Rosberg: Sretan sam, ali vibracija je predstavljala problem

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 2 komentara

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg je drugu godinu za redom ostvario pobjedu u Austriji i s novih 25 bodova smanjio prednost Hamiltona u ukupnom poretku na samo deset bodova. Rosberg je od samog starta kontrolirao utrku i cijelo vrijeme se činilo da ima veliku prednost na Hamiltonom. Iako se na kraju doimalo da je pobjeda ostvarena s lakoćom, Rosberg je istakao ozbiljnost problema s vibracijom na kraju utrke. Nijemac je preko radija zvučao ozbiljno u zadnjoj fazi utrke govoreći timu o problemima s vibracijom bolida, koju je prouzrokovala prednja desna guma.

“Imao sam jaku vibraciju koja je dolazila od prednje desne gume, pa sam rekao momčadi da pripaze, ali na kraju sve je bilo dobro. Sve se stabilizirao, tako da više nije predstavljalo problem. Vibracija se javila zbog potrošnje guma, bilo je jako neugodno u kacigi, ali sve se dobro završilo.”

Rosberg je trenutno u nizu od tri pobjede na zadnje četiri utrke, i u završnu fazu prvog dijela sezone ulazi jako motiviran. Naredna utrka je na domaćem tlu Hamiltona i Nico zna da neće biti lako.

“Sjajan je osjećaj ponovo pobijediti u Austriji. Jako sam sretan, start je odlučio utrku. Nakon toga sam se uspio obraniti u prvih nekoliko zavoja, a zatim sam počeo stiskati i voziti što je bolje moguće. Sretan sam kako se bolid ponašao i što sam za kratko vrijeme uspio napraviti prednost nad Lewisom.”


Odgovor

2 komentara

  1. Marros Prikaži

    I Nico dobra ti je ona “Bez laži. U redu?” Nema zezanja.


    0
    0

    0
  2. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Je,bilo je prestrašno,od silnih vibracija mi je puko monitor. :bonk:


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.