Alonso: Trebao sam ranije napustiti Ferrari

Izdvojeno / Vijesti

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 6 komentara

Fernando Alonso

Fernando Alonso

Fernando Alonso priznao je da je trebao otići iz Ferrarija ranije, jer su stvari postajale sve tužnije u talijanskom timu. Alonso je 2010. došao u Ferrari i pobijedio na svojoj prvoj utrci u crvenom kombinezonu. Za titulu se borio dva puta, 2010., zajedno s još tri vozača, i 2012., u direktnom duelu protiv Vettela. Fernando je napustio Ferrari prošle zime i pridružio se projektu McLaren-Honde.

Alonso, koji nekada govorio da svoju karijeru želi okončati u Ferrariju, u izjavi za CNN je rekao da su stvari iz godine u godinu postajale sve tužnije, a da je njegova epizoda u Ferrariju trajala predugo.

“Da, trebao sam otići iz Ferrarija ranije. Bolid nije bio uopće konkurentan i stanje je postajalo sve tužnije. Jedna ili dvije godine manje u Ferrariju bi vjerojatno bio najbolji epilog, ali znate i sami da smo uradili sve što smo mogli i da smo se uvijek žestoko borili do kraja svake utrke. Nakon 5 godina u Ferrariju, bilo mi je dosta drugih mjesta.”

“U Ferrariju nekada pobijedite, nekada izgubite, sve zavisi od raspoloženja unutar momčadi. To je veliki tim, s nekim dobrim stranama, ali i s lošim. Predstavlja veliko iskustvo, i lijep je osjećaj imati priliku reći da sam jednom vozio za Ferrari.”

Alonso priznaje da je odlazak u McLaren-Hondu veliki rizik, ali rizik koji je morao prihvatiti zbog Mercedesove dominacije.

“Nikada nisam želio odustati, i uvijek sam vjerovao da je moguće da se san nastavi ispunjavati. Prošle sezone sam shvatio da pored Mercedesove dominacije neće biti moguće pobijediti u Ferrariju za neko kratko vrijeme, tako da je novi projekt bio jedino rješenje. McLaren-Honda je jako rizičan potez zato što je Honda tek stupila u Formulu 1, ali sada smo jedna momčad, pobjeđujemo i gubimo zajedno.”


Odgovor

6 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Istina, trebao si napustiti F još ranije, tj. niti doći u njega, mogao si tada riskirati i preći u RB i imati 1-2-3-ili 4 naslova više, možda te je i Merc pozvao kada i Ham. ne vjerujem da im nisi bio na listi, pa bi bio aktualni prvak, možda. Ali ti si toliko loš u odabiru momčadi da ne mogu vjerovati da si “pogodio” Reno 2004/05. Želim ti konkurentan bolid, ali osobno, nekako ne vidim to.


    0
    0

    0
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    Trebao je 2007. smiriti svoj ego, ostati u McLarenu i bio bi bar jednom prvak, možda već i te, 2007. god.


    0
    0

    0
  3. Max Verstappen 1
    vlado Pretplatnik Prikaži

    On kao da se sprema za povalacenje… Prvo spominje neke druge kategorije u kojima bi vozio, pa sada ovo. Razumijem, ali bih ga vise postovao da suti i da se povuce se kada dodje vrijeme za to. Tj. ni on vise ne vjeruje da ce ova kombinacija donjeti neke rezultate koji su obecavani. A posebno mora da je tesko gledati ovakav Ferrari. Ili ti ga zbogom Alonso.


    0
    0

    0
  4. sennacher Prikaži

    Alonso “bi trebao” jednoga dana napisati roman kratkog naziva “Trebao sam…”


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.