj posao, vratit će poziciju kolegi koji ga je propustio.

“Sjetio sam se što je Red Bull uradio u Monaku, i pomislio da je to najbolja stvar koju možemo uraditi u tom trenutku. Zaigrajmo se, propustimo vozača na bržim gumama ispred, to sam bio ja, hajmo pokušati, barem da dobijem priliku. Ako ne mogu preteći Pereza, onda u redu, Max završava osmi, a ja sam deveti, sretan sam s tim poretkom. Sve što sam želio je prilika da napadnem Pereza, ali Max mi ju nije pružio. Meni to ne smeta, ali ponekad morate misliti i na tim, ne samo na sebe.”


Odgovor

1 komentar

  1. Maurizio Arrivabene
    Kuštelaar Prikaži

    tost je šu*ak


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.