Vettel osvojio Vn Mađarske, Red Bullu dvostruko postolje

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 9 godina 3 min 35 komentara

Sebastian Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel pobjednik je Vn Mađarske, jedne od najurnebesnijih utrka sezone. Do prvog postolja sezone pristigli su i vozači Red Bulla, Daniil Kvjat i Daniel Ricciardo.

Start ponovno nije protekao dobro za Mercedesove vozače, ali ovaj su puta izgubili pozicije od Ferrarijevih vozača. Sebastian Vettel je preuzeo vodstvo već u prvom zavoju, dok se Raikkonen s(p)retno probio na drugo mjesto. Nakon dvoboja s Rosbergom, Hamilton je izletio u 8. zavoju te pao tek na 10. mjesto. Ricciardo je izgubio par pozicija, dok je Kvjat napredovao te stigao do 5. mjesta.

Utrka je bila puna pretjecanja, sudara i neočekivanih izlijetanja. Do prvih ulazaka u bokseve, Hamilton se probio na 5. mjesto te je nakon promjene guma zapeo iza Daniela Ricciarda. Australac je pružao solidan otpor na sporijim gumama. Greška u zadnjem zavoju koštala ga je mjesta koje je prepustio Hamiltonu na kraju startno ciljne ravnine. Najveći začin utrke bilo je izlijetanje Nica Hulkenberga u 41. krugu kad se njegovo prednje krilo raspalo pri brzini od oko 300 km/h. Isprva je bio postavljen virtualni sigurnosni automobil, no zbog previše krhkotina na stazi, izašao je pravi sigurnosni automobil, koji se na stazi zadržao do 49. kruga.

Nakon letećeg starta, od vodećih je jedino Sebastian Vettel zadržao svoju poziciju. Raikkonen je zbog problema s ERS-om odmah izgubio poziciju od Rosberga, dok je Ricciardo nakon “udaranja” s Hamiltonom uspio preuzeti poziciju od Britanca, koji je nakon toga izgubio još dvije pozicije. Valtteri Bottas je uspio preteći Hamiltona u 8. zavoju, no probijena guma uzrokovala je njegov pad u poretku. Zadnjih 15-ak krugova smo gledali odličnu borbu Vettela, Rosberga i Ricciarda. Nico nije uspijevao pronaći način da prođe Sebastiana, a Daniel se već dovoljno približio te je koristio DRS. U 64. krugu, Ricciardo vrlo hrabro pokušava prestići Rosberga, blokira kotače, te mu probija gumu. Austrlac je morao na izmjenu prednjeg krila, dok je Rosberg pao na 10. mjesto nakon promjene guma. Daniil Kvjat, koji se cijelo vrijeme nalazio “mrvicu” iza Daniela, je tako naslijedio drugo mjesto te osvojio svoje prvo postolje u Formuli 1.

Sebastian Vettel ostvario je drugu sezonsku pobjedu za Ferrari te svoju prvu na Hungaroringu. Red Bull je osvojio prvo dvostruko postolje nakon Vn Singapura 2014. te prvo ove sezone. Verstappen je četvrtim mjestom ostvario najbolji rezultat karijere, a Alonso je osvojio izvrsno 5. mjesto i nevjerojatnih 10 bodova za McLaren Hondu.

Slijedi ljetna pauza od čak četiri tjedna, nakon koje slijedi Spa Francorchamps.

 1. Sebastian Vettel   Ferrari     1:46.09.985
 2. Daniil Kvyat       Red Bull       15.7
 3. Daniel Ricciardo   Red Bull       25.0
 4. Max Verstappen     Toro Rosso     44.2
 5. Fernando Alonso    McLaren        49.0
 6. Lewis Hamilton     Mercedes       52.0
 7. Romain Grosjean    Lotus          58.5
 8. Nico Rosberg       Mercedes       58.8
 9. Jenson Button      McLaren        67.0
10. Marcus Ericsson    Sauber         69.1
11. Felipe Nasr        Sauber         73.4
12. Felipe Massa       Williams       74.2
13. Pastor Maldonado   Lotus          85.1
14. Valtteri Bottas    Williams       80.2
15. Roberto Merhi      Manor          2 kruga
16. Will Stevens       Manor          4 kruga
17. Carlos Sainz       Toro Rosso    60. krug
18. Kimi Raikkonen     Ferrari       55. krug
19. Sergio Perez       Force India   53. krug
20. Nico Hulkenberg    Force India   41. krug

Odgovor

35 komentara

  1. Clay Regazzoni
    HeatBlast44 Prikaži

    Mc’Laren Honda sa oba bolida u bodovima, woooohooohooo GO Mc’Laren Honda <3
    Ferrariji iznenadili, čestitke Sebu, šteta za Kimija, čestitke i Red Bullu, pogotovo Kvyatu
    Hamilton je nadam se ispuco sve greške na ovoj trci i očekujem da ce se vratiti ljut ko ris u Spa, ko i Nico, trebao si brate ostavit malcice prostora Ricciardu, kao i Lewisu na šikani.
    cestitke i Verstappenu
    kakva trka, wooow, šteta što je Spa tek za mjesec :(


