Rosberg ne podcjenjuje nova pravila za start

Vijesti

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 3 komentara

Nico Rosberg iznenađen rezultatom VN Monaka

Vozač Mercedesa Nico Rosberg smatra da ne trebamo podcjenjivati nova pravila koja se odnose na startove, a koja na snagu stupaju sljedećeg mjeseca na VN Belgije. Nova pravila će komunikaciju prije starta između inženjera i vozača svesti na minimum, a većina postavki će biti podešena od strane vozača. Nico misli da će nova pravila pridonijeti neizvjesnijim startovima i poboljšati kvalitetu utrka u prvim krugovima, te prouzrokovati izmiješan poredak nakon starta, jer će mnogi vozačima praviti greške bez instrukcija s pit-walla.

“Bit će to veliki izazov za nas, zbilja veliki izazov. Do sada je sve bilo kontrolirano od strane inženjera koji su radili sve postavke i podešavanja, a sada ćemo odjednom biti sami u tom procesu. To je velika promjena i bit će zanimljivo vidjeti tko će se najbolje snaći. Neće biti previše teško startati sam, ali bit će to kompleksna procedura.”

Prošli tjedan oba Mercedesova vozača su na startu VN Velike Britanije jako brzo na startu izgubila vodstvo zbog sjajnog starta dva Williamsa. Nijemac tvrdi kako je razlog lošeg starta na Silverstoneu loše prianjanje guma na startu i podešavanje kvačila koje nije bilo savršeno. Rosberg misli da će se šanse za takve scenarije da se ponove povećati kada novo pravilo stupi na snagu.

“Iznenadilo nas je nekoliko stvari na prošloj utrci, na primjer nisko prianjanje guma na startu, a ni kvačila u našim bolidima nisu bila najbolje podešena. Jednostavno nismo odradili savršen posao. Ali, takve će se stvari češće dešavati kada dođu nova pravila, jer će biti teže predvidjeti tko će imati dobar start.”


Odgovor

3 komentara

  1. Michael Schumacher
    josip123 Prikaži

    Zasigurno ce biti pretjecanja na startovima, pocevsi od Belgije, i bit ce jako nepredvidljivo.
    Opet ce doci neki vozaci do izrazaja, recimo kao Alonso koji je uvijek imao bombasticne startove. To ce definitivno pridonijeti vecem uzbudjenju u utrci.

    Jedva cekam! :)


    0
    0

    0
    • Kush Prikaži

      Definitivno, a i smatram da će to više ići u korist rosbergu nego hamiltonu, iako izgleda kao da nico traži preko radija više “coachinga”, dok lujo otkantava ove sa pitwalla, realnost je da nico puno studioznije pristupa utrkivanju, i puno više različitih parametrara za podešavanja zna sam i gdje i kako ih valja za što postaviti, dok će lewis prije belgije hodati sa “šalabahterima” koje će mu trkači inžinjer isprintati, ali i da sve popamti odmah, nije to isto, kao kada na testiranju cjeli dan sam šarafiš po volanu (naravno po uputama), pa za određene postavke i primjetiš promjenu, i ostane ti “zacementirana” u glavi.
      neznam, vidjet ćemo još, ali će definitivno biti zanimljivo, hehe! :)


      0
      0

      0
    • Clay Regazzoni
      HeatBlast44 Prikaži

      msm da ce jedino Massa profitirat od toga, dok ce Ricciardo po meni nazadovat jos vise u startovima :)


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.