Predstavlja li Williams zbilja prijetnju Ferrariju?

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 3 min 2 komentara

Williams

Valtteri Bottas je u Kanadi osvojio prvo postolje ove sezone za Williams, pobijedivši Kimija Raikkonena. Iako se Ferrarijev vozač tijekom utrke izvrtio i tako sebi priuštio jedno više zaustavljanje u boksu, Kimi nije uspio sustići svog sunarodnjaka niti koristeći agresivnu strategiju i brže gume. Mnogi će se složiti da bi se Kimi uspeo na postolje da nije bilo izvrtanja, ali priča se polako mijenja i Williams sporo, ali sigurno izlazi iz sjenke talijanskog tima i konačno pokazuje zube i formu kakvu smo očekivali od njih još na početku sezone.

Ovim povodom se oglasio i Felipe Massa koji je uvjeren da se Williams može boriti s Ferrarijem u Austriji. Podsjetimo, Ferrari je u Kanadu došao s unaprijeđenim motorom, a njihovi vozači su utrku završili na četvrtom i petom mjestu, u sendviču dva Williamsa.

“Ako usporedimo poboljšanja koja je Ferrari napravio na svome motoru i Mercedesov motor, razlika je i dalje slična kao i prije Kanade. To znači da se možemo boriti s njima. Idemo dobrim putem i uvjereni smo da se možemo boriti za dobar plasman u Austriji. Slijedi jako važna utrka za nas na koju moram prenijeti sav momentum iz Kanade, a novi dijelovi koje donosimo će nam pomoći da u tome uspijemo,” rekao je Massa.

“Ne znam kada će Mercedes napraviti poboljšanja na svome motoru, možda kada to urade možemo biti još brži i popraviti se na tom polju.”

Da je vikend u Monaku bio samo bljesak loše sreće za Williams potvrdio je i Rob Smedley, ali je i upozorio da moraju raditi naporno kako bi ostali u koraku s Ferrarijem.

“Ferrari je u Kanadu donio novi, poboljšan motor i ipak smo uspjeli da odradimo jako dobar posao protiv njih. Ali, naš najveći posao tek slijedi, trebamo brzo pronaći i razumjeti naše slabosti i korak po korak ih rješavati, sve dok ne evoluiramo u dostojnog protivnika Ferrariju.”

S druge strane, šef Ferrarija Maurizio Arrivabene ne obraća veliku pažnju na Williams i priznaje da neće promijeniti zadani cilj od dvije pobjede u sezoni, ali prihvata činjenicu da neće biti lako poraziti Mercedes.

“Neću promijeniti naš cilj od dvije pobjede u sezoni, jer kada bih rekao da mijenjamo taj cilj bilo bi isto kao da kažem da se predajemo, a mi se nikada ne predajemo.”

“Možda postaje dosadno ako svaku utrku završimo na postolju, ali biti će puno teže ako svaku utrku ne završimo na postolju. Moramo zadržati trenutni tempo i osvajati postolja, i uvijek moramo raditi i pripremati se za pobjedu, jedino tako će one i doći. Ostalo je još puno utrka do kraja sezone, ali moramo biti realni i priznati da je Mercedes trenutno brži od nas i ne možemo očekivati da ćemo ih konstantno pobjeđivati ako smanjimo razliku.”


Odgovor

2 komentara

  1. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    Williams možda,ali posada Williamsa protiv posade Ferrarija nema šanse! :chill:


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.