Hamilton: Ove godine želim pobjedu u Austriji

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Lewis Hamilton, Mercedes

Lewis Hamilton je u Kanadi pokazao svoju mentalnu snagu i nakon katastrofalne utrke u Monaku uspio je prekinuti niz pobjeda momčadskog kolege Rosberga, te povratiti bodovnu kontrolu u ukupnom poretku. Prednost sada iznosi 17 bodova. Kako je i sam potvrdio nakon Vn Kanade, cijelo je vrijeme imao dovoljnu prednost da zadrži Rosberga iza sebe, i pored visoke potrošnje goriva, imao je nekoliko trikova u rukavu i dovoljno brzine da u završnoj fazi utrke napravi prednost dovoljnu da po četvrti put u karijeri slavi u Montrealu.

“Bio je sjajan osjećaj ponovo pobijediti u Kanadi, imam prelijepe uspomene s te staze. Zbilja sam uživao. Ali sada je vrijeme da se okrenemo sljedećoj utrci.”

Aktualni svjetski prvak se prisjetio prošlogodišnje utrke na Red Bull Ringu, svih problema koje je imao tijekom vikenda, ali i sjajno odvožene utrke.

“Prošle sezone sam imao problem u kvalifikacijama, i startao sam tek s 9. pozicije. Bilo je jako zabavno boriti se s ostalim vozačima i probijati se do vodećih. Mislim da sam bio četvrti ili peti na kraju prvog kruga, a zatim sam samo nastavio stiskati i vrijedno radio da se domognem postolja. Sve u svemu, bilo je jako zanimljivo. Naučio sam dosta s prošlogodišnjeg vikenda i nadam se da ću biti u boljoj poziciji za pobjedu.”

Lewis se osvrnuo i na sjajnu atmosferu na tribinama prošle godine.

“Što god da se dogodi u utrci, možete biti sigurni da će atmosfera oko staze biti odlična. Prošle godine tribine su bile potpuno popunjene i gledatelji su bili nevjerojatni. Radujem se utrkivanju pred njima, i nadam se da ćemo napraviti dobru predstavu u kojoj će uživati.”


Odgovor

1 komentar

  1. buby0706 Prikaži

    Pa sa obzirom da če Nico biti 2 u Q…Massa i Kimmi nešto zajeb… u Q i biti daleko iza…RedBull mi više nije nikakva prijetnja…
    Ustvari jedino mu može pomrsiti račune Vettel…
    Ali sve u svemu 85% sam uvijeren u novu pobijedu Hamiltona….


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.