Grosjean optimističan pred utrku u Austriji

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 0 komentara

Romain Grosjean

Romain Grosjean se nada da će zaboraviti utrku u Kanadi na kojoj je mogao ostvariti sjajan rezultat uz pomoć dobre forme Lotusa, ali je imao incident s Willom Stevensom koji ga je koštao puno vremena, te je na kraju uspio osvojiti samo jedan bod, iako je većinu utrke proveo na petom mjestu. Francuz je nakon utrke priznao da je on kriv za incident, ali to mu nije pomoglo kod sudaca koji su mu dodijelili dva kaznena boda na njegovu licencu, i sada ima ukupno četiri.

U Kanadi je propustio sjajnu priliku da osvoji hrpu bodova, kada smo po prvi put nakon dosta vremena vidjeli brz i konkurentan Lotus. I pored svih problema s kojim se suočio u Kanadi, Grosjean je optimističan pred vikend u Austriji, i kaže kako obožava Spielberg.

“Spielberg je prelijepo mjesto i sjajna staza. Vrhovi planina i svjež zrak me podsjećaju na Švicarsku, obožavam ovo mjesto. Staza je odlična i jako zanimljiva, krug ne traje dugo, ali ima dobre karakteristike. Imamo relativno dug startno-ciljni pravac, a zatim se penjemo uzbrdo gdje se nadamo da će snaga našeg motora doći do izražaja. Sviđa mi se drugi zavoj, kočenje je uvijek zabavno jer idemo uzbrdo, a dopada mi se i zadnja sekcija staze.”

Romain se osvrnuo i na prošlogodišnju utrku u Austriji. Grosjean je tada utrku završio na 14. mjestu, čitav krug iza pobjednika Rosberga.

“Prošle sezone smo se zbilja mučili na ovoj stazi, ali ove godine imamo potencijal za dobar rezultat. Radujem se ovom vikendu. Prošle sezone smo došli na ovu stazu po prvi put nakon desetljeća i bilo je jako teško, imali smo dosta toga za naučiti, a niti naš bolid nije bio savršen u to vrijeme, suočavali smo se s puno problema. Mučili smo se s podešavanjima bolida, previše smo trošili gume i nismo imali dovoljno dobre kočnice za ovu stazu, a da ne spominjem probleme s pouzdanošću. Bilo je jako frustrirajuće. Ali ove godine očekujemo bolji rezultat i jedva čekam da izađem na stazu.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.