Mercedes odbio Red Bull!

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 18 komentara

RED BULL LOGO_800x533

Odbor Mercedesa odlučio je staviti točku na nagađanja oko slučaja Red Bull-Mercedesa i javnost obavijesti da nisu zainteresirani dostavljati svoje pogonske jedinice u Milton Keynes. Čelnici Red Bulla su jasno dali do znanja da bi željeli Mercedesove motore, iako je Ferrari ranije danas objavio da im ne bi smetalo ako bi Red Bull kupovao njihove motore.

Kako Autosport saznaje, šef Mercedesa i Daimlera, Dieter Zetsche, donio je konačnu odluku da ne želi dobavljati motore Red Bullu, tvrdeći da je Mercedes čekao 60 godina da se nađe u ovakvoj situaciji i da ne želi jednim krivim potezom pucati sebi u nogu, te pomoći momčadi kao što je Red Bull da ih sustigne i ugrozi.

Za vrijeme vikenda u Monzi, novinari su upitali Lewisa Hamiltona što on misli treba li Mercedes dobavljati motore Red Bullu.

“Ako smo ozbiljni u namjeri da osvajamo titule, onda ne. Red Bull je odličan tim, ali to je kao da u ovom trenutku damo Ferrariju naše motore. Ne trebamo taj rizik, trenutno nam je dobro gdje smo.”

Ovo znači da će Red Bull vjerojatno tražiti spas u Ferrariju, ili će odlučiti da riskira još jednu godinu s Renaultom i proba promjeniti mišljenje Mercedesa sljedeće sezone.


Odgovor

18 komentara

  1. Luka Maloić Prikaži

    Očekivano i pametno – za Mercedes.
    Boje se dati motore ekipi koja ima jaki aero-paket + odličnu šasiju.
    Sam Bernie je htio da Mercedes popusti, ali ni on nije svemoguć.


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Pa RBR će i sa Ferrarijevim motorom biti gore uz Mercedesa.
    Naravno da Mercu nije cilj poboljšati trenutnu usranu situaciju u F1…već će Ferrari sam sebi dati jaku konkurenciju uz Mercedes i tjerati sve tri momčadi na maksimum.
    Svejedno ukoliko se sve ostvari i Ferrari odluči dati motore RBR-u (90% gotov posao) imati ćemo vrlo dobru sljedecu sezonu ;) vjerujte!


    0
    0

    0
  3. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Tako i treba. Mozda im arai nesto nalaze pa uzmu hondine motore.. Ako uzmu ferrarijeve motore, ode ferrari na cvrsto 3. mjesto u poretku…


    0
    0

    0
  4. Mclaren
    raca Prikaži

    Ali da ih Marussia traži, dali bi sa popustom.


    0
    0

    0
  5. Sebastian Vettel
    mzf1 Prikaži

    Znate što bi bila prevara stoljeća. Da potpišu ugovor sa Ferrarijem i sutra dan Ferrari objavi da je dovode Neweya.


    0
    0

    0
  6. avalon Prikaži

    dobro , mercedes ima pravo prodavat svoje motore kome želi , a RB – u ne želi zbog dominantne pozicije u kojoj se nalazi i koju želi po svaku cijenu prolongirat šta duže može . zetsche malo kenja kad kaže da su 60 godina čekali da se nađu u ovoj situaciji jer merc je ka tvornički tim “upa” u F1 1954. , a 1955. se povuka iz F1 posli nesriće u le manu kad je poginulo 80 gledatelja . zatim su se 1994. vratili u F1 ali ka “prodavać” motora sauberu ( 1994.) McL 19 sezona ( 1995. – 2014.) , posli brawnu GP , a sad i willimasu , FI , lotusu . ka tvornički tim se vračaju u F1 2010. šta bi značilo da su ovu situaciju čekali 4 sezone/godine , a ne 60 kako kaže zetsche … jer ko je njima smeta da se ka tim pojave u F1 ranije ? a ako nisu bili tu “kompletni” nego samo sa motorom kako su mogli čekat ? brbljaju da “pokriju” svoju dominaciju . interesantnija mi je izjava LH , recimo njen kraj “Ne trebamo taj rizik, trenutno nam je dobro gdje smo.” . lewisu je sad sve Ok i sve je za 5 jer on vodi , dominira i ne bi želija ništa minjat u odnosu snaga . no sićam se i njegove izjave “Mislim da nikada ne želite imati lagana prvenstva. Uvijek želite borbu. ” koja je dana u vrime kad je dominira RB i seb . naravno , to je bila otrovna strelica odapeta prema sebu jer eto njemac je ima lagana prvenstva ( lewis zaboravlja 2010. i 2012. kad je razlika između seba i fernanda bila 4 i 3 boda na kraju ) i nije želija borbu . sad kad je on u poziciji seba ( još dominantnijoj ) onda mu je dobro tu gdje trenutno je i on i tim . sad ne misli da će i ovo prvenstvo osvojit lagano i bez borbe . to mu ne smeta ka šta su mu smetale sebove “lagane , neborbeno” osvojene titule jer on je navodno fajter i voli na teži način , kroz borbe na stazi pobjeđivat , osvajat prvenstva , a ovakvu situaciju bi da može prolongira do kraja karijere . malko mi je to dvolično …drugima je žuga , a sebi odobrava skoro pa istu situaciju …. PS interesantna je izjava ecclestrona vezana uz dominaciju mercedesa iz 3. miseca ove godine “Znali su malo više o predloženoj pogonskoj jedinici jer su njihovi ljudi bili u bliskom kontaktu s FIA-om kada se definirao koncept ovog motora. Zato su imali tako dobar start prošle sezone te su tu prednost zadržali i ove godine” znači uz onaj slučaj sa “privatnim” testiranjem guma imamo i ovi slučaj sa motorom … i onda zetsche , toto i lewis idu nešto pričat ! da mi je samo znat kako im sve ovo prolazi ?


