Rosberg nije siguran što se dogodilo

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Lewis Hamilton i Nico Rosberg, Mercedes

Lewis Hamilton i Nico Rosberg, Mercedes

Nico Rosberg je danas imao priliku poraziti momčadskog kolegu u kvalifikacijama nakon što je Britanac izletio sa staze na početku svog zadnjeg kruga. U trenucima kada je Hamilton napravio grešku, Rosberg je prolazio kroz treći sektor i bio je u jako brzom krugu, i u tom trenutku je bio 2 desetinke brži od Hamiltona na istom mjestu. Ali Nijemac je htiopreviše, velikom brzinom i agresivnošću je napao zadnja dva zavoja i izletio, te odbacio moguću pole poziciju za sutrašnju utrku.

Kada su ga novinari pitali što se dogodilo na kraju kruga, Rosberg je odgovorio:

“Nisam siguran. Otišao sam široko i prešao preko umjetne trave koja je vjerojatno bila mokra pa sam proklizao, ili sam jednostavno ja želio previše i svojom greškom izletio, nisam siguran. Sve što znam jest da sam izgubio kontrolu nad bolidom ulazeći u zadnji zavoj. Prava šteta!”

Rosberg je nakon kvalifikacijama rekao da je na volanu vidio vrijeme nakon drugog sektora i da je imao prednost, ali je znao da je Hamilton bio jako brz u zadnjem sektoru, te je dao sve od sebe i krenuo ‘na glavu’.

“Vidio sam na volanu da sam brži od Lewisa za 2 desetinke, ali sam znao da je on kroz zadnji sektor bio brži od mene-upravo dvije desetinke. Naravno, postojala je šansa da će i on popraviti vrijeme, pa sam morao riskirati i voziti jako agresivno. Šteta za propuštenu priliku.”


Odgovor

1 komentar

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Jedan i drugi su pokušali sabotirati zadnji Vettelov brzi krug.. za svaki slučaj su ‘postavili’ žute zastave na dva strateška mjesta. :mrgreen: :rofl:


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.