    0
    0

    0
  2. Lewis Hamilton 44
    rizla Prikaži

    Vettel mirno do kraja… Ricciardo svaka cast!! Drago mi je da je izbacio rosberga, a kvyat ČESTITKE NA PRVOM PODIJU U KARIJERI!!! Max odličan kao i oba McLarena! A moj Lewis nešto nervozan u utrci, nije islo ovaj vikend ali hvala ricciardu sto je shebao rosberga da i on malo osjeti nesrecu, neka se sjeti belgije kako je on lewisu tako probio gumu.. Uglavnom odlicna utrka.. Jos jednom cestitke pobjedniku i dvojcu iz red bulla!!! Next stop Belgium, can’t wait.. Moja najdraža utrka!!!!


    0
    0

    0
  3. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Eto šta je f1.nemate pojma koliko mi je drago šta san osta doma dok su žena i dica išli na more se kupat.računa san još jedna utrka sa 1-2 mercedes ali kad su oba ferrarija ispalila nsprid popizdija san od sriće,malo san se pripa kad je bija sc ali kad je krenilo poludija san ponovo kad je alonso,pa oba red bulla,ma fantazija.neko je reka da je ova sezona malo dosadna ali ja evo ka zagriženi merc fan san oduševljen ovakvom utrkom.bilo je svega i preticanja,sudara,izlijetanja,borbi super prava utrka.drago mi je radi vettela,kvyatta,ricciarda naročito,posebno mi je drago radi alonsa,buttona.ma neman riječi.a mercedes?ništa pametnoga reć,da već drugu utrku ne mogu start riješit to je već glupost,pa na startu izgledaju ko bože mi prosti manor(bez uvrede).hamilton poslovično ne zna nakon sc ili ponovnog starta ujednačit se i stisnit uz vodeće nego vozi neku svoju utrku.iako kapa dili za borbu pritica je di je moga i ne moga,ali sveukupni dojam pogotovo nakon fp1,fp2,kvala,nula.rosberg so-so,ni vamo ni tamo,pri kraj ga je malo ricci stisnija a on počeja kmečat udrija me ovo ono.sve u svemu super utrka nisam zaspa,samo mi nije jasno šta je bilo sa kimijem,zašto je odusta?tada san bija na zahod pa nisan vidija šta je bilo.


    0
    0

    0
  4. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    ljudi moji naježio sam se. Svaka čast Sebu na fantastičnom startu, radio odličan posao i branio se od Rosberga. Bome je i Hamilton je danas puno griješio, McLaren Honda je danas bila odlična. Alonso ispred Hamiltona. Čestitke Red Bullu, lijepo je vidjeti i njih na podiju. Verstappena je isto vrijedno spomenuti, 4. mjesto sjajan rezultat. Ovo je po meni najbolja utrka u zadnje 2 godine…..barem meni. Vrlo emocionalno je bilo i na podiju gdje su dečki svoje rezultate posvetili Julesu, a moram priznati da sam i sam bio emocionalan. Bolju utrku nisu mogli posvetiti Julesu.
    …..da mi je neko rekao da će ovako završiti utrka rekao bi da nije normalan. Još uvijek ne mogu vjerovati što sam danas gledao.
    Forza Ferrari! Jules forever in our hearts!


    0
    0

    0
  5. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Jbte, kakva trka. Ludilo. Čestitke Vettelu, veeeelika šteta za Kimija. Benzovi vozači previše nekih grešaka (Lewis), previše nekog taktiziranja i grešaka u taktici (Nico). Lewis opet sretniji, a u principu (kako god se neko ljutio) je mogao lako ostati bez bodova. Bikovi dobri, Williamsi (ipak ispade da sam u pravu, hehe) loši. Čestitke Mclarenu na “hrpi” bodova, iako su tu stigli više-manje sretnim okolnostma. Pastor je legenda. Na kraju mi je ostalo nešto sumnjivo. Bolidi 26 i 44 su “prozvani” za isti prekršaj (napuštanje limita staze) a samo je Kvyat popio kaznu.
    Uglavnom extra trka (preticanja, izlijetanja, sudari, kvarovi, neočekivani obrti ….), pred ovu ljetnu pauzu. Jules je mogao uživati gledajući ovo trku “odozgo”!


    0
    0

    0
  6. Bmw
    PAJO Prikaži

    napokon jedna dobra suha utrka.McH u bodovima sa obadva bolida ,Red Bull odličan ,možda bi Ricciardo prestigo i vettela da nije došlo do kontakta sa Rosbergom.Rosberg djeluje kao dosta loši vozač nešto slično Massi.Hamilton je bio malo preživčan.


