Wolff: Ne očekujte čuda

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Mercedes je jučer imao razočaravajuće kvalifikacije – nakon što cijelog vikenda nisu uspjeli pronaći brzinu na ulicama Singapura, Hamilton i Rosberg su se kvalificirali u tek treći startni red te su tako poraženi od strane oba Ferrarija i Red Bulla. Hamilton je za Vettelovim vremenom zaostao čak sekundu i pol, a pola sekunde za najbližim rivalom Daniilom Kvyatom na četvrtom mjestu. Ovo su bile najlošije kvalifikacije Mercedesa još od VN SAD-a 2013. kada se Hamilton, kao najbrži Mercedes, također kvalificirao na peto startno mjesto.

Kada su novinari upitali Tota Wolffa zbog čega je Mercedes odjednom ovako spor, šef momčadi je priznao da su se Mercedesi cijeli vikend borili da pronađu grip, ali su i napravili pogrešne korake u podešavanju bolida.

“Rezultati kvalifikacija nisu loši zbog brzine bolida, jer se bolide ne može pogoršati u dva tjedna, pogotovo ako imate dobar motor i dobru aerodinamiku na bolidu kao mi. Još od petka nam fali grip i jednostavno nismo mogli pretvoriti brzinu u rezultat. Dolazimo na stazu i znamo što da očekujemo od nje, prema tome podešavamo bolide, to radimo svaki vikend, ali ovaj put nešto je krenulo krivo. Napravili smo neke koraku u podešavanju bolida koji su očigledno pogrešni.”

Nitko nije skrivao iznenađenost Mercedesovim lošim nastupom u kvalifikacijama, međutim Wolff ipak smatra da veliki dio posla tek dolazi i da vikend još uvijek nije završen.

“Znam da su svi šokirani, kao i mi, ali moramo ostati mirni i analizirati gdje smo pogriješili, i pokušati ispraviti greške. Dvije godine smo dominantni i nismo napravili niti jedan pogrešan potez, ali ovaj put smo napravili ogroman korak unazad. Sada moramo izvući maksimum iz utrke i potruditi se da Suzuka bude savršena.”

“Danas će biti jako teško, startamo s pete i šeste pozicije, a naš tempo u petak nije bio jako dobar, niti je ovo staza na kojoj možete tako lako preticati. Nećemo se predati, ali ne možemo se uzdati u čuda.”


Odgovor

2 komentara

  1. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Fali slovo “i” u trećem redu kod riječi “poražen”
    Grammar Nazi….


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.