Rivali posudili Lotusu grijače za gume

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Pirelli

Momčad Lotusa se našla u jako nezgodnoj situaciji jutros prije trećeg slobodnog treninga kada su otkrili da imaju samo tri grijača za gume, a ostale je namočila kiša koja ja pada preko noći, te su bili beskorisni. Grijači guma su jako bitan faktor u današnjoj Formuli 1, s gumama koje su jako osjetljive i na najmanju promjenu površine i temperature, i koje se teško dovode na optimalnu radnu temperaturu, momčadi u boksu koriste grijače kako bi zadržali temperaturu u gumama dok se ne koriste. Da su ostali na samo tri grijača, njihove kvalifikacije vjerojatno ne bi bile ni približno uspješne kao što su u stvarnosti završile. Međutim, čim se informacija proširila paddockom, Ferrari, Sauber i Toro Rosso su istog časa poslali po set grijača u garaže Lotusa, i spasili dan svojim rivalima.

Tehnički direktor Lotusa, Alan Permane, nakon kvalifikacija se zahvalio konkurenciji na nesebičnosti i zdravom natjecanju.

“Jutros nas je na stazi dočekala jaka kiša, i zatekli smo naše grijače za gume natopljene vodom, i prestali su raditi. Imali smo samo tri grijača za svaki bolid, zbog čega nismo mogli voziti po planu tijekom trećeg treninga, jer smo mogli zagrijati samo jedan set guma i onda staviti gume za kvalifikacija na zagrijavanje. Ali na sreću, hvala Bogu, Ferrari, Sauber i Toro Rosso su nam posudili po set grijača, i ne mogu im dovoljno zahvaliti. Tko zna kako bi se kvalifikacije završile da nije bilo njih. Mogli bismo koristiti samo tri seta guma na svakom bolidu u cijelim kvalifikacijama, što bi nas uveliko oštetilo.”

“Toro Rosso i Sauber su naši glavni rivali u konstruktorskom poretku, i nisu misli ni časa prije nego što su nam posudili grijače, nisam mogao vjerovati.”

Svaka čast Ferrariju, Sauber i Toro Rossu na divnim gestama!


Odgovor

2 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Predivno! .. vrlo lijepa i poučna gesta. F1 šalje vrlo dobru vibru svojim navijačima, i mislim da bi toga možda trebalo biti više (no to bi vjerovatno značilo i više sličnih nesretnih slučajeva za kojim bi bila potrebna pomoć, stoga želja i nema nekog velikog smisla) Ipak su na kraju krajeva svi oni jedan putujući obiteljski cirkus i to je u jednu ruku bilo očekivano, a u drugu ugodno iznenađenje u toj kompetitivnoj masi, na kraju krajeva kolega i prijatelja.


    0
    0

    0
  2. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Bravo za trojac!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.