    0
    0

    0
  7. Marros Prikaži

    Odlična utrka! Bravo dečki, svaka vam čast. Force India sigurno je imala neko “voodoo prekletstvo” ovaj vikend. Hvala Bogu sve se dobro završilo. Pravo osvježenje je bilo vidjeti za promjenu neka druga lica na podijumu. Čestitke Vettlu, Ricci ludi si, ali tako to treba… Bravo Kvyat (prvi podijum). Bravo “Mad Max junior”, Feri majstore, bolji si od svakog bolida kojeg si vozio. Button dobro, opet sa malo lakše diše. Ericsson pametno do bodova-nisam uopče mislio da ima ikakve šanse. Scena prije utrke u čast Bianchiu: nemam riječi. Zbilja su pokazali da su veliki ljudi. Mogu samo poželjeti da se ovakve utrke nastave i u buduće.


    0
    0

    0
  8. F1puls
    David Vidović Prikaži

    Pa ja cu da se ubijem. Spavam 9 utrka koje su dosadne do bola, a onda na plazi prespavam nesto sto cekam dvije godine… -.-


    0
    0

    0
  9. Michael Schumacher
    ToUrNiQuET Prikaži

    Još je sasvim malo potrebno da se Ferrari ili neki drugi približe mercedesu i imat ćemo super zanimljive utrke…
    Hamilton je izgleda zaboravio kako je to kad nisi prvi i da moraš paziti na one ispred a ne samo voziti koliko možeš i kako tebi odgovara..
    Vettel odličan start, Kimi također, šteta kvara bilo bi fenomenalno da su Ferrarijevci bili 1-2. al dobro nova pobjeda je tu.. Da do kraja bude još neka..


    0
    0

    0
  10. Juan Manuel Fangio
    rudi Prikaži

    Evo mi je sad došlo kad sam gleda snimku (snima san utrku na usb),pa ne mogu virovat koji je tukac oni rosberg.kad ima priliku on nije tija uzet brže gume već je izabra sporije da može parirat lewisu.koji tukac umisto da proba napast vettela on izabire neki drugi svoj način.koji pacer.i on urgira za bit prvak aj molim te.to vam govorin ka merc fan.isto vridi i za hamiltona.prva četiri kruga ladija je muda onda se sitija da bi moga koga i napast a već je bija 20 sekundi daleko od vettela.ali stvarno od sveg srca bravo za vettela i one njegove riči za Julesa svaka čast,bravo kvyat,bravo ricci,ža mi je kimija,sad da ne nabrajam dobra utrka od gušta ću je pogledat večeras u miru kad žena i dica zaspu.kad će Belgija jedva čekan.iman osjećaj da će tamo bit svaśta.


    0
    0

    0
    • Blackhawk Prikaži

      Pitanje je bi li mekše gume izdržale do kraja utrke da ih je uzeo za zadnji stint (Rosberg je kasnije čini mi se izjavio da se bolje osjećao na tvrđim gumama), pogotovo jer se za prvo mjesto trebao boriti pa bi se gume trošile još i brže. Međutim, nije izbor guma problem Rosberga, problem je taj što on nema niti “a” od agresivnosti i bilo koje pretjecanje mu predstavlja problem. Meni je osobno Rosberg drag, ali očigledno nije materijal za prvaka.


      0
      0

      0
      • James Hunt
        Luca Badoer Prikaži

        Jedan čika što je i vozio s Rosbergom bi možda i prešao u vodstvo na softu te napucao razliku da može i još jednom u boks ako mu se hoće :D

        Mene osobno briga, Ferrari je pobjedio pa super što je Rosberg tetkica, ali realno Merc nije ni zaslužio pobjedu. Približio se samo na račun SC-a.

        Ricciardo je idol, pokušat onako pa skoro bez šanse u toj situaciji. Faca


        0
        0

        0
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Kao što je uradio 1998. godine, jel da? :-)


        0
        0

        0
  11. Bmw
    PAJO Prikaži

    nevezano za utrku. Dali neko gleda preko MAXGP programa ,slika stalno ima smetnje i svaku utrku se slika zamrzne poslje f1 studia i odmrzne minutu prije starta. Zanima me dali neko ima isti problem.


    0
    0

    0
    • Bernie Ecclestone
      Ferrari1345 Prikaži

      Gledam, također isti problemi. Naživcirao sam se tokom prijenosa… Svake 3 sekunde zasteka slika. A u prijenos se uključe minutu prije. Ovako već zadnje 3 utrke.


      0
      0

      0
    • Fernando Alonso
      croatic f1 urednik Prikaži

      Kod mene ista stvar, cijeli vikend slika je stalno “pucketala”, u prijenos su se uključili u zadnji čas, već sam prebacio na njemački RTL da ne bih zakasnio. Stalno neki problemi prije utrke, ili nema slike ili nema zvuka.


      0
      0

      0
  12. Blackhawk Prikaži

    Meni jedna stvar nije jasna – kako je Rosberg mogao biti ispljuvan radi Spa prošle godine, a Riccardo nije radi identične stvari u Mađarskoj? A u oba slučaja je riječ o istoj stvari – trkaćem incidentu!


    0
    0

    0
  13. FO108F Prikaži

    Moje cestitke pobjedniku ali realno gledajuci to se moze sazeti u onu narodnu “i corava kokos nadje zrno”iliti ima jos jedna”kad macke nema misevi kolo vode”!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.