Smedley: Williams može prestići Ferrari

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 3 komentara

Rob Smedley, Williams

Rob Smedley, Williams

Nakon sjajnog početka VN Velike Britanije prošlog vikenda za Williams, kada su se našli na prve dvije pozicije i činilo se kao da su bez ikakvih problema držali oba Mercedesa na pristojnoj razdaljini, na kraju su utrku završili s rezultatom koji nikako nisu očekivali. U kaotičnim trenutcima Sebastian Vettel je povukao prave poteze i hrabrom vožnjom nadoknadio veliki zaostatak za Williamsima, te se dočepao trećeg mjesta.

Iako četvrto i peto mjesto nije ono što je Williams očekivao nakon starta utrke, Rob Smedley je i dalje optimističan i siguran da je Williams puno brži od Ferrarija te da će momčad bazirana u Groveu stići i prestići Ferrari u konstruktorskom poretku.

“Mi konstantno donosimo nove dijelove svakog vikenda za sva područja bolida. Postepenim koracima unaprjeđujemo bolid, i imamo još puno toga za pokazati u utrkama. Dajemo sve od sebe da dođemo u što bolju poziciju, jer krajnji cilj ove sezone na je drugo mjesto među konstruktorima.”

Očito je da Williamsu odgovaraju staze poput Silverstonea, s brzima zavojima i pravcima, dok se muče na stazama sa sporim sekcijama, kao što je bio slučaj u Monaku. Smedley je svjestan da Williams mora poraditi na ponašanju bolid kroz spore zavoje ako žele da postignu cilj koji su sebi zadali.

“Svi znamo da puno zaostajemo u sporim sekcijama, te pokušavamo naći razne načine da popravimo naše probleme. Gledamo da što pametnije rasporedimo naše zadatke, tako da ćemo nastaviti da radimo na brzima zavojima, ali u isto vrijeme ćemo posvetiti pažnju ubrzanju iz sporih zavoja. Najgore što možemo uraditi sada je prestati razvijati nešto u čemu smo dobri, ne možemo priuštiti da i to izgubimo.”


Odgovor

3 komentara

  1. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Smedley…iskreno…ne seri.


    0
    0

    0
    • Luka Maloić Prikaži

      Pa gledaj… AKO je Mercedesu u interesu i dostave im bolje specifikacije motora.
      Ne bih ja otpisao Williams.

      Bolje za ljude iz Stuttgarta da se Williams bori sa Ferrarijem nego da se Mercedes bori sa njima.

      Svaki bod koji Massa i Bottas ukradu je bod za Lewisa i Nicu.


      0
      0

      0
  2. Blackhawk Prikaži

    Mogu… ali samo ako budu pametniji na pitwallu


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.