Manor u pregovorima s Mercedesom

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 9 komentara

Manor Marussia

Manor je trenutno u pregovorima s Mercedesom, te izgleda da bi od sljedeće godine momčad sa začelja mogla koristiti pogonske jedinice kakve koristi i vodeća momčad prvenstva. U posljednje vrijeme možemo čuti razne najave da je Renault odlučio pokrenuti vlastiti tvorničku momčad i kupiti veliki udio Lotusa, što bi značili da bi Mercedes izgubio jednog kupca. Ako Renault osnuje tvorničku momčad, Red Bull će biti u potražnji za novim dobavljačem motora, i iako su čelnici austrijske momčadi dali do znanja da žele Mercedesove motore u svojim bolidima, Mercedes je jučer poslao jasnu poruku da ne žele opskrbljivati Red Bull. Danas se na mjesto kandidata koji bi popunio mjesto Lotusa i dobivao Mercedesove motore javio Manor, koji trenutno koristi prošlogodišnju verziju Ferrarijeve pogonske jedinice.

Šef Mercedesa, Toto Wolff je potvrdio da postoji mogućnost da njegova momčad dobavlja motore Manoru.

“Razgovarali smo s njima oko motora i rekli su nam da su zainteresirani za napredak. Imaju Ferrarijev motor, ali oni su mlad i nov tim, tako da se moraju upoznati sa svim proizvođačima motora i odlučiti što je najbolje za njih. Zato smo i razgovarali s njima.”

“S Manorom je problem kapaciteta, jer još ne znamo što će se desiti između Lotusa i Renaulta, tako da moramo imati otvorene opcije za ubuduće.”

Ako dvije strane postignu dogovor, Manor bi bio dobro okruženje za Mercedesovog test vozača, koji se utrkuje i u DTM-u, Pascala Wehrleina. Mercedes je već nekoliko puta “pogurao” Pascala u F1 sjedište preko Force Indije, kada im je mladi Nijemac služio kao vozač tijekom testova.

“Još uvijek nismo pregovarali s Manorom oko izbora vozača, jer mislim da je prerano. Veliki sam obožavalac Pascala jer radi odličan posao u DTM-u, a bio je i nevjerojatan klinac u Formuli 3, tako da u njemu vidim potencijal za Formulu 1. Force Indija je bila njegova prilika, ali prilika je propuštena, tako da sada trebamo naći dobro mjesto za njega.”


Odgovor

9 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ajde, konačno nešto službeno o toj opciji.


    0
    0

    0
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      Baš me zanima može li to (i koliko) utjecati na pokušaje Manora da se maknu sa samog začelja! Čitao sam ovih dana o tome kako je Mercedesova mašina za 2016. zastrašujuće dobra, pa bi valjda i to samo po sebi trebalo značiti da Manor neće više kasniti 4-5 sekundi po krugu. Uostalom, ne vjerujem da je Lotus ove godine napravio tako briljantnu šasiju, a vidimo koliko su bolji sad s Mercedesom u sebi nego dok su imali Renault.

      Vjerujem da će se ovaj deal ostvariti, obzirom da Mercedes vjerojatno gubi Lotus, a tim više jer im treba mjesto za uvaliti Wehrlaina.


      0
      0

      0
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Eto ako honda zakaze i sljedece godine gledati cemo epske ravnopravne okrsaje alonsa i merhija, buttona i stevensa.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.