Arrivabene: Dosta je lažnog optimizma

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Maurizio Arrivabene, Toto Wolff

Šef Ferrarija, Maurizio Arrivabene, poručio je svojoj momčadi i javnosti da više neće biti lažnog optimizma na trkaćim vikendima prije utrke. Nakon što je Ferrari još jednom u utrci ‘izgubio’ tempo kakav je pokazivao petkom u simulaciji utrke, čini se da Arrivabene lagano gubi živce, te je inzistirao da se Ferrarijev program tijekom GP vikenda mora promijeniti.
Maurizio misli da bi Ferrari trebao prijeći na Mercedesovu taktiku i petkom voziti s punim rezervoarom goriva, iako će tako izgubiti uvid u pravu brzinu i mogućnosti u utrci. Analizirajući vikend u Austriji, Arrivabene je izjavio da će se dosadašnja taktika petkom mijenjati, jer želi da vidi pravi omjer snage između Ferrarija i Mercedesa.

“Mislim da cijeli naš vikend ovisi od toga koliko Mercedes ima goriva u bolidu, a koliko mi. Nakon Austrije sam rekao inženjerima da od sada želim da naši vozači petkom voze s punim rezervoarima, tako da možemo vidjeti pravi omjer brzine između nas i Mercedesa, a ne onaj lažni.”

Ferrari ove sezone ima jednu pobjedu, onu iz Malezije, i do utrke u Kanadi je konstantno imao jednog vozača na postolju. Zadnje dvije utrke Williams im je ukrao to mjesto, te Ferrari nije imao vozača na postolju još od Monaka. U zadnje dvije utrke vozači Williamsa su osvojili 14 bodova više od Ferrarijevog dvojca, i tako smanjili razliku u konstruktorskom poretku na 63 boda. Iako je prednost još uvijek velika, opreza nikad dosta. Arrivabene je uvjeren da Ferrari može pobijediti Mercedes i ponoviti Vettelov uspjeh iz Sepanga, te da fokus momčadi u potpunosti ostaje na ovoj sezoni.

“Ne želim se ponašati kao moji prethodnici i početi pričati da se naš fokus prebacuje na narednu godinu. Imamo određeni tim koji se bavi bolidom za sljedeću sezonu, ali većina momčadi je još uvijek koncentrirana na ovosezonski bolid. Mi ne putujemo oko svijeta da se samo utrkujemo i odmaramo. Cijelo vrijeme moramo vrijedno raditi i trebamo prije ili kasnije uhvatiti Mercedes. Ne 2020., već ove sezone. Želimo pobijediti na tri utrke, naš cilj ostaje isti, tri pobjede!”


Odgovor

2 komentara

  1. Kush Prikaži

    Pomalo šefe, prvo uvježbajte bokseve ponovo, promjenite proceduru ili matice, nije vam prvi put isti problem uništio trku.
    A to s punim rezervarom, zašto ne, ali zašto ne na jednom autu tako, a na drugom sa polovinom, pa imati više informacija i rezervni plan i rezervu rezerve, neću pametovati, ali nekad je to bilo normalno, kada se točilo gorivo, znali su vremena skoro za svaku litru više ili manje, možda nekoga od stare ekipe pitati za neke stare bilješke, pa vidjeti kako su oni radili i što se tu može izvući, otkrivati karte pred mercom je najmanje pametno.
    valjda je još jedan dan sa skršenim autom malo podigao tlak šefu, ali pomalo, prvo osnove, pa onda finese, fučkaš svu strategiju, ako je u boksu proliješ – neznam, malo mi je pogubljeno izgledao ovaj vikend i on, a onda i cjeli tim, problemi od petka ne prestaju, hm!?


    0
    0

    0
    • Marros Prikaži

      Ma Arrivabene govori i ponaša se kao da vodi momćad 25 godina. Najprije je bilo govora o novom pristupu, svježini, super-Vettelu, motiviranom Raikkonenu, o bivšoj garnituri koja je sve uništila itd. Sada kada je očigledno da je Malezija bila jedan dan sunca u sivoj godini, sada on želi kopiju Mercedesa. Ok može. No dragi moj Maurizio kasniš več pola sezone. I još nešto. Nova struktura u Ferrariju mi je poprilično talijanska. To je dobro za nostalgiju. No to može dovesti i do onih “dobrih starih Enzovih dana”, danas je ponedeljak a sutra petak situacija. Imam osječaj da će se prije ili kasnije opet po talijanski “porca madonirat” i da će opet doći do tipičnog Ferrarijevog kaosa.


      0
      0

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.