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Bčago ferrariju kojem Todt drži štangu i koji ništa nije znao o pogonskoj jedinici.
      Evo članak iz 2011.
      http://www.jamesallenonf1.com/2011/12/mercedes-on-target-with-2014-engines/
      dakle mercedes uredno radi na novome motoru.
      Dakle tko je branio ferrariju da napravi motor jednakog dizajna po tim “mercedesovim” pavilima? Takve gluposti mogu lupati samo zajedljive i ljubomorne duše ( Bernie nije izuzetak ).
      http://www.motorsportmagazine.com/f1/f1-engine-debate-rages-on/
      Još malo o renaultu i Todtu i tko je zaslužan za ovakve motore.


      0
      0

      0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        odlični linkovi dani!
        jedino su se zajebali svezi troškova i zvuka. :)


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        Dani .. “lovaš” li ti sve one koji na nekom portalu napišu nešto kontra mercedesa ma zapravo lewisa i onda se “ubaciš” u poziciju njihovog (njegovog) odvjetnika ? jer poprilično je odvjetnički zanemarit sve ostalo osim onoga šta “odvjetniku” paše pa si tako i ti obratija pažnju na sam kraj komentara tj citat onoga šta je berni izjavija . na ono prethodno o “patnji” mercedesa dugoj 60 godina u njihovom iščekivanju da se konačno nađu u ovoj poziciji …ništa ! valjda si svjestan da zetsche priča piz*arije jer osim 1954./55. i od 2010. do danas mercedes jednostavno nije “postoja” ka tvornički tim u F 1 već samo ka “diler” motora . ako te na “karti F1” ka TIMA nema 53 sezone kako možeš čekat pobjede , osvajat titule ? to me podsjeća na vic o bračaninu koji je svake sedmice molija boga da mu da sedmicu na lotu . bogu je sve dopi*dilo pa mu je kaza da već jednom uplati tiket ;) tako i merc …čekali su toliko dugo mada timski nisu bili prisutni . tako je “preskočena” i opservacija na ne tako davnu izjavu lewisa ( čudo ! ;) ) “Mislim da nikada ne želite imati lagana prvenstva. Uvijek želite borbu. ” jer ti je vjerovatno poznata ( pa bar ti “šuljaš” tražeći linkove koji ti idu u korist :) ) , a koji bi “odvjetnik” spominja ono šta mu ne paše ? za bacanje prašine u oči u komentar se upliće ferrari , renault , todt iako u mom komentaru ništa od toga nije spomenuto . jedva sam uspija primjetit to odvraćanje pažnje sa bitnoga na ono šta nema veze sa topicom . u prilog bernievim izjavama koje negiraš njegovom navodnom zajedljivom i ljubomornom dušom ( za što bi berni bija ljubomoran ? zbog toga jer je jadan siromašan , a drugi bogati pa ga to smeta ? ) idu i činjenice da bernie i dalje ima averziju prema V6 , a zagovara vraćanje V8 ( zadnja takva izjava za koju znam je iz 19.05.2015. možda i zbog toga jer je zna ( a šta on ne zna o događanjima u F1 pa makar ona bila iza 100 kulisa ? ) nešto o bliskosti FIA i merca zbog čega su njemci znali nešto više ( valjda od renaulta i ferraria ;) ) kada se definirao koncept ovog motora. predugo je bernie u ovom sportu , a nije ni glup da he bi shvatija da bi takva prednost u startu mogla naštetit F! zbog nečije “predominacije” koju će bit teško sustić . možda su zapravo ova dve proizvođaća znali isto šta i mercedes ( o definiranju koncepcije) samo šta nisu bili marljivi ka mercedesovci koji su na novom motoru počeli raditi 2011. , a lijeni francuzi i taljani su počeli sa radovima na novom motoru 2 -3 miseca prije prvih testiranja . bit će 100 % bilo tako :) :)


        0
        0

        0
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        {avalone opet krivo
        renault je zagovarao redne 4 cilindrične turbo motore. Mercedes i ferrari su tražili barem turbo v6 motore kao što se i vidi iz linkova. Dakle znalo se unaprijed u kojem smjeru idu pravila. To što je ferrari pokušao na jednu foru, a mercedes na drugu je ipak stvar slobodnih ideja. ferrari je popuhao za sada, merc nije. I u tome je sva mudrost gospon sudac.


        0
        0

        0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Nije prvi put. Hamilton voli istu tezu upotrijebiti više puta samo na drugačiji način, ovisno kako mu u tom trenutku paše.


      0
      0

      0
  7. dakako Prikaži

    Mogu samo reci bravo za Mercedes. Ako se ostvari suradnja Ferrari-Red Bull moglo bi se na kraju ispostaviti da si je Maurizio pucao u nogu i to ne samo svoju…..


    0
    0

    0
  8. Blackhawk Prikaži

    Stvarno ne žeim biti zloban, ali volio bi da im i Ferrari odbije isporučivati motore (iako se to neće dogoditi). Red Bullu je sve bilo super kad su pobjeđivali, a za uspjehe su uzimali zasluge za šasiju i Vettela. A sad kada im je motor lošiji odmah okreću leđa istom onom Renaultu koji im je doprinio naslovima. I sad još cvile kao kakve curice, i prijete. Pa gospodo, ako vam ne odgovara napustite F1 i gotovo. F1 je preživjela odlaske momčadi, preživjet će i ovu korporativnu momčad